''Хамилтон нема разлога да пређе у другу екипу Ф1!''

''Докле год имамо победнички болид!'' Тото Волф, директор Мерцедеса, рекао је да возач Луис Хамилтон нема разлога да размишља о преласку у неку другу екипу Формуле 1.

Остали спортови 26.10.2019 | 08:57
''Хамилтон нема разлога да пређе у другу екипу Ф1!''
Мерцедес је на прошлој трци у Јапану освојио шесту узастопну титулу у конкуренцији конструктора, а његова два возача Хамилтон и Валтери Ботас боре се за шампионску титулу.

Британац је у предности, пошто има 64 бода више, а у недељној трци у Мексику могао би да освоји шесту шампионску титулу, пету у Мерцедесу.

Хамилтон има уговор са Мерцедесом до краја 2020. године, али спекулише се да би по истеку уговора могао да промени средину и предје у Ферари.

"Желимо да завршимо сезону у великом стилу, да одахнемо на кратко, а онда да разговарамо шта ће се догодити 2021. године. Лојалност и интегритет нас вежу, најважније дискусије о 2021. години биће са Луисом и Валтеријем, али се то још није догодило. Однос који смо развили је снажан фактор у очувању тима и право богаство Мерцедеса", рекао је Волф.

Мерцедес је ове сезоне био сигуран, а на екипи остаје да тако настави и наредне сезоне, како би убедила Хамилтона да потпише нови уговор. У сезони 2021 примењиваће се нова правила и за сада је немогуће предвидети ко би могао да буде најбољи.

И Себастијану Фетелу, возачу Ферарија, на крају сезоне 2020 истиче уговор. Волф је рекао да зна да је на екипи да покаже Хамилтону због чега вреди остати.

"И Ферари ће размотрити опције. Сада имају добар састав, али сигурно ће размишљати о 2021. Такодје и ми размишљамо о томе. Све док будемо могли да обезбедимо победничко возило, Луис нема разлога да размишља о другим екипама, а ми немамо разлога да тражимо на другом месту", навео је он.

Питање је и да ли ће Волф за 18 месеци остати у Мерцедесу, пошто се спекулише да ће заменити Чејса Керија на челу Формуле 1.

"Када радиш нешто, то мораш да радиш свим срцем, да будеш 100 одсто посвећен, или немој да радиш. Да сањам о неком другом послу, не бих радио овај посао. Заиста уживам у вођењу спортске екипе, уживам у бруталној искрености резултата круга који показује да ли си довољно добар или ниси, а најважније уживам у односима унутар екипе", навео је Волф.

Трка за Велику награду Мексика на програму је у недељу од 20.10. Хамилтон ће освојити шесту титулу ако освоји 14 бодова више од тимског колеге Ботаса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар