Ухапшени отац и син због пљачке на аеродрому

Осумњичени у случају разбојништва на Аеродрому Дубровник Антун Катушић био је или је још у љубавној вези са женом која ради на дубровачком аеродрому, пише Дубровачки дневник.

Регион 25.10.2019 | 12:07
Ухапшени отац и син због пљачке на аеродрому
Ријеч је о жени која је прије радила у “Дутy фрее схопу”, који је и био мета пљачке. Катушић је наводно сваког дана довозио на посао. Неименована жена сада је на другом радном мјесту, али, такође, на Аеродрому Дубровник.

Полиција је ухапсила и Антонија Катушића, сина Антуна. Интересантно је да је Антун прије 13 година у Почитељу код Чапљине “аудијем А8” скривио саобраћајну несрећу у којој су погинула браћа Божо (26) и Марин (25) Салацан из Опузена. Дамир Ждерић (28) и Мартијан Поповац (29) из Плоча су повријеђени, док је у “пасату”, с којим се сударио, погинуо Владимир Азиновић (45) из Чапљине.

Након несреће је Антун завршио у мостарској болници из које је побјегао на спектакуларан начин, и то уз помоћ двојице помагача чији идентитет није откривен, али се зна да су били у униформама ХВО те су га уз помоћ љестви из болничке собе на првом спрату извукли полицији пред носом.

Вишедневна потрага за њим није дала резултат те је мјесецима био недоступан полицији и правосуђу. Касније се сазнало да се скривао у породичном дому у Габрилима. 

Хрватски медији пишу да га дубровачка полиција тада није ухапсила правдајући се да из Мостара, односно из Сарајева, нису добили службени захтјев за хапшење. Током увиђаја у Почитељу наша полиција је у Антуновом “аудију” пронашла кључ луксузног БМW.

Кад је кључ стигао у Дубровник, утврдило се да потиче од БМW који је на необјашњив начин нестао из складишта дубровачке Царинарнице.

Антун је широј јавности био познат по великој љубави према брзој вожњи, али и скупоцјеним возилима. Већ тада је према дебљини архива те броју прикупљених пријава био један од неславних рекордера ПУ дубровачко-неретванске.

Он је, наиме, већ до 2008. прикупио 54 прекршајне и 20 кривичних пријава.

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

рке коке

25.10.2019 10:19

Дајте људи пустите човјека на миру кад никоме не смета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врхо

26.10.2019 16:36

Треба човјеку дати шансу да се поправи.

ОДГОВОРИТЕ