Шта каже штампа: Сјајни Партизан покраден!

Велика игра без награде! Како су српски медији видели окршај Партизана и Манчестер јунајтеда.

Фудбал 25.10.2019 | 11:48
Шта каже штампа: Сјајни Партизан покраден!
Јединствена оцена српских медија после гостовања Манчестер јунајтеда у Београду гласи да је Партизан заслужио више. Поражен је наш представник у трећем колу Групе Л Лиге Европе (0:1), али је игром и ставом одушевио не само навијаче, већ и новинаре који му и у штампаним издањима одају признање на сјајној представи. Успут, не пропуштају прилику да за резултатски неуспех окриве шпанског судију Хавијера ЕстрадуФернандеза због недосуђеног пенала за домаћина у другом полувремену. Или чак два.

Једини спортски лист у држави, Спотски журнал констатује на насловној страни како је „Шпански Ђаво укочи Ваљак“, док у извештају са меча у Хумске уверава да су црно-бели „Осуђени на пораз“, те између осталог пише:

„Исход окршаја Давида и Голијата одлучио је џелат из Шпаније – с пиштаљком у устима, слеп и без повеза на очима – арбитар Хавијер Естарда Фернандез. Гостима је досудио, домаћину није желео да покаже на једанаестерац, иако је двапут могао, једном морао“.

Вечерње новости су извештај са утакмице насловили „Сјајни Партизан покраден“, док се у тексту наводи како је домаћин играо сјајно, али да „кад је црта подвучена, од свега лепог виђеног, остало је само оно ружно, а то је коначан резултат“.

Политика је за нијансу умеренија. Грешке делиоца правде не потенцира у наслову, већ каже „Велика игра без награде“. Лист конатсатује како су црно-бели сабили славног противника у његов казнени простор и да је пресудио Марсијалов гол из пенала. Наравно, ни Политика не пропушта прилику да констатује како „шпански судија није видео два играња руком у казненом простору гостију“.

Са насловом „Неправда: Незаслужен пораз“ изашао је Блиц, који је посебан текст посветио недосуђеном казненом ударцу за Партизан, Курир игром речи изештај насловљава „Дођавола! Партизан покраден“, на сличан начин пише и Ало (Дођавола и тај пенал), Информер је директан, те у две речи каже „Партизан покраден“, док Српски телеграф користи другачију формулацију за арбитражу Естраде Фернандеза: „Партизан опљачкан, судија Ђаволима поклонио победу“.

Што се тче оцена са утакмице из Хумске, кад су у питању играчи Партизана, ево како су их видели медији који се тиме баве:

СПОРТСКИ ЖУРНАЛ: Стојковић -, Милетић 6,5, Остојић 6,5, С. Павловић 7, Урошевић 7, Здјелар 6,5, Натхо 7, Тошић 6,5, Сума 7,5, Асано 7, Садик 7,5, Ф. Стевановић -, Л. Павловић -, Ивановић -;

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ: Стојковић 6,5, Милетић 6, Остојић 7, С. Павловић 7,5, Урошевић 7, Здјелар 7, Натхо 7, Тошић 6, Сума 7,5, Асано 6,5, Садик 7,5, Ф. Стевановић -, Л. Павловић -, Ивановић -;

ПОЛИТИКА: Стојковић -, Милетић 7, Остојић 8, С. Павловић 8, Урошевић 7, Здјелар 7, Натхо 8, Тошић 6, Сума 8, Асано 57, Садик 8, Ф. Стевановић -, Л. Павловић -, Ивановић -;

КУРИР: Стојковић 6, Милетић 5, Остојић 5,5, С. Павловић 6, Урошевић 6, Здјелар 6, Натхо 5,5, Тошић 6, Сума 7, Асано 5,5, Садик 7,5, Ф. Стевановић -, Л. Павловић -, Ивановић -;

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар