Миротић о дочеку Звездаша: Благословен сам!

Нисам ово очекивао. . . ! Кошаркаш Барселоне се осврнуо на топао дочек у хали "Александар Николић".  Миротић: Наставићу да помажем нашем народу и даће Бог да се остали прикључе. . .  Најбољи кошаркаш Барселоне Никола Миротић имао је веома топао дочек од стране навијача Црвене звезде због свог хуманитарног рада.

Кошарка 25.10.2019 | 17:49
Миротић о дочеку Звездаша: Благословен сам!
Црвена звезда није успела да савлада Барселону у 4. колу Евролиге, пошто је екипа Светислава Пешића успела да укроти енергију "црвено-белих" и стигне и до четвртог тријумфа у најјачем европском такмичењу.

Један од кључних играча у тријумфу каталонског тима био је Никола Миротић. Он је убацио 21 поен и забележио још шест скокова и у обе те категорије је био најбољи на читавом мечу.

Ипак, главни утисак за њега био је дочек од стране навијача Црвене звезде који је добио пре почетка утакмице. КК Црвена звезда му је поклонила икону у знак захвалности за хуманитарни рад, а публика у хали "Александар Николић" је то поздравила аплаузима.

Миротић се томе, очигледно, није надао.

"Нисам то очекивао. Благословен сам да имам прилику да осетим те аплаузе. Захвалан сам навијачима и свима из Црвене звезде за тако леп тренутак за мене. Али да, нисам то очекивао", рекао је кошаркаш Барселоне непосредно после утакмице.

Да подсетимо, повратник у европску кошарку из НБА лиге помогао је породици Варга из Вуковара да се скући, а онда је са 30.000 евра обезбедио дом и породици Којовић из Сјенице.

Пре равно седам дана медијским небом у Србији прострујала је вест да је рођени Подгоричанин кроз нову акцију обезбедио дом за седмочлану породицу Којовић у Сјеници.

Миротић је преко хуманитарне организације "Срби за Србе" донирао 30.000 евра како би отац Негослав, мајка Сузана и њихово петоро деце добили кров над главом.

Његова Барселона гостовала је у Београду, где је победила Црвену звезду резултатом 73:65 у хали "Александар Николић".

"Срећан сам због победе и због дочека који нисам очекивао, хвала навијачима Звезде, хвала нашем народу. Доказали су да се у животу греши, сви ми грешимо, а ово је за мене било посебно, трофеј који сам добио је најзначајнији у каријери и памтићу ово док сам жив. За мене је ово велики мотив, наставићу своју мисију да помажем нашем народу и даће Бог да се остали спортисти укључе и да заједно сви помажемо људима којима је јако потребна помоћ", рекао је Миротић.

Кошаркашки гледано вратио си се из НБА у Евролигу, како то изгледа?

"Пет сезона у НБА треба мало времена да се привикнем, али тренутно овде у Барселони ситуација је сјајна, тренер Пешић ме ставља у ситуацију да се комотно осећам. Вечерас нисам задовољан својом партијом, али било ми је тешко да играм после свега, био сам пун емоција. Као екипа смо одлично одиграли у другом полувремену, треало нам је мало времена да схватимо неке ствари, Звезда је била агресивна, а овде је јако тешко победити"

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар