Нема заједничког става између СНСД-а и ДНС-а

Огњен Тадић, потпредсједник ДНС-а за Н1 је казао да су лидери СНСД-а и ДНС-а договорили нове састанке - након којих ће се донијети одлука о политичкој сарадњи ове двије странке.

Република Српска 24.10.2019 | 19:56
Нема заједничког става између СНСД-а и ДНС-а
Тадић је током гостовања рекао да између Милорада Додика и Марка Павића на састанку одржаном 23. октобра није остављен простор за спекулације, међутим на питање шта је проблем између СНСД-а
и ДНС-а - Тадић је казао:

"Не могу конкретно одговорити јер не постоји заједнички став. Припреми састанак ће дати могућности да се свако питање стави на сто, разматра и да заједнички приједлог како сарађивати даље", казао је.

"ДНС има озбиљан проблем јер је добио снажно повјерење грађана, а за годину дана због ситуације, нема могућност да реализује нешто од обећања. Ради се о искреној изјави која је окренута бирачима ДНС-а, а наша жеља је да све што смо рекли прије избора - да ријешимо", изјавио је Тадић.

"Из изјаве Павића је јасно да ДНС има одговорност за 100.000 гласова, то је резултат који се тиче 12 посланика. Жели се више прилика, простора и пружених шанси за људе који су гласали за ДНС. Предсједници странака нису оставили простор за спекулације. Јасно је поручено да се од стране СНСД-а и ДНС-а да се жели наставак сарадње, да бисмо испунили очекивања људи који су гласали не само за СНСД, него и ДНС и остале коалиционе партнере", поручио је Тадић.

Казао је како ДНС зна због чега жели да буде дио владајуће коалиције. С друге стране, рекао је како формирање Вијећа министара не овиси од ДНС-а, те да коалиција са СНСД-ом обухвата власт на нивоу институција БиХ и РС.

На питање да ли БиХ треба послати АНП - рекао је:

"Слање АНП-а је политичко питање које је укључено у овај амбијент да се не би формирао Савјет министара. То треба свако да призна", рекао је.

Да ли би он пристао на слање АНП-а, да је у власти - хипотетички?

"Не. Просто због тога што је ДНС била странка која је била против формирања Оружаних снага БИХ, изворни облик Дејтона говори да РС има своје оружане снаге. Ово може бити војно неутралан простор", поручио је Тадић.

(БН/Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милојко

24.10.2019 18:09

ДНС је имао 100.000 гласова јер је велики вожд дозволио да краду. На следецим изборима, маx 30.000. А јуце су у скупстини показали како су "замрзнули" сарадњу са СНСД тако сто су вриједно гласали за сваки приједлог владајуце странке. Нисмо вјеверице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

24.10.2019 19:31

Бтаво Милојко,само се папци могу замрзнути. Љигавац, следаца станица је миленце.

Name

Миромо

24.10.2019 20:47

Павић је ушао у кризне године и то Додик искориштава по мом нек се на његово мјесто постави неко млади и способнији јер године и болест су га успориле и нема живости да се бори . СНСД је свакако у паду и губи па би најбоље ријешење било да се разиђу иначе нестат че их са листе

ОДГОВОРИТЕ