Сања Долежал о 50 година "Нових фосила"

"Нови фосили" оџаће велики концерт 15. новембра у Сава центру

Забава 24.10.2019 | 18:40
Сања Долежал о 50 година "Нових фосила"
Ретки су они који могу да се похвале са 50 година заједништва у једном бенду, али и да своју златну годишњицу прославе са онима који их заиста воле. Они носе назив - "Нови фосили".



Легендарна група, коју тренутно чине Сања Долежал, Маринко Цолнаго и Владимир Кочиш Зец, одлучили су да београдској публици испричају своју причу, "За добра стара времена", 15. новембра у Сава центру.

Екипа Телеграфа нашла се са млађаном екипом "Нових фосила" и попричала са њиховом лепшом половином, Сањом Долежал, а прво шта смо је питали јесте како су успели да толико дуго опстану?!



 Звучи застрашујуће, огромно кад кажеш 50 година, али кад се окренеш иза себе: пролетело је. Зато смо ову годину желели да обележимо концертима по региону, да окупимо велики број људи који су живели, стварали и били чланови групе "Нови фосили", али и да се једноставно вратимо уназад свих тих 50 година - каже Сања за Телеграф.

А, која је њихова тајна?

- Тајна је у песмама, оне трају већ дуго, сигурно ће нас наџивети и слушаће се кад нас више не буде било. Уз песме тајна је можда и енергија свих људи који су оставили одређени печат у овој групи. "Нове фосиле" су обележиле прелепе песме, емоције, стихови, предивни људи, весеље, прелепи и они мало мање лепи тренуци. Али, кад кажеш 50 година, то је један цео живот! Наравно, за све те године морало је бити и лепих и ружних тренутака - додаје она.

Једни од тих ружних тренутака јесу и инциденти пропраћени бившим чланом групе, Рајком Дујмићем.

-  Све то са Рајком је много утицало на групу. Када пре четири године због здравственог стања и зависности није могао да буде део једног концерта, сви смо се осетили лоше. У том тренутку то је била велика мрља на име "Нови фосили". Никад нисмо хтели да причамо ништа лоше о њему и о томе кроз шта пролази. Давно смо му нудили помоћ, али он је, нажалост, то одбијао. Дужи временски период је у лошем стању, био је и притворен због насиља... До задњег тренутка смо се надали да ће успети да изађе на сцену барем у Загребу на концерту и да сви заједно прославимо 50 година, барем да се заједно поклонимо последњом песмом, међутим...

Веома нам фали. Али, фале нам и Мока (Слободан Момчиловић), Ђурђица Барловић, фали и мој супруг Нено (Ненад Шарић). Ми ипак овом причом свима њима дајемо једно велико поштовање. Али, Рајко је у Загребу поред свега био од прве до задње секунде са нама - закључује Сања Долежал за Телеграф.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар