КЛ: Фламенго "петардом" на Маракани до финала против Ривера!

Фудбалери Фламенга у реваншу полуфинала Копа Либертадореса декласирали су Гремио резултатом 5:0 и пласирали се у финале, гдје их чека аргентинска Ривер Плата.  Радио и “шок батаљон”: Фламенго отресао шампиона, против Ривера за титулу најбољег у Јужној Америци! Трљају руке и у Интеру. . .

Фудбал 24.10.2019 | 15:17
КЛ: Фламенго "петардом" на Маракани до финала против Ривера!
Након 1:1 у првом дуелу у којем је домаћин био Гремио у ноћи са сриједе на четвртак по средњоевропском времену очекивао се узбудљив реванш на легендарној "Маракани", али се десило потпуно супротно.

Фламенго је одиграо феноменалну утакмицу, посебно у другом полувремену и стигао до велике побједе. Серију голова отворио је Бруно Енрике у 42. минуту утакмице, да би у наставку погађали у два наврата Габриел, те по једном Пабло Мари и Родриго Сајо за велику побједу 5:0.

Тако ће Фламенго имати прилику да скине Ривер Плату са јужноамеричког трона 23. новембра када је заказано финале Копа Либертадореса у чилеанском Сантијагу.

Играчи у сузама, Жорж Жезус обасипан хвалоспевима. Иако је испрва у делу бразилске јавности дочекан као тек просечан тренер – тешко је импресионирати најфудбалскију земљу света трофејима из Португалије – успео је у ономе што није пошло за руком никоме на клупи Фламенга у протеклих 35 година. Најпопуларнији клуб Бразила пласирао се у финале Копа Либертадорес први пут још од 1981. године тако што је петардирао Гремио  - 5:0 на препуној Маракани!

А Жезусу је после 1:1 у првом мечу довољно било и 0:0. И испрва се његов тим није залетао, али није ни госту давао простора да играла. Евертон Соареш, прва звезда Гремија, био је упецан у замку. Како је време одмицало, Фламенго је стицао све више самопоуздање. Кад је у 42. минуту брава коначно откључана нагрнуло је са свих страна.

Бруно Енрике је начео Гремио, па онда два пута Габријел Барбоса Габигол – деловало је незамисливо после лоших игара у Европи, али Интер ће на њему ипак узети фин новац – за крај и Пабло Мари и Родриго Кајо.

Гремио није знао где је. Фламенго иде у финале. Нема више две утакмице. Финале са Ривер Плејтом заказано је за 23. новембар у Сантјагу у Чилеу. Један меч, на неутралном терену, да се прекрате муке какве су Јужноамериканци прошле сезоне имали у двомечу Ривер Плејта и Боке Јуниорс.

Предигру је имао и окршај Фламенга и Гремија, шампиона Јужне Америке из 2017. године. Дан пре утакмице 16 навијача домаћег тима је ухапшено због претњи да ће “убити полицајце, пљачкати и правити штету” на Маракани. И пре самог почетка утакмице било је нереда, али само зато што нисус ви заинтересовани навијачи могли до улазница на култни стадион, упркос његових 78.838 места. Било је ту свега, и гађања полицајаца флашама, сузавца, на крају је морао да реагује и такозвани “шок батаљон”, који је смирио ситуацију.

Али тек ће да се усија атмосфера у Јужној Америци. Ривер брани титулу, али последња два бразилско-аргентинска финала припала су Фламенговим земљацима, без обзира на то што су Гаучоси имала више успеха генерално, односно три титуле у претходних пет сезона.

Извор: моззартспорт/мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар