Данас гласање о разматраним тачкама у НСРС

Народна скупштина Републике Српске наставиће данас расправу о Нацрту закона о заштити менталног здравља.

Република Српска 24.10.2019 | 07:53
Данас гласање о разматраним тачкама у НСРС
Сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је посланичком расправом о Нацрту закона о заштити менталног здравља.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да се овим законским рјешењем дефинишу права и обавезе у заштити менталног здравља, медицинске мјере, повјерљивост података из медицинске документације и евиденције лица са овим сметњама.

На дневном реду су и нацрти закона о лијечењу неплодности поступцима биомедицинске потпомогнуте оплодње и о измјенама и допунама Закона о дјечијој заштити.

Планирано је и да се данас гласа о апсолвираним тачкама засједања.

Током јучерашњег рада размотрене су измјене и допуне закона о нуспроизводима животињског поријекла, инвестиционим фондовима те посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености, као и о социјалној заштити.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је циљ измјена и допуна Закона о социјалној заштити да лицима са инвалидитетом која се налазе у најтежем социо-економском положају буде обезбијеђено право на личну инвалиднину као новчану помоћ.

Јучерашња расправа је, као и много пута до сада током засједања парламента, одступала од тачака дневног реда, уз међусобне оптужбе парламентараца владајућих странака и опозиције да је прекршен пословник, изречене увреде или се у расправи задире у приватни живот.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Одлазим

24.10.2019 07:43

Људи моји расуло од дрзаве, само спаковати кофере и сто даље не окрецуци се за сектасима. Унистили су нам и породице и поколења. Срецно добри људи добри домацини размислите мало о одласку не дају ови ни зивјети ни хранити породицу са 400-500 км које нама дају. Срамота од дрзаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

24.10.2019 09:11

Дајте се позабавите Таминдзијом који има озбиљних менталних проблема. Тај нецовјек оцито крије сифру.

ОДГОВОРИТЕ