Ћави Пасквал жеља Звезде, Валенсија квари посао?!

Ћави Пасквал, реномирани шпански тренер, могао би да преузме кормило Црвене звезде.

Кошарка 24.10.2019 | 15:55
Ћави Пасквал жеља Звезде, Валенсија квари посао?!
Према писању "Спортклуба", искусни Шпанац налази се у преговорима са челним људима клуба са Малог Калемегдана.

Пасквал, који је освојио Евролигу с Барселоном 2010. године, тренутно нема екипу и циљ му је да поново тренира у Евролиги у којој игра шампион региона и Србије.

Четрдесетседмогодишњи тренер на челу каталонског гиганта био је од 2008. до 2016. године, а од 2016. до 2018. водио је Панатинаикос.

Има освајену титулу шампиона Европе, четири АЦБ лиге, два пута је био и шампион Грчке...

Пасквал је тренутно вероватно и најтраженије име у Европи, с обзиром да нема уговор, и због тога се за њега не интересује само Звезде.

Према писању шпанских медија, столица Хаумеа Понсарнауа се опасно клима у Валенсији, која је веома лоше стартовала сезону.

Актуелни шампион Еврокупа има чак седам пораза у новој сезони, по три у Евролиги и Енедеси, и један на старту сезоне у Суперкупу. Тренутно се налазе у серији од четири изгубљена меча и Понсарнау би могао да добије отказ, а челни људи Валенсије желе Пасквала на клупи, пише "Лас Провинциас".

Подсећамо, Звезда је у уторак остала без тренера пошто је споразумно раскинута сарадња са Миланом Томићем, који је одлучио да напусти клуб после нешто слабијег старта сезоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар