Бајерн и Шахтјор надокнадили Србији Звездин губитак!

Пораз Црвене звезде од Тотенхема није утицао на пласман Србије на УЕФА ранг листи земаља са највећим бројем коефицијента.

Фудбал 24.10.2019 | 15:36
Бајерн и Шахтјор надокнадили Србији Звездин губитак!
Наша земаља и даље се налази на 17. месту са 24.750 бодова, с тим што је Хрватска смањила заостатак јер је Динамо одиграо нерешено против Шахтјора.

Хрвати су на свега 0.125 од Србије, а испред нас налазе се Кипар са 25.000 и Грчка са 25.300.

За српски коефицијент је од велике важности што Динамо из Загреба и Олимпијакос нису остварили победе у трећем колу Лиге шампиона, јер би нас онда Хрвати престигли, а Грци отишли на још већу разлику.

Како је Динамо одиграо 2:2, а клуб из Пиреја поражен од Бајерна из Минхена, Србија и даље има добре шансе да се до сезоне 2021/2022 нађе на 15. месту.

Подсећамо, веома је важно доћи до петнаесте позиције, пошто УЕФА од поменуте сезоне уводи Лигу конференција, треће по рангу такмичење, које ће масовно играти тимови од 16. места па надаље.

Ако Србија дође до 15. позиције биће у шанси да има представника и у Лиги шампиона и у Лиги Европе, а ако не успе у тој намери, онда ће моћи да има само један клуб у ЛШ и ниједан у ЛЕ.

Ова година од велике је важности за српски коефицијент, пошто имамо два представника у групној фази, а Хрвати, Кипрани и Грци једног.

Партизан у четвртак игра против Манчестер јунајтеда и повољним резултатом би се поправио наш коефицијент на УЕФА ранг-листи.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар