Базел: Ђере узео само пет гемова против Крајиновића!

Филип иде на Фоњинија.  Крајиновић рутински против Ђереа на старту Базела! Филип Крајиновић пласирао се у осмину финала турнира у Базелу, пошто је у "српском дербију" био бољи од Ласла Ђереа 6:1, 6:4.

Тенис 23.10.2019 | 17:49
Базел: Ђере узео само пет гемова против Крајиновића!
Крајиновићу је за тријумф било потребно мање од сат игре, а његов следећи ривал биће италијански играч Фабио Фоњини.

Ђере је имао проблема у претходних неколико месеци и на победу на АТП туру чека од августа, односно турнира у Умагу.

Ласло од тада има шест пораза заредом, а испадао је у првим колима Монтреала, Синсинатија, УС опена и сада Базела.

Са друге стране Крајиновић се налази у одличној форми, пре три дана играо је финале Стокхолма и оправдао је улогу фаворита у овом мечу.

Турнир у Базелу игра се за укупни наградни фонд од 2.082.655 евра.

Ни „д“ од српског дербија. Дуел између Филипа Крајиновића и Ласла Ђереа у Базелу трајао је краће од сат времена. Дуга пауза је оставила трага на Ђереу, који је узео само пет гемова у целом мечу. Крајиновићје глатко прошао у другу рунду – 6:1, 6:4.

Први сет је трајао 25 минута. Уз два брејка, Филип је очас посла дошао до вођства од 5:0, па је рутински освојио тај део игре. Очекивала се Ласлова реакција у наставку, али је већ у првом гему изгубио свој сервис.

Тај поклон Крајиновић је рутински сачувао све до краја меча. Није Ђереу пружио ниједну брејк шансу да се врати равноправно у борбу. На крају 6:4 и победа.

У другом колу Филип Крајиновић ће играти против Фабија Фоњинија, петог носиоца. Само једном су се састали на АТП турнирима, још 2014. године у Хамбургу, када је српски тенисер победио са 2:0 у сетовима.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар