Савова препорука сер Алексу - добар алкохол!

Стратег Парног ваљка и легендарни Шкот биће на заједничкој вечери, па је логично запитати се шта ће му некадашњи голгетер препоручити да проба током кратког боравка у Београду?

Фудбал 23.10.2019 | 20:02
Савова препорука сер Алексу - добар алкохол!
Не памти Хумска да је угостила веће фудбалско име, као што ће у четвртак вече бити случај кад на стадион Партизана крочи сер Алекс Фергусон. Срећом по црно-беле, неће га бити на клупи, одакле је скоро три деценије дириговао игром Манчестера, већ "само" у свечаној ложи како би посматрао садашњи састав Јунајтеда на мегдану са црно-белима.

Довољно да трепери ваздух на црно-белој страни Топчидерског брда.

"Велика је част да сер долази да гледа утакмицу. У годинама је кад не иде да посматра све, што значи да смо привилеговани. Надам се да ће видети добру екипу Партизана, јер имамо неколико посебних играча које можемо да представимо сутра Европи. Биће уз Фергија доста људи из озбиљних светских клубова, желеће да виде те момке, ретке таленте у свету фудбала. А ми смо са њима показали да можемо да играмо добро у Лиги Европе", поручио је Саво Милошевић.

Кад је постао тренер Партизана, Милошевић је нагласио како га је баш Алекс Фергусон саветовао да, после заједничког рада у комисији УЕФА за анализу утакмица Лиге шампиона и Лиге Европе, почне да се бави тренерским послом. Видеће се и на вечери, па је логично запитати се шта ће му некадашњи голгетер препоручити да види током кратког боравка у Београду.

"Има толико добрих садржаја... Као сваком Шкоту, једна од ствари за препоруку је добар алкохол", насмејао се Милошевић.

Сутра ће стајати преко пута Олеа Гунара Солскјера. Спаја их то што су некад били голгетери, а сад су малтене тренерски почетници, па је питање колико као бивши асови могу да искажу себе на новом задатку.

"То питање мучи све људе у фудбалу. Не мислим да сам још постао тренер, поготово не да сам постао добар тренер. Могу само да кажем да сам на добром путу. И да нисам ускочио из копачки на клупу, јер сам се овим бавио 12 година, имао добру полазну основу. Размишљање из прошлости морате да потиснете и окренете се послу који је потпуно другачији од оног којим сам се бавио док сам играо".

На крају, у Партизану се надају да неће бити испада навијача због којих су већ испаштали ове сезоне.

"Очекујем фер и спортско навијање. Свесна је наша публика важности меча и проблема какве смо имали у прошлости. Не очекујем никакве проблеме, само велику подршку као подстицај екипи. Видело се синоћ у Пиониру колико може публика да стимулише тим. Колико год мали, заправо је то велики подстрек играчима. Очекујемо крцат стадион, биће сјајна атмосфера, јер се суочавамо са једним од најбољх клубова света", завршио је Саво Милошевић.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар