Чланови ГО СНСД-а БН демантују Недељка Ћорића

Чланови Градског одбора СНСД-а у Бијељини демантују наводе из данашњег саопштења предсједника СНСД-а Бијељина и посланика СНСД-а у Народној Скупштини Републике Српске Недељка Ћорића, у којем се наводи да су грађани претходних дана у појединим таблоидним медијима и порталима могли прочитати сензационалистичке вијести о незадовољству и проблемима у градској организацији СНСД-а Бијељина, са спекулацијама о смјенама и оставкама, те да су у питању измишљени и плаћени текстови оних који не желе добро овом граду и СНСД-у.

Република Српска 23.10.2019 | 16:10
Чланови ГО СНСД-а БН демантују Недељка Ћорића
Редакција портала Дешавања у Бијељини је овим поводом контактирала поједине чланове Градског одбора бијељинског СНСД-а.

Предсједник Мјесног одбора, Владимир Радуловић, упитан од новинара редакције портала Дешавања у Бијељини да прокоментарише данашње саопштење за јавност господина Ћорића, у коме се наводи да су писања појединих медија и портала неистинита, а која се односе на сједницу ГО СНСД-а, одржану 15. октобра у Бијељини, демантовао је предсједника СНСД-а Недељка Ћорића, тврдећи супротно и потврдујући да су сви наводи из текста тачни.

Радуловић је даље рекао да се његово лично незадовољство, као дугогодишњег члана СНСД-а у Бијељини, огледа у томе да је појединим члановима бијељинског СНСД-а, који су дошли „јуче“ у странку, у посљедње двије године обезбијеђено, малтене, све – запослења, чланства у управним и надзорним одборима, директорска мјеста….

До јуче, наставио је Радуловић, за све те „нове чланове“ и „данашње функционере“ нико није знао у овом граду, они владају СНСД-ом у Бијељини, а старе и одане чланове, како каже, нико више ни не спомиње, нити их ко за шта пита.

Радуловић је на крају рекао да је незадовољство људи на терену огромно, а да то предсједник Ћорић неће да види и да призна.

Бивши посланик СНСД-а у ПС БиХ Милица Марковић и члан Градског одбора је, такође, на питање новинара портала Дешавања у Бијељини, потврдила све написано и објављено у медијима, под насловом „Додик дао зелено свјетло за рушење Ћорића – повратак отписаних“.

Марковићева је, такође, потврдила излагања и осталих дискутаната, чланова Градског одбора, која су изнесена у тексту.

На наше питање да прокоментарише сједницу ГО СНСД, која је заказана за вечерас у 19 часова, изјавила је: ''Видјећемо како ће се ствари развијати“.

За коментар смо, такође, контактирали још једног члана ГО СНСД-а у Бијељини, Љубишу Новаковића, иначе дугогодишњег члана СНСД-а.

Новаковић је, такође, нашем новинару потврдио тачност и истинитост његових ријечи изнесених на сједници Градског одбора, која је одржана 15. октобра, као и осталих дискутаната, најављујући и за вечерас оштру, али искрену и истиниту дискусију.

За коментар смо позвали и Војина Митровића, посланика у ПС БиХ, који због заузетости није могао да коментарише сједницу Градског одбора.

За коментар је био недоступан Мићо Живић, актуелни одборник СНСД-а у локалном парламенту.

Директор ЈУ „Воде Српске“ Мирослав Миловановић, такође, није био доступан за коментар.

Предсједник ГО СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић није се јављао на телефонске позиве новинара редакције портала Дешавања у Бијељини.

Сједница ГО СНСД-а Бијељина биће одржана вечерас у Народној библиотеци „Филип Вишњић“ у Бијељини, са почетком у 19 часова.

Овим путем подсјећамо шта је Милица Марковић изјавила на сједници ГО СНСД-а, одржаној 15. октобра.

Милицу Марковић не занимају локални него само републички избори

Наставила је Милица Марковић, бивши посланик у ПС БиХ која је према ријечима нашег саговорника, изнијела салву оптужби на рачун Ћорића и његових сарадника.

„Марковићева је оптужила Ћорића за нерад, за, како она каже, губљење кондиције за предстојеће изборе, за несарадњу са врхом странке, као и за незаконито запошљавање, а успут је рекла и да није заинтересована за локалне изборе, него само за републичке“, каже наш саговорник.

Подсјећамо и на ријечи Љубише Новаковића са сједнице ГО СНСД-а Бијељина, одржане 15. октобра.

Новаковић критиковао Вуловића
За говорницу је изашао и Љубиша Новаковић, дугогодошњи члан СНСД-а, иначе запослен у АД ''Водовод и канализација'', који, према нашем извору, никада никога не штеди и углавном аргументовано износи чињенице.

Могло се примијетити да је на почетку стао у одбрану челних људи СНСД-а у Бијељини, као и лично предсједника Недељка Ћорића, доказујући његов успјешан рад у странци од избора 2008. године, али и од 2016. године када је изабран за предсједника странке у Бијељини, јер је, како каже Новаковић, прије тога владао општи хаос и анархија у СНСД-у, рекао је наш саговорник.

Новаковић је оштро критиковао и Младена Милића, директора Фонда ПиО, шефа Изборног штаба СНСД-а на протеклим изборима, да је много значаја дао директорима, хвалећи њихов рад, а не водећи рачуна о њиховим негативним стварима. Љубиша је најкритичније изнио рад, односно нерад појединих директора, конкретно Душка Вуловића, оптужујући га за незалагање на претходним изборима, да није заслужио ни да буде у СНСД-у послије претходних странака, да је у СНСД само због личног интереса, да се на свим изборима страховито обогатио. Успут је истог и питао може ли да демантује, а није имао ни разлога да било шта демантује“, каже наш саговорник.

„Љубиша је замолио све оне који нешто значе у странци, а прије тога је Недељка Ћорића упозорио и молио га да нађе заједнички језик са онима који значе странци, конкретно Милицом Марковић, Војином Митровићем, Мирославом Миловановићем, као и другима који су битни за странку, као и све друге да не буду само дрим-појединци, него да се уједине и буду дрим тим који ће да воде изборе ка успјеху СНСД-а и коначном успјеху у граду Бијељини“, објашњава наш саговорник.

Живић је овако говорио на сједници ГО СНСД-а Бијељина, 15. октобра.

Живић критиковао Ћорића, тражи имовинске картоне функционера СНСД-а у Бијељини
Још један говорник који је имао само лоше ријечи за рад Недељка Ћорића био је Мићо Живић, актуелни одборник СНСД-а у локалном парламенту.

Живић је био бијесан, љут, незадовољан страначким радом, са директним оптужбама на рачун рада предсједника ГО СНСД-а Бијељина Недељка Ћорића, и колега из Клуба одборника СНСД-а, Мастила и Ђурђевића.

Живић је такође, како наводи саговорник портала Дешавања у Бијељини, тражио да се прегледају имовински картони свих функционера СНСД-а у Бијељини од 2006. године па до данас, укључујући и његов, те да се исти презентују јавности, како би грађани јасно видјели ко се у бијељинском СНСД-у борио за општи, а ко за лични интерес.

Живић је једно вријеме напустио СНСД, а одборнички мандат је освојио на листи Успјешне Српске - др Златко Максимовић, али и уз обилату помоћ бијељинског СДС-а, који је омогућио бројање гласова и за одборничку листу на бирачком мјесту 46А у Амајлијама, каже наш саговорник.

Директор ЈУ „Воде Српске“ изјавио је сљедеће на сједници ГО СНСД Бијељина, 15. октобра.

Миловановић о Косановићу
Директних прозивки Ћорића није било од стране Мирослава Миловановића, директора ЈУ ''Воде Српске'', каже наш саговорник, али истиче да је Миловановић ипак био оштар, али према члану ''тима'' предсједника ГО СНСД-а Бијељина Радету Касановићу, руководиоцу рудника на РиТЕ "Угљевик".

Миловановић је говорио о свом часном односу према Градском одбору СНСД-а Бијељина послије губитка избора 2014. годин , када је из моралних разлога напустио мјесто предсједника, али је и даље остао веома активан у истој.

Он није директно прозивао предсједника Ћорића, али јесте једнога из, како каже, ''тима'' Недељка Ћорића, Косановић Радета, каже наш извор и истиче да је Косановић одговорио Миловановићу, али да је био веома збуњен и преплашен, и са изговором да зна извор тих података.

„Миловановић му је рекао да се он, као директор РиТЕ 'Угљевик', на веома брз начин обогатио, када је ријеч о некретнинама, аутима и још неким финансијским стварима“, преноси наш извор.

Миловановић иначе важи за особу који има директну комуникацију са Милорадом Додиком, а посебно са Жељком Цвијановић, што се за Недељка Ћорића никако не може рећи, јер ту комуникацију још увијек успоставља преко посредника, каже наш саговорник, настављајући да је чак и ријеткост пронаћи на "гуглу" заједничку фотографију Додика и Ћорића.

(Десавањаубијељини)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Бивси пријатељ

23.10.2019 14:27

Недељко, казу да цовјек када иде ка врху треба бити пазљив према људима које претекне до врха, јер це исте те људе срести на повратку с врха. Кад му крене низбрдо. Погубио си пуно старих пријатеља са којима си пио кафу много прије те твоје политике. Многе од нас си слагао, кулирао насе позиве на телефон, игнорисао поруке када смо ти тразили ситне услуге, макар да нас да чујеш ста хоцемо. А некад су се и животне судбине рјесавале, а ти бахато кулурао. Мислиш "ал' сам битан, мила мајко". Не жалимо те сад. Нимало. Знас како казу у нашем крају одакле смо досли "фертик јаране".

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

23.10.2019 14:46

Ово ''фертиг јаране'' ме подсјети на једну давнасњу прицу кад је давних 70-их година се исло трбухом за хљебом, па је тако један нас гастарбајтер имао 5 дјеце које је пријавио за доплатак у Њемацкој. Кад му је попуњаван формулар он је набројао свих 5 имена и на крају рекао ''фертиг'' сто је уписано као сесто дијете на које је добио доплатак. Мозда се ово посреци па се ово друство дезертера и ухљеба на дрзавним јаслама распадне на парампарцад, јер свако је зло ипак за несто добро.

Name

Бијељина

23.10.2019 15:03

Дзаба саопстења Недјо, готово је и за тебе и твоју свиту, Периц, Косановиц, Мастило, Кнезевиц, Ловриц, Цацановиц.

Name

СНСД Бијељина

23.10.2019 15:06

Цорицу готов си,нема ти спаса.Многи директори це се ријесити рекета сто су ти давали.Поцев од Цацановица и остали.мада и Цацановиц лети ускоро са тобом.

Name

Семберија

23.10.2019 15:06

Није Семберија без коријена да млатите с њом.

Name

АД Град

23.10.2019 15:09

Дзаба си Цацановицу спремао вецеру за Недју поводом отварања Пољопривредног сајма, не разумије се он у пољопривреду.

Name

пиле

23.10.2019 14:55

Један или два стана која је купио у БН ,Цориц је регистровао на Љубису Кандица ,блиског пријатеља из Електробијељине којег је унапредио у бригадира иако нема појма са струком . Зато и нема на себи некретнина ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Много

23.10.2019 18:43

је њих запослено, не само у Електро Бијелини а да немају везе са везом... завршили су пољопривредну или за ветеринаре средњу па покуповали електро факултете...

Name

Разочарани Члан

23.10.2019 14:57

Владо Радуловић је једини говорио о проблемима у организацији које су проузроковали Ћорић и његова братија. Мастило 3 плате плус жена запослена, а изгубио изборе 2016 у Патковачи, још био и предсједник Мједне заједнице... Ћорић посланик, директор, жена шеф набавки у Електро БН, сестра запослена у Фонд Дјечије заштите... И тако даље... Васо Арсеновић, на папиру директор, одборник, јуче дошао у странку како рече због Ћорић, зена запослена у Затвору као шеф рачуноводства... Итд... Ваљда их боли што се помињу функције... Једино се Владо није ставио на страну једних или других, није их лично посебно нападу, већ цјело руководство...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Члан Снсд

23.10.2019 22:14

Све ово горе наведено потврђујемо као стари чланови Снсд, и они који су се борили за странку и све њих што су сада руководство. Њих не занимамо ми и странка само лични интереси. Нисте напоменули и запошљавање љубавница које чијих јер су и оне добиле посао у мандату Недељка Чорића а у томе предњачи Младен Милић директор Фонда Пио Рс.

Name

Разочарани Члан

23.10.2019 14:58

Владо Радуловић је једини говорио о проблемима у организацији које су проузроковали Ћорић и његова братија. Мастило 3 плате плус жена запослена, а изгубио изборе 2016 у Патковачи, још био и предсједник Мједне заједнице... Ћорић посланик, директор, жена шеф набавки у Електро БН, сестра запослена у Фонд Дјечије заштите... И тако даље... Васо Арсеновић, на папиру директор, одборник, јуче дошао у странку како рече због Ћорић, зена запослена у Затвору као шеф рачуноводства... Итд... Ваљда их боли што се помињу функције... Једино се Владо није ставио на страну једних или других, није их лично посебно нападу, већ цјело руководство...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

23.10.2019 15:06

Незадовољна Милица Марковић, жена која је добила стан од 150 м2 у Бијељини од робних резерви. Патриота, Борац за своја права и она незадовољна. Да не набрајам, Нагорно Карабах.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

За СнСД

23.10.2019 18:48

Цацановиц јутрос био код Војина. Сутра це вјероватно опет код Недје. Преливода, тешко нама са таквима!

Name

Цацан

23.10.2019 19:20

Овај Цацановиц је најгори цовек у Семберији и највеци смрад. Зајебао Максимовица па сада се увлаци и Цорицу и Митровицу па ко год надјаца да он остане у фотељи. Њега треба отјерати да строји бикове и то му је превисе колико је струцан.

Name

Семберски берберин

23.10.2019 19:24

Пажљивије мало и опрезније са Милицом нашом. Могла би да се увриједи и не дај боже наљути, па нас напусти. И оде пријатељима својим у далеки Азербејџан. Широке руке би је дочекали, ваљали им је више него Семберији. Могла би само да вам махне - ћао семберске сељачине, нема више..етц етц..

Name

Ре СНСД

23.10.2019 19:33

Цацановиц је један пацовчић који се тако и понаша.