Декер о Гробарима: Ово је невиђено!

Гробари: Хвала, дођи нам! Крилни центар Локомотиве Кубањ Сем Декер одушевљен је атмосфером коју су навијачи Партизана направили у дворани “Александар Николић“.  Декер и Вилијамс имају поруку за Гробаре: Никада овако нешто нисмо видели, памтићемо заувек! Играли су у НБА, али Пионир је оставио посебан утисак.

Кошарка 23.10.2019 | 15:17
Декер о Гробарима: Ово је невиђено!
О атмосфери у хали "Пионир" (данас Александар Николић) написани су разни извештаји, малтене есеји. Мало је оних који су остали равнодушни на то што праве навијачи Партизана годинама уназад, поготово у ери Душка Вујошевића, када су се резултати и успеси низали као на фабричкој траци. Немали утицај на те успехе имали су и навијачи, који су носили екипу, певали, викали, урлали, звиждали када је требало омести противнике...

Многи кошаркаши који су играли за противнике црно-белих понекад би "бацили поглед" на трибине где су Гробари правили френетичну атмосферу, малтене, више су били импресионирани ониме што се дешава око њих него на паркету. Многи су и знали да говоре само о томе.

Играли су и Сем Декер и Алан Вилијамс у НБА лиги током каријере, али оно што су видели у мечу против Партизана оставило је велики утисак на њих.

Једноставно, нису могли да сакрију одушевљење. Као ни остатак екипе која је по изласку из свлачионице константно причала о атмосфери коју је доживела на гостовању Партизану у препуном Пиониру. То је нешто са чим се нису сусретали током каријере.

Декер је твитовао своје утиске и са својим пријатељима поделио мишљење. Навијачи Партизана су у првом плану.

"Играо сам у многим лудим атмосферама на колеџу и касније, али навијачи Партизана су нешто што никада нисам видео. Добро смо се борили, респект Партизану на великој битки. Навијачи, ценим невероватну атмосферу коју сте направили. Ово ћу памтити заувек", написао је Декер после утакмице.

Навијачи Партизана су му одговарали на Твитеру, захваљивали су му се, пожелели му успеха у даљој каријери, а било је и оних који су му поручили: "Хвала, брате, дођи и ти код нас, да обучеш свети дрес".

Разговарали смо и са Аланом Вилијамсом на ову тему. И добили сличан одговор.

"Искрено, још увек ми зуји у ушима. Ово је једна од најневероватнијих атмосфера на некој кошаркашкој утакмици коју сам икада искусио. Играо сам у много лига, на много места, али ово је непоновљиво. Дефинитивно је било важан фактор, нисмо могли нормално да комуницирамо, да чујемо судије. Заиста капа доле Партизановим навијачима на начину на који су повукли своју екипу напред", рекао је Вилијамс.

Вилијамс је додао да су финесе одлучиле да Партизан однесе победу.

"Кошарка се игра у 'серијама'. Ми смо направили једну, Партизан је направио другу, али када се све сабере они су имали бољу секвенцу него ми. Нисмо одговорили на начин на који смо могли. Једноставно, све је стало у неколико поседа, а када се састану два овако добра тима као што је то био случај данас, те ситнице могу да одлуче", рекао је амерички кошаркаш.

Он сматра да ове сезоне у Еврокупу све може да се промени у трен ока. Очекује да се његов тим издигне након пораза од Партизана и да узврати у наставку сезоне.

"Мислим да постоји одличан 'такмичарски' набој у Еврокупу, свако може свакога да добије. Заиста желим да видим колико далеко можемо да одемо. Јасно је да једна утакмица може много тога да промени и да на крају екипа дође до пехара, али сада бих радије ишао један по један сусрет. Не бих правио превелика предвиђања, али могу да кажем да ћемо се вратити јачи након овог пораза. Борбена смо екипа и једва чекам да се окренемо следећим борбама", подвукао је Вилијамс.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар