ЛШ: Звезди је неопходан "план Б"...

Хоће ли га имати на дан велике победе? Када не иде Марку Марину, не иде и Црвеној звезди, што су европски ривали све чешће почели да примећују.

Фудбал 23.10.2019 | 21:56
ЛШ: Звезди је неопходан "план Б"...
Сходно резултатима у последње три сезоне, расте и интересовање за Црвену звезду и њен тим.

Противницима је постало јасно да је главно оружје црвено-белих Марко Марин и ко успе да заустави бившег немачког репрезентативца, обавио је огроман посао у намери да дође до зацртаног циља.

Маурисио Покетино је то успео.

"Захефтао" је Тунгаја Ндомбелеа за капитена црвено-белих и константним притиском га брзо уморио, а посао су му додатно отежали саиграчи који би требало да му помажу у креирању нападачких акција.

Услед нубедљивог и уплашеног уласка у утакмицу Гарсије, Ван Ла Паре и Томанеа, Марин је брзо изгубио енергију, што је довело до некарактеристичне грешке за њега приликом дриблинга у финишу првог полувремена и Тотенхемовог гола за 3:0, којим је дефинитивно преломљена утакмица.

На крају 5:0 за домаћина, који "певцима" доносе наду да је криза готова и мало растерећују екипу притиска јавности пред првенствени дуел са Ливерпулом у недељу, у репризи прошлосезонског финала Лиге шампиона.

"Све у свему, треба да дигнемо главу, идемо даље, тек смо на половини. Има још много бодова у игри. Пораз боли, као и сваки, али опет, треба из овог пораза много тога да се научи, а то можемо против оваквих екипа. Играчима није лако, али ми смо професионалци и треба што пре да преболимо", рекао је Милојевић.

С друге стране, иако овај пораз долази са гостовања код вицепрвака Европе и сигурно неће бити пресудан у неком ширем анализирању играча, у Звезди би требало да буде детаљно обрађен, јер уколико клуб жели да буде редован учесник елитног такмичења онда ће морати да се равна по водећим европским екипама, а не по - уз дужно поштовање - Краснодару, Келну, Славији Праг, Копенхагему, Салцбургу, Јанг бојсу...

"Изгубили смо високим резултатом, али морамо да дигнемо главе. Чекамо Тотенхем код куће и биће другачији меч. Значи хе нам подршка навијача, ветар у леђа", навео је Милош Вулић и додао да жали за ситуацијом код првог гола:

"Мислим да смо могли боље да реагујемо код тог корнера. Морали смо боље да маркирамо Кејна".

Видело се на грандиозном лондонском стадиону да Звезда тренутно нема "план Б" ако Марину не иде, односно нема играча који би преузео одговорност и повео екипу. Изузев Милана Борјана који је голман, па не може много више да допринесе осим да својим интервенцијама даје самопоуздање саиграчима.

Јесу Тотенхемови фудбалери својим квалитетом "затворили" колеге из Београда, али утисак је и да се поменути трио странаца из офанзиве црвено-белих у уторак није довољно "нудио" и тражио лопту да мало растерети Марина или неко од његових додавања претвори у гол.

"Није лако играти против Тотенхнема. Оно што ме радује је то да смо имали 13-14 удараца на гол. Много голова које смо примили не би требало на овом нивоу. То би у будућности требало да сведемо на минимум. Много времена смо провели у неком притиску. Тотенхем је јак у транзицији, физички су брзи, моћни... То су све врхунски играчи, сваку грешку су успевали да казне", додао је Милојевић.

Пред Милојевићем и његовим стручним штабом су две недеље да пронађу резервну варијанту ако Марин поново буде под константном присмотром.

Видећемо хоће ли успети, али храбри дан одигравања београдског дуела Звезде и Тотенхема, који је у среду, 6. новембра.

Тачно годину дана од великих 2:0 против Ливерпула...

Као подршка Марину летос су доведени управо Матео Гарсија и Раџив ван Ла Пара, међутим, још нису оправдали уложен новац. Аргентинац је имао блиставе тренутке, али Холанђанин и не баш.

Милојевић је више пута истицао да треба бити стрпљив, указао му је огромно поверење ставивши га у стартну поставу у Лондону, међутим, поново је остао без реакције играча.

Пред Звездиним тренером су две недеље да смисли добитну комбинацију, јер упркос неуспеху на Острву, после новог пораза Олимпијакоса сваки бод у преостале три утакмице биће злата вредан у жељи да се домогну пролећа у Европи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар