Милојевић: Превисок резултат...

Марину не замерам ништа! “У сваком случају мислим да смо оставили много бољи утисак”, каже тренер Звезде.

Фудбал 23.10.2019 | 13:04
Милојевић: Превисок резултат...
Није преостало тренеру Црвене звезде Владану Милојевићу ништа друго него да честита Тотенхему на убедљивом тријумфу у трећем колу Лиге шампиона од 5:0 у Лондону. Стратег српског шампиона сматра и да је резултат превисок.

"Резултат је сигурно превисок, али у сваком случају мислим да смо оставили много бољи утисак, поготово у деловима где смо покушавали кроз игру да будемо равноправни. Није лако играти против Тотенхема. Оно што ме радује, то је да смо имали 13-14 удараца на гол, што је показатељ да смо покушавали да дођемо до гола. Много голова које смо примили не би требало да дозволимо на овом нивоу. То би у будућности требало да сведемо на минимум. Много времена смо провели у неком притиску. Тотенхем је јак у транзицији, физички су брзи, моћни... То су све врхунски играчи, сваку грешку су успевали да казне. Све у свему, треба да дигнемо главу, идемо даље, тек смо на половини. Има још много бодова у игри", подсећа Звездин тренер.

Милојевић каже да пораз боли, али да тим мора што пре да се подгине.

"Пораз боли, као и сваки, али опет, треба из овог пораза много тога да се научи, а то можемо против оваквих екипа. Ипак се Тотенхем последњих година борио за титулу у Енглеској, финалиста је Лиге шампиона. Играчима није лако, али ми смо професионалци и треба што пре да преболимо ово и окренемо се другим обавезама."

Тренер Црвене звезде не може да упореди Тотенхем са прошлогодишњим тимом Ливерпула, а захвалан је и навијачима.

"Барем према оном што сам гледао током скаутирања, чини ми се да је све много брже када видите Тотенхем уживо. Не могу да кажем да ли ме подсећа или не. Чињеница је да имамо много више самопоуздања када играмо пред нашим навијачима. Свака им част, чули смо их вечерас. Сада очекујемо пуну Маракану. Треба баш на оваквим утакмицама искуснији да преузимају већу одговорност. Имали смо и Вулића и Петровића у екипи, то је будућност. Гледаћу да им дајем шансу у следећим утакмицама."

Новинаре је занимало да ли би се нешто променило да је Звезда дала гол код 0:2 и због чега је Марко Марин играо задњег везног код трећег гола Певаца?

"Марин се задесио код свих могућих ротација. Није му својствено да тако погреши, али дешава се то у фудбалу. Немам никакве замерке. На оваквом нивоу не смемо да правимо такве грешке, али то је спорт, дешава се. Надам се да ћемо из свега овога извући поуке. Ако не да исправимо све грешке, онда бар да их сведемо на минимум", одговара Милојевић.

Наравно, енглески новинар је имао спремно питање о навијачима и томе како су ушли на стадион када је Звезди било забрањено да их води на ово гостовање?

"Нисам изненађен. Звезда је један од највећих клубова, по мени највећи на Балкану. Има много наших људи и који овде живе. За њих много значи Звезда као клуб. То је љубав која не може речима да се опише. Много људи је дошло. Није било организовано, али као прошле године у Ливерпулу. Чули смо их, хвала им на великој подршци", закључио је Владан Милојевића.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар