Још није одобрена сједница о декларацији СДА

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да би посебна сједница парламента РС о декларацији СДА могла бити одржана у првој половини новембра и да очекује усаглашен одговор РС, који би био подржан већином посланика.

Република Српска 23.10.2019 | 08:33
Још није одобрена сједница о декларацији СДА
Он је рекао да захтјев за одржавање посебне сједнице још није примљен, али и нагласио да РС треба кроз форму закључака и одлука Народне скупштине показати своје виђење доношења декларације СДА "чији циљеви су за Србе узнемирујући".

- Декларација СДА има исти циљ као и оне које су рађене прије више од 30 година. Мора се стати с овим, јер српски народ се не осјећа лагодно када види циљеве оваквих докумената. Зато Република Српска мора да у Народној скупштини заузме став о свему - рекао је Чубриловић за РТРС.

Чубриловић тврди да представници РС на нивоу БиХ немају осјећај одговорности према Народној скупштини, што није добро.

- Сваком од нас би РС морала бити изнад свега и да о појединим питањима имамо јединствене ставове. Морамо партијске, појединачне и личне интересе ставити у функцију српског народа - казао је Чубриловић.

Он је оцијенио да је недопустиво што на нивоу БиХ власт није формирана ни годину након избора.

- Када је писан Изборни закон БиХ, а странци су имали огроман утјецај, није се размишљало о оваквој ситуацији, што је невјероватно. Имамо и негативан примјер у Мостару, гдје годинама не могу да буду спроведени изборни резултати. Оваква ситуација на нивоу БиХ није добра, иако РС може да и без тога функционира - нагласио је Чубриловић.

Он је поновио да Годишњи национални програм (АНП) не може бити увјет за формирање новог сазива Вијећа министара БиХ, него да су став о овоме наметнуле поједине амбасаде.

Када је ријеч о владајућој коалицији у РС, Чубриловић, који је и лидер Демос-а оцијенио је да је она стабилна и да су добри односи међу странкама које је чине.

- Коалиција је стабилна, постоји комотна скупштинска већина. Што се тиче рада парламента одражава се можда у неком сегменту рада ово што није комплетирана власт на нивоу БиХ - рекао је Чубриловић. 

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Рале

23.10.2019 07:13

Казес да је ова декларација иста као неке од пре 30 год. Па неко би морао да буде луд да расправља о томе кад нема ефекта вец 30 год, или ста сте цекали 30 год. Јадна сиротиња никад јој доста сарених лази, али овакве типове цјене висе него своју фамилију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

23.10.2019 08:33

Ста казес, "патриото", РС- а нам треба бити на првом мјесту..ма,нисмо знали док нам ти ниси рекао! Ти опет о патриотама и издајицама, а себе убрајас у ове прве, дакако. Види, није то ни цудно, твој се патриотизам огледа у богатству које никада ниси имао док ниси досао да будес дио резима и дебело уновцио свој "рад"на функцијама које обављас и дан данас. Нас патриотизам се огледа у сасвим другом облику који, на залост, ви не цијените, а обогатили сте се на тековинама насе, а не васе борбе. Само да знате, нецете јос дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

23.10.2019 09:03

Кад цете висе схватити да су патриоте под земљом. То су људи који су дали зивоте за РС и створили је. Ви сте све покрали и обогатили се на њиховим костима. Гамад покварена. Дакле, патриоте и ствараоци РС су погинули борци! Запамтите то!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А јој

23.10.2019 10:07

Цубро,цубро ко те не зна ал би те скупо платио.

ОДГОВОРИТЕ