НСРС о Закону о посредовању у запошљавању

Народна скупштина Републике Српске данас ће у наставаку сједнице разматрати Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености.

Република Српска 23.10.2019 | 08:08
НСРС о Закону о посредовању у запошљавању
Сједница Народне скупштине почела је у 10 часова, на којој посланици разматрају и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о инвестиционим фондовима и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о нуспроизводима животињског поријекла.

Народна скупштина размотрила је синоћ Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о здравственом осигурању.

Основни разлог за доношење закона о измјенама и допунама Закона о здравственом осигурању јесте потреба за раздвајањем остваривања права на здравствено осигурање од статуса незапосленог лица, рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

У уторак, првог дана засједања парламента, окончала је расправу о Приједлогу ребаланса овогодишњег буџета по хитном поступку.

Министрица финансија Зора Видовић рекла је да Приједлог ребаланса буџета износи три милијарде и 316 милиона КМ и већи је за 60,6 милиона КМ или 1,9 посто од усвојеног буџетског оквира за ову годину.

Опозиција је посебно критиковала најављену куповину авиона за потребе Владе Републике Српске, у износу од 19,9 милиона КМ, док, како кажу, нема новаца за бесплатне уџбенике или неке друге неопходне потребе за грађане.

Није искључила могућност још једног ребаланса овогодишњег буџета.

Посланици су окончали расправу и о Приједлог закона о заштити од пожара. 

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ре

23.10.2019 07:02

Од бораца РС дјеца момци и кћери без посла чекају залогај од гладних родитеља са мизерном борачком пензијом у бурлиној приватној РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕК ТАТЕ ОБЈАСНЕ

23.10.2019 08:42

ПА НЕК ИМ ТАТЕ ОБЈАСНЕ ЗА ШТА СУ СЕ БОРИЛИ И КАКО СУ НЕБЕСКИ НАРОД. ЈА САМ СРБИН СЛУШАО САМ АЛИЈУ СА БОРЦИМА ОЛОВА КАД ГА ПИТАЈУ ШТА ЋЕ БИТИ. А ОН ВЕЛИ НЕПРАВДА. Е СВАКА МУ ЧАСТ.