ЛШ: Динамо ''украо'' бод Шахтјору, Атлетику доста један!

Динамо испустио победу против Шахтјора, минималац Атлетика! Фудбалери Шахтјора и загребачког Динама ремизирали су 2:2, у мечу 3. кола групе Ц Лиге шампиона.  Динамов дечко од 50 милиона играо симултанку у Украјини! Шахтјор и Динамо у Харкову одиграли узбудљив меч са четири поготка. Атлетико Мадрид голом резервисте Мората елиминисао Немце.  

Фудбал 22.10.2019 | 21:42
ЛШ: Динамо ''украо'' бод Шахтјору, Атлетику доста један!
Невиђена глупост Пјатова скупо коштала Шахтјор: Олмо и Оршић играју за све паре, а Динамо расте у прави европски клуб! Шахтјор код куће извукао само бод!

Публика на стадиону у Харкову имала прилику да види занимљив меч, а на крају екипе су "поделиле плен".

Домаћи су први дошли до вођства, из практично једине шансе у првом полувремену, а прецизан у 16. минуту био је Конопљанка.

Гости се нису предавали и већ у 25. минуту центаршут Мислава Оршића у гол је претворио Дани Олмо.

Асистент код првог гола гостију, био је стрелац поготка који им је донео вођство. Оршић је донео преокрет својој екипи искористивши најстрожу казну у 60. минуту.

Уследили су напади Шахтјора, који су уродили плодом у 75. минуту, када је рупу у одбрани Загрепчана пронашао Додо, заобишао Ливаковића и донео изједначење и то је испоставиће се био коначан резултат – 2:2.

Дани Олмо, дечко од 50 милиона евра, постигао је гол и два пута уздрмао стативу гола Андрија Пјатова вечерас у Харкову у ком је домаћин некако извукао реми против Загрепчана.

У једном од два "најавна" меча вечерњег програма: Шахтјор - Динамо 2:2 (1:1).

Домаћин је на стадиону у Харкову повео голом Јевгенија Конопљанке у 16. минуту, да би Динамо из Загреба само девет минут касније изједначио преко 21-годишњег Олма, којем је то био осми погодак ове сезоне у свим такмичењима, а трећи у Лиги шампиона.

Асистирао му је Мислав Оршић.

Поменути Пјатов направио је несхватљив потез у 60. минуту, када је пред очима целе Европе буквално "собалио" Марија Гаврановића без лопте на петерцу и још имао среће што му збуњени Антонио Матеу Лахоз није показао и црвени картон за ММА потез, већ само жути. Уз једанаестерац наравно.

Сигуран са 11 метара био је Оршић, који је довео "модре" у вођство на стадиону Металиста, али овог уторка бољи тим није издржао до краја. На пас Алана Патрика, резервиста Додо поравнао је резултат у 75. минуту и поравнао тимове на табели Групе Ц после некомплетног 3. кола.

Чудили смо се после оних 4:0 против Аталанте, можда чак и убеђивали себе да је то био само један луд дан, да не може бити да је Динамо баш толико добар. Међутим, вечерас су нам Модри потврдили да израстају у озбиљну европску екипу. Или бар да Дани Олмо и Мислав Оршић не да имају потенцијал, него су већ сада озбиљни европски играчи. Није можда Шахтјор клуб из ТОП класе, али јесте одмах иза, навикнут већ и на пролећне изазове у Европи, а чини се ипак да би и хрватски шампион могао да почне да се навикава, пошто после осмине финала у Лиги Европе прошле сезоне изгледа као тим који је направио додатни искорак. Усред Харкова, Динамо је извукао одличних 2:2!

И то сасвим заслужених, иако је Шахтјор очекивано држао лопту у ногама, па у последњих 15-ак минута и набио Динамо у наручје голмана Доминика Ливаковића. Али изузев у том финишу, изабраници Ненада Бјелицебили су апсолутно равноправан ривалу Бразилцима са истока Европе. На моменте и опаснији, а оно што би посебно требало да их чини поносним је и то што се нису предали ни када су домаћи повели већ у 16. минуту меча након одличне асистенције Марлоса и егзекуције Јевгена Конопљанке.

Пао је тај гол већ у 16. минуту и вероватно су многи познаваоци фудбала на Балкану очекивали још један слом овдашњих тимова, који се јесу последњих година приближили најбољима, али су ипак остајали преслаби да би били конкурентни на гостовањима. Динамо је ипак одолео. Пре свега јер у саставу има Олма и Оршића. Озбиљни су то мајстори.

У 25. минуту Никола Моро краде лопту Украјинцима, иде она до Оршића, који гађа Олма, а он из прве матираАндреја Пјатова за изједначење.

Међутим, то није било све од Модрих. Био је то само почетак. Оршић је у 49. минуту сам изнео лопту целих 50 метара, притом је протуривши ривалу кроз ноге и нанизавши све скупа тројицу чувара пре но што је са неких 12 метара тукао у стативу. Лопта се одбија на ногу Олма, а он са ивице казненог простора пласира у сам рогаљ противничког гола, али Пјатов фантастичном парадом чува гол. Шахтјор је на конопцима. И само је било питање кад ће поклећи. Динамо је у опасном налету.

Питање је ипак да ли би се он исплатио да Пјатов у 60. минуту није направио невиђену глупост. Желео је ваљда да исценира прекршај Динамових играча на гол линији, повукао Марија Гаврановића као да ВАР не постоји. А камере су све снимиле. Пенал као врата и Оршић хладан као шприцер за преокрет! Динамо води са 2:1.

Авај, Шахтјор ипак није било ко. Шахтјор ретко себи дозволи да изгуби од објективно ривала слабијих од себе. Појачали су Украјинци ритам и Динамо је у самој завршници трпео озбиљан притисак. Тако се већ не може. Посебно не кад против себе имаш асове какав је Алан. Чудесну је лопту Бразилац гурнуо до Додоа, а овај се подједнако спретно снашао и савладао Ливаковића за 2:2.

У тих последњих 15 минута, рекосмо већ, потпуни јуриш Шахтјора. Кружила је лопта све време око Динамовог казненог простора, али концетрисано су се држали Загрепчани. Штавише, у 89. минуту умало да стигне и до сва три бода, севнула је муњевита контра Модрих, Олмо је на њихову жалост погодио само спољни део стативе.

Нису успели да победе, али играју фудбал који заслужује пролеће у Европи. Уосталом, иако је Шахтјор имао посед лопте од 63 одсто, у шутевима изједначени, по четири у оквир и по четири ван оквира гола. У Шахтјору. На гостовању. Можемо чак да кажемо и да су Динамове прилике биле зрелије.

Волели их или не, морате да поштујете Динамов фудбал.

Шахтјор Доњецк: Пјатов – Болбат, Кривцов, Матвиленко, Ишмаили – Степаненко, Алан Патрик – Мариош, Тајсон, Конопљанка – Мораеш.

Динамо Загреб: Ливаковић – Стојановић, Теофил–Катрен, Дилавер, Перић, Леовац – Олмо, Адеми, Моро, Оршић – Гаврановић.

У термину од 18.55 свој меч на Ванда Метрополитану играли су Атлетико и Бајер Леверкузен, а као победници изашли су Мадриђани (1:0). Мората “дрмнуо” Аспирин на брзину! Шпански нападач након само осам минута на терену решио меч трећег кола групе Д.

"Фармацеути" су у већем делу утакмице били бољи ривал, међутим, Чоло Симеоне је у 70. минуту направио кључни потез - у игру је увео Алвара Морату, коме није дуго требало да пронађе пут до мреже гостију.

Ренан Лоди је у 78. минуту одлично центрирао, а шпански нападач сјајним ударцем главом матирао голмана Храдецког.

Могао је Леверкузен у надокнади времена да дође до бода преко Фоланда, али одбрана домаћих била је прибрана.

Дијего Симеоне пронашао је играча који може да затресе мрежу на клупи, увео га у 70. минуту уместо везисте Кокеа и порадовао се осам минута касније свестан да гости немају квалитет да узврате.

Трећи пораз Немаца у исто толико мечева ове сезоне био је минималан и, практично, елиминишући: Атлетико Мадрид - Бајер Леверкузен 1:0 (0:0).

Стрелац је био Алваро Мората на асистенцију Ренана Лодија.

Постало је стереотипно и досадно, бар када је у питању Атлетико из Мадрида. Неко у томе ужива и легитимно је ценити дефанзивни фудбал Чола Симеонеа на један гол, али хајде да ставимо руку на срце и признамо да је незанимљиво гледати "шамарање" лопте, грубе прекршаје и тек понеки шут на обе стране као што је био случај вечерас на мадридском Метрополитану.

Два пута је Атлетико шутнуо у гол Бајера за 90 минута (по једном у сваком од полувремена) и постигао један погодак којим је уписао другу победу (очекивану) у групној фази Лиге шампиона од 1:0. Јунак је Алваро Мората. Само осам минута по уласку у игру шпански нападач је крунисао лепу акцију и центаршут Ренана Лодија и обрадовао тренера Симеонеа којем се бацио у загрљај у 78. минуту.

И то је то од Атлетика на овом мечу. Све остало је борба на средини терена и држање ипак слабијег бундеслигаша далеко од гола Јана Облака. Играо је Бајер добро у првом полувремену, боравио често на половини Јорганџија, али није успевао да упути опасан шут којим би запретио ривалу. Били су баш безопасни. Можда су могли срећно да се докопају бода у 91. минуту када је Фоланд имао добру шансу, али је његов ударац главом Облак скренуо у корнер.

Није ни било реално да Бајер победи Атлетико јер за овај ниво фудбала екипа Петера Боша једноставно нема искуство, а ни потребан квалитет. Атлетико је довољно "намазан" да овакве утакмице решава пешке. Без умирања у лепоти...

Атлетико Мадрид: Облак – Трипије, Хименез, Фелипе, Ренан Лоди – Коке, Ерера, Томас, Нигез – Кореа, Кошта.

Бајер Леверкузен: Храдецки – Вајсер, Тах, С. Бендер, Л. Бендер – Белараби, Баумгартлингер, Демирбај, Амири – Фоланд, Хаверц.

Резултати 3. кола:

уторак

Група А

Клуб Бриж - ПСЖ (21.00, ТВ Арена Спорт 5)
Галатасарај - Реал Мадрид (21.00, ТВ Арена Спорт 3/Мултипренос)

Табела: ПСЖ 6, Клуб Бриж 2, Галатасарај 1, Реал Мадрид 1.

Група Б

Олимпијакос - Бајерн (21.00, ТВ Арена спорт 2)
Тотенхем - Црвена звезда УЖИВО (21.00, ТВ Арена Спорт 1)

Табела: Бајерн 6, Црвена звезда 3, Олимпијакос 1, Тотенхем 1.

Група Ц

Шахтјор - Динамо Загреб 2:2 (1:1)
/Конопљанка 16, Додо 75 - Олмо 25, Оршић пен 60/

Манчестер сити - Аталанта (21.00)

Табела: Сити 6, Динамо (+1) 4, Шахтјор (+1) 4, Аталанта 0.

Група Д

Атлетико Мадрид - Бајер Леверкузен 1:0 (0:0)
/Мората 78/

Јувентус - Локомотива (21.00)

Табела: Атлетико (+1) 7, Јувентус 4, Локомотива 3, Леверкузен (+1) 0.

среда

Група Е

Генк - Ливерпул (21.00, ТВ Арена Спорт 1)
Салцбург - Наполи (21.00, ТВ Арена Спорт 4)

Табела: Наполи 4, Ливерпул 3, Салцбург 3, Генк 1.

Група Ф

Славија Праг - Барселона (21.00, ТВ Арена Спорт 2)
Интер - Дортмунд (21.00, РТС)

Табела: Дортмунд 4, Барселона 4, Славија Праг 1, Интер 1.

Група Г

Лајпциг - Зенит (18.55, ТВ Арена Спорт 2)
Бенфика - Лион (21.00, ТВ Арена Спорт 5)

Табела: Зенит 4, Лион 4, Лајпциг 3, Бенфика 0.

Група Х

Ајакс - Челси (18.55, ТВ Арена Спорт 5)
Лил - Валенсија (21.00, ТВ Арена Спорт 3/Мултипренос)

Табела: Ајакс 6, Валенсија 3, Челси 3, Лил 0.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар