Реал продаје Иска већ у јануару!

После Зидана код Емерија или Гвардиоле. . .  Дневни лист "АС" пише да је повремени репрезентативац Шпаније на путу ка Премијер лиги.

Фудбал 24.10.2019 | 08:00
Реал продаје Иска већ у јануару!
Франсиско Аларкон, познатији као Иско (27), спреман је да у зимском прелазном року напусти Реал, после шест и по година проведених на стадиону "Сантјаго Бернабеу".

Шпански спортски лист "АС" објавио је да креативног фудбалера средине терена желе Арсенал и Манчестер сити, док се у појединим медијима помиње и Тотенхем.

Иско би у било ком од та три случаја започео сарадњу или са шпанским тренером (Унаи Емери, Пеп Гвардиола) или са тренером коме је шпански матерњи језик (Маурисио Покетино).

Несумњиво велики фудбалски зналац, Иско последњих годину дана у Реалу пролази кроз најтеже тренутке у каријери. Почело је тако што га је Сантјаго Солари прошле јесени искључио из својих планова, а ситуација се није много променила ни након што је екипу преузео Зинедин Зидан, вративши се на клупу у марту ове године.

Иако га француски стручњак цени много више него Солари, дуг период неиграња као да је трајно демотивисао Иска, за кога Шпанци пишу и да му не одговара формација 4-3-3, у којој Реал најчешће наступа ове сезоне.

"Везиста" који има уговор до лета 2021. године, био је "стартер" у два меча Примере 2019/20, од којих Реал није победио ни у једном (1:1 против Ваљадолида и 0:1 против Мајорке минулог викенда).

На укупно четири наступа ове јесени није постигао гол, ни уписао асистенцију, док је у 37 утакмица претходне сезоне био стрелац шест пута, уз само једну асистенцију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар