ЛШ - млади: Звезда примила девет голова од Тотенхема!

Дебакл омладинаца! Омладинци ФК Црвена звезда поражени су од Тотенхема 9:2, у трећем колу Лиге шампиона.  Звездина деца немоћна у Лондону: Бржи и јачи Тотенхем бројао до девет! Тежак пораз тима Славољуба Ђорђевиђа у трећем колу Лиге шампиона за младе.

Фудбал 22.10.2019 | 18:51
ЛШ - млади: Звезда примила девет голова од Тотенхема!
Дебакл младих играча Звезде: Девет голова Тотенхема, играо и Покетинов син! Ужасно издање изабраника Славољуба Ђорђевића и врло лоша увертира пред меч сениорских екипа Тотенхема и Звезде у Лиги шампиона.

Црвено-бели су у прва два дуела одиграли одлично и треће коло су дочекали са четири бода, међутим на гостовању у Лондону потпуно су надиграни.

Млади фудбалери Звезде примили су чак девет голова од вршњака из Тотенхема, чиме су потпуно понижени.

Од старта меча видело се да се екипа Славољуба Ђорђевића неће добро провести у Лондону. После само пола сата игре на семафору је било 3:0, а голове за домаћи тим постигли су Бенет у трећем и Парот у 30, односно 32. минуту.

Црвено-бели су успели да у 43. минуту смање на 3:1, после чега се чинило да би могли да се врате у меч. Међутим, у другом полувремену ствари су постале још горе.

У 75. минуту Парот је постигао хет-трик за 5:2, и у наредних 15-так минута Звезда ће примити још четири гола. Парот се у 86. минуту и четврти пут уписао у листу стрелаца, а Вајт и Магхом су у надокнади другог полувремена поставили коначних 9:2.

Звезда и Тотенхем имају исти број бодова после три одиграна меча, а две екипе одиграће и наредни меч у групној фази, с тим што ће овога пута црвено-бели бити домаћини.

Бродолом младих фудбалера Црвене звезде у Лондону! 

Тотенхем је у оквиру 3. кола Лиге шампиона младих декласирао изабранике Славољуба Ђорђевића 9:2 (3:1), што је најубедљивји пораз за Звезду од када учествује у овом такмичењу.

Од седам голова у мрежи голмана Катића чак четири су дело најталентованијег фудбалера Спурса, ирског младог репрезентативца Троја Перота, који је уједно и најбољи стрелац УЕФА Лиге шампиона младих са пет погодака.

По једном су се уписали Бенет, већ у 3. минуту након чега су "кола кренула низбрдо", као и Робсон, Етете, Вајта и Могоме у другом полувремену.

Што се тиче Црвене звезде, по гол су дали Бурмаз и Пантовић, док смо видели и велики број пропуштених шанси, а и то је дефинитивно утицало на српског клуба који су у последњих 15 минута утакмице примили нестварних пет голова.

Ово је иначе први пораз Славољуба Ђорђевића на клупи Црвене звезде, а његова екипа и даље остаје с добрим шансама за пласман даље јер има 4 бода као и Тотенхем.

Занимљиво је да је за Спурсе играо и син тренера Маурисија Покетина.

Звездини омладинци бодове вредне пласмана у наредну рунду Лиге шампиона мораће да потраже на неком другом месту. Оно што је тим Славољуба Ђорђевића добро радио у прва два кола против Бајерна и Олимпијакоса Тотенхем је данас поништио. Нису били дисциплиновани црвено-бели као у Минхену, у једном тренутку се учинило да ће захваљујући поготку Бурмаза и аутоголу Волкота успети да избегну катастрофу, али на крају бродолом и више него убедљивих 9:2 за домаћина који је се на тај начин бодовно изједначио са црвено-белима на табели, а играчима београдског клуба уручио лекцију коју ће памтити за живота.

Дефанзива, као заштитни знак ове генерације, пала је пред налетима брзог крилног играча Тотенхема Бенета, као и сналажљивог нападача Перота. Звезда је била без адекватног учинка ударних илги Бабића и Радуловића, док је у одбрани, стаменој у Минхену и београдском дуелу са Олимпијакосом, стално негде цурило. Кад би се запушила једна рупа, појављивала би се друга. Просто и једноставно: утакмица у лондонском предграђу деловала је као неравноправни дуел петака и осмака. Звезда није могла да пронађе начин како да се супротстави бржем и физички јачем ривалу, жељног да се искупи за тежак пораз од Бајерна (1:4) и неубедљиву игру у судару са Тотенхемом. Шансу за поправни имаће за две седмице у Београду.

Тренер Црвене звезде Славољуб Ђорђевић постројио је свој тим у формацију 4-4-2, упаривши у врху напада тандем Бурмаз - Бабић. Слутило је то на офанзиву и покушај да се већ у академији Тотенхема можда наговети пласман у наредну рунду Лиге шампиона за младе. Међутим, проблеми за црвено-беле почели су од првог секунде меча. Физички доминантни домаћин стално је имао вишак на средини терена и игром из прве убијао дефанзивни блок тима са Маракане.

Нису могли црвено-бели (данас у плавим дресовима) да се похватају, а њихово крхко самопоуздање је скроз ишчезло после одличног шута крилног играча Певаца Бенета у трећем минуту. Тотенхем је једноставно био бржи, јачи и бољи. Нису вредели ни прекори тренера Славољуба Ђорђевића, нити савети са трибина врхушке омладинске школе да треба да се игра једноставније. Задњи везни Тотенхема Боуден је био апсолутни господар маневра одигравао је савршено прецизно, посебно према расположеном нападачу Пероту. Са друге стране заказали су они од којих се највише очекивало. Нападач црвено-белих Бабић био је сувише мекан у дуелима, није могао да задржи лопту после насртаја домаћих штопера. Звездине линије тима пуцале су у средини, кратким одигравањима Тотенхем је лако правио вишак. Управо на такав начин Перот је добио одличну лопту из дубине и ударцем са десет метара лако савладао Катића. Храбрили су се гости, али просто ништа није вредело.Кола су кренула низбрдо и нико није имао способности да их заустави. Трећи гол пао је прилично јефтино. После дегажмана голмана Тотенхема нису се најбоље разумели голман Катић и десн бек Митровић. Нешто јача повратна лопта главом, довела је до тога да Бенет добије на поклон ситуацију из које није могао да промаши.

Од Звезде смо само видели полушансу Бабића после водећег гола домаћина и малу минијатуру капитена Бурмаза. Његов ударац са 18 метара завршио је у мрежи домаћина и пружио наду нашем тиму да може да избегне катастрофу.

Авај...

Тотенхем је и наставак почео као прво полувреме. Опет је то била прецизна акција која је тачно гађала Звездине слабости. На крају је направљен вишак на боку, а после центаршута Робсону је остао само лакши део посла. Звезда је одговорила одмах. Побегао је Пантовић по десном крилу центрирао, а у покушају да избаци лопту неспретно је реаговао штопер Робсон и погодио сопствену мрежу.

Није вредело, данас баш није био дан за црвено-беле, иако је уласком високог Илића на позицију централног везног Звезда донекле успоставила равнотежу. Покушавала да кроз пас дође до бар опипљиве шансе. Промашивао је на другој страни Тотенхем, али је Бурмаз имао идеалну прилку да закопликује утакмицу. Казна је брзо стигла. И била је сурова. Беспотребан пенал после уклизавања Пантовића и сигурне реализације Перота био је само увод у потпуни колапс у последњим минутима меча. 

Дуго ће се памтити ово лондонско вече у црвено-белој омладинској школи. Баш скупа школа.

ТОТЕНХЕМ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 9:2 (3:1)
/Бенет 3, Перот 30 , 32, 74. из пенала, 86, Робсон 48, Етете 83, Вајт 91, Магома 93 – Бурмаз 43, Волкот 49 аг/

Лондон
Стадион: Академија Тотенхем
Гледалаца: 500
Судија: Грифиф (Велс)

ТОТЕНХЕМ (4-2-3-1): Де Бие – Ејома, Волкот, Бингс, Киркен (од 85. Лусала) – Бенет (од 79. Покетино), Боуден (од 84. Џон), Вајт, Маркендеј (од 79. Етете) – Робсон (од 64. Магома), Парот

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-4-2): Катић – Митровић, Лукић, Миликић (од 46. Писар), Благојевић – Пантовић (од 86. Дедијер), Новаковић (од 51. Илић), Матић, Радуловић (од 62. Пиплића) – Бурмаз (од 85. Пешовић), Бабић.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мароја

22.10.2019 17:47

Јел био голман у екипи.

ОДГОВОРИТЕ