Порука из Хумске на четири језика: Реци не расизму!

Све је јасно. . .

Фудбал 23.10.2019 | 09:54
Порука из Хумске на четири језика: Реци не расизму!
Чини Партизан све што је до њега како му УЕФА не би опет испразнила стадион. Већ је довољно пропастио освајач Купа Србије ове сезоне, на мечевима са Молдем и АЗ-ом није имао подршку са трибина на какву је навикао (у гледалишту била само деца до 14 година), кажњен је две утакмице суспензије због дешавања на сусрету са Малатијом. Тад је ФАРЕ, незвисна организација у тесној сарадњи са Европском кућом фудбала, “чула” расистичке повиле ка Мичелу Доналду, а како за било који облик дискриминације у Ниону поштују нулти ниво толеранције санкција је била жестока.

Да се нешто слично не би поновило црно-бели су решили да се јавности обрате на четири различита језика, тако што су првотимци Бибрас Натхо, Такума Асано, Сејдуба Сума и Умар Садик позвали навијаче да се уздрже од понашања које би могло да буде оцењено као проблематично. Све у склопу дуугогодишње акције УЕФА под слоганом:

“Реци не расизму”.

Ха јапанском, хебрејском, француском и енглеском, Партизанови легионари заправо су се придружили идеји тренера Сава Милошевића који је током викенда јасно ставио до знања да места било каквој дискриминацији у свету спорта нема.

Тема је осетљива ако се зна да је после претходног гостовања члана Премијер лиге у Хумској, Тотенхема у јесен 2014, Партизан претрпео казну због сорног транспарента у коме се помињу Јевреји, па је Бешикташ морао да сачека са делимично закључаном јужном трибином. Све је још “вруће” после инцидента у Софији прошле седмице, пошто су током гостовања репрезентације Енглеске Бугарској њени тамнопути играчи вређани на расној основи.

Тога у Београду не би смело да буде. Поготово што ће “цео свет” гледати тај меч.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар