Из парламента Српске протјерати сукобе и увреде

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да ће парламент Српске радити на измјенама Пословника о раду како би додатно био унапријеђен рад те институције и из Народне скупштине протјерани сукоби и увреде.

Република Српска 22.10.2019 | 10:02
Из парламента Српске протјерати сукобе и увреде
– Расправе често иду у погрешном смјеру, нису ефикасне јер се своде на коментаре упућене неком другом, а не нуде се рјешења. Рад парламента мора да се више ослони на стручност, а поготово људи који раде у служби Народне скупштине – рекао је Чубриловић.

Говорећи о дјеловању посланика опозиције и владајуће коалиције, Чубриловић је рекао да свако бира начин како ће се представити јавности.

– Опозиција бира своје методе, а власт своје. Посљедњи изборни циклус показао је још једном да грађани дају подршку владајућим странкама – рекао је Чубриловић за данашње Вечерње новости.

Он је истакао да међусобне увреде посланика могу постати заштитни знак само оних који их износе у Народној скупштини.

– Никако не можемо рећи да су увреде заштитни знак Народне скупштине – нагласио је Чубриловић. 

Он је додао да Народна скупштина Српске губи много времена засједајући у пленуму, а ништа значајно тиме не добија.

– Али није тачно да је изгубила на свом утицају или законодавној моћи. Функционишемо и радимо по свим тачкама које долазе на дневни ред – навео је он.

Чубриловић је прву годину рада овог сазива Народне скупштине оцијенио позитивном, наводећи да је у првва три квартала усвојено 45 законодавних аката и 31 тематска цјелина.

– Ми смо једини парламент у БиХ који функционише и усваја законе, што довољно говори о томе на ком нивоу су институције Српске, а на којем други – рекао је он.

Чубриловић је истакао да још није стигао захтјев за посебну сједницу парламента о декларацији СДА.

– Одговор на декларацију СДА је потребан јер се она наслањана исламску декларацију Акије Изетбеговића и нема никакве разлике у циљевима, а највљажнији циљ је да Бошњаци у БиХ доносе одлуке како хоће без сагласности друга два народа – нгласио је Чубриловић.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Еx

22.10.2019 08:37

Цубриловицу, о којој вољи народа прицас? Избори су покрадени! Ти си један папкар висе. Мандат си добио у ДНСу. Врати странци мандат! Кад мандатима буду располагале странке, а не појединци онда це то бити демократски. Нови Изборни закон се мора донијети! У противном бојкотовацемо изборе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

22.10.2019 09:08

ЈА САМО НЕ ЗНАМ ,КО ЈОС ИОЛЕ ПАМЕТАН ВЈЕРУЈЕ ОВО СТО ОВАЈ ЛОПОВ ПРИЦА. ЗНА СЕ ТАЦНА НАМЈЕРА ОВАКВЕ ОДЛУКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

22.10.2019 09:29

јел да можете радити шта хоћете а да народ само ћути а ви се богати те

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зз

22.10.2019 10:36

Из парламента протерати криминалце јао што си ти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Круг

22.10.2019 10:39

Господине Цубриловицу, то знаци протјерати опозицију, а поготову Вукановица, који вам гласно и јасно казе у брк, да сте лопови. Ви зелите спријецити да се директно говори о криминалу који спроводите. Једна велика група градјана у Српској зели да ви одговарате и да вас види у затвору, гдје вам је мјесто.Је ли Вам то јасно или не зелите то цути? Ниста није вјецито, па ни вас лоповлук и васе једноумље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ау

22.10.2019 14:19

па његов рад од зељезница Аутопутева остаце у историји лоповлука криминала а тек оснивање странке лопова срамота невидјена!!!пуна скупстина криминалаца политицка хоботница хара

Name

Рале

22.10.2019 15:28

Па ти си у власти па ми објасни да ли је могуце да се донесе одлука без сагласности свију. Ако је то могуце нека се РС одвоји од БХ прије него они несто ураде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

23.10.2019 08:43

Овај Цубриловиц који нема везе са зивотом добро му па прица ста се баби снило то јој и мило ко њега јос свата озбиљно и његову странку види се ко су у њој све мој до мога и сви на функцијама неце преци ни конценсис ПДП ОМЛАДИНА ПОБЈЕДЈУЈЕ И ВУКАН

ОДГОВОРИТЕ