"И тај 'други' Манчестер је за нас озбиљан противник!"

Фудбалер Партизана Зоран Тошић пред меч године против Манчестер јунајтеда: "Не смемо да заборавимо да имају озбиљан квалитет, поготово за наше услове, и за нас су озбиљан противник, чак и ако изађе та 'друга' екипа".

Фудбал 22.10.2019 | 22:06
"И тај 'други' Манчестер је за нас озбиљан противник!"
Још два дана остало је до великог дуела Партизана и Манчестер јунајтеда. Прошле су 53 године када су два клуба последњи пут одмерила снаге, а "парни ваљак" из полуфиналних окршаја Купа шампиона изашао као победник.

Сада су на ред дошла нова два сусрета и то поново у УЕФА такмичењу. Улог је, ипак, далеко мањи.

Међутим, та чињеница не мења ништа када је у питању жеља да скину још један скалп једном од најпопуларнијих клубова на свету, чију богату историју красе бројни трофеји, од којих су три са насловом првака Европе.

Зоран "Бамби" Тошић једини је играч који је носио дрес и Партизана и Манчестер јунајтеда. Омалени Зрењанинац је управо се у зиму 2009. из Хумске преселио на Олд Трафорд, који је у то време водио легендарни сер Алекс Фергусон.

Везном фудбалеру Партизана дуел у четвртак неће бити први против "црвених ђавола".

"Имао сам прилику већ да играм против њих у дресу ЦСКА у Лиги шампиона и било је интересантно и емотивно", почео је Тошић.

"Драго ми је што ћу поново одмерити снаге с Манчестером играјући за клуб за који сви знамо шта ми значи, и не само мени него сваком од нас. Веома сам срећан што имам прилику да против једног тако великог клуба покажем шта могу и колико могу", додао је играч Партизана. - каже Тошић.

На основу свог искуства стекао је утисак да Партизан има шансу, иако је Јунајтед током викенда одиграо одличан меч и несрећено остао без победе против шампиона Европе Ливерпула (1:1). 

"Одиграли су дерби и сигурно нису мислили на нас све док нису завршили ту утакмицу. Партизан им је био у другом плану и то је нека наша шанса. Не смемо да заборавимо да имају озбиљан квалитет, поготово за наше услове, и за нас су озбиљан противник, чак и ако изађе та 'друга' екипа. Морамо да будемо опрезни, али првенствено да желимо победу и верујемо у њу. Морамо да верујемо у себе и онда можемо да је остваримо", рекао је Тошић за "Курир".

У случају да постигне гол, Тошић ће… 

"Искрено се надам да ћу имати прилику да постигнем гол и да ћу је искористити и тако улепшати спектакл. Не знам шта бих урадио, али је Партизан мени много више дао него Манчестер и то је клуб који је број један за мене. Нема сумње да ћу прославити како треба", навео је Тошић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар