Лебронов насљедник можда не игра до 2020. године!

Свет се пита да ли ће га повреде уништити? Зајон Вилијамсон мора на паузу због операције колена. . . !

Кошарка 22.10.2019 | 20:21
Лебронов насљедник можда не игра до 2020. године!
Устао је комплетан кошаркашки свет због Зајона Вилијамсона. Устао у намери да раширених руку коначно дочека легитимног наследника Леброна Џејмса. Али, мораће да сачекају још, можда чак и до почетка следеће године!

Првом пику с овогодишњег НБА драфта потврђена је повреда менискуса десног колена због чега је морао на операциони сто и артроскопски захват како би се санирала штета. Није још познато да ли ће менискус бити сређен или уклоњен. Хируршку интервенцију извршио је реномирани доктор Џејсон Фолк, а према првим најавама Зајонов опоравак трајаће између шест до осам седмица! То значи да га сигурно неће бити на паркету током новембра, а можда чак ни до краја децембра, а онда могуће ни до почетка следеће године. Према одређеним проценама најреалније је да свој деби у НБА лиги има средином децембра, мада ни то није сигурно... Ако тако буде, пропустиће извесно бар 20 утакмица.

Баш тежак почетак професионалне каријере за момка који је требало да буде следећа велика ствар светске кошарке, односно најјаче кошаркашке лиге.

Вилијамсон је тек четврти пик с врха листе који је пропустио отварање сезоне у последњих 25 година! Пре њега то се догодило Грегу Одену (колено), Блејку Грифину (колено), Бену Симонсу (стопало) и сада Вилијамсону.

Оно што можда још више брине кошаркашку јавност јесте чињеница да је током последњих годину дана Вилијамсон имао већ неколико озбиљнијих повреда – шаке једном и већ два пута колено пре овог несрећног догађаја сада...

Његов Њу Орлеанс ће отворити нову НБА сезону и то гостовањем актуелном шампиону Торонту у ноћи између уторка и среде. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар