Тадић на списку за Златну лопту уз Месија, Роналда и Салаха!

Нема Погбе, Нејмара, Суареза. . . ! Српски ас у првој "петорци" кандидата!

Фудбал 22.10.2019 | 20:40
Тадић на списку за Златну лопту уз Месија, Роналда и Салаха!
Изашле су прве номинације за Златну лопту, од 30 и већ у првих пет је – Душан Тадић! Српски репрезентативац, креатор игре Ајакса, душа и тело и амстердамских Копљаника и наших Орлова, нашао се у том пробраном друштву играча који су у игри за ово најпрестижније индивидуално признање.

Франс фудбал је прогласио прве номиноване играче, а то су: Садио Мане (Ливерпул), Серхио Агуеро (Манчестер сити), Френки де Јонг (Барселона), Уго Љорис (Тотенхем) и Душан Тадић (Ајакс).

Српски ас је имао фантастичну прошлу сезону, освојио је дуплу круну са Ајаксом, а пласирао се и у полуфинале Лиге шампиона и то победама над Реал Мадридом и Јувентусом. И само један гол, само један минут, делио је холандског великана са Душаном Тадићем у тиму, од пласмана у финале и борбе за „ушати трофеј“ са Ливерпулом. Фантастичну сезону плејмејкер, али и убојити голгетер, завршио је са 38 голова и 24 асистенције у дресу Ајакса!

Да се подсетимо како је то Тадић радио током прошле сезоне:



Списак номинованих играча ће се ширити за по петорицу нових фудбалера у временским размацима, а како их Франс фудбал буде објављивао, тако ћемо их и ми преносити у овом тексту.

Нова петорка: Објављена су имена још петорице кандидата, а то су: Килијан Мбапе (ПСЖ), Трент Александер-Арнолд (Ливерпул), Дони Ван де Бек (Ајакс), Пјер-Емерик Обамејанг (Арсенал) и Марк-Андре Тер Штеген (Барселона).

Идемо даље: Још петорица номинованих: Кристијано Роналдо (Јувентус), Алисон Бекер (Ливерпул), Матијс де Лихт (Јувентус), Карим Бензема (Реал Мадрид), Џорџињо Вајндалум (Ливерпул).

Није још готово, тек смо на две трећине пута. Наредна петорица кандидата су: Вирџил ван Дајк (Ливерпул), Бернардо Силва (Манчестер сити), Роберт Левандовски (Бајерн), Роберто Фирмино (Ливерпул) и Хјонг Мин Сон (Тотенхен).

ПАУЗА! Нисмо заборавили, нити је још готово, већ су у последњих десета минута ишле номинације за фудбалерке. А, онда је Франс фудбал означио - паузу! 

ВРАТИЛИ СМО СЕ!

Потрајала је пауза у Франс фудбалу и тек сада је објављен списак са још петорицом номинованих. На листи су и: Лионел Меси (Барселона), Ријад Марез (Манчестер сити), Кевин де Брујне (Манчестер сити), Калиду Кулибали (Наполи) и Антоан Гризман (Барселона).

И последња петорица: Мохамед Салах (Ливерпул), Еден Азар (Реал Мадрид), Маркињос (ПСЖ), Рахим Стерлинг (Манчестер сити) и Жоао Феликс (Атлетико Мадрид).

ЕПИЛОГ:

Када се све сабере, Ливерпул има највише номинованих играча, седморицу: Манеа, Александера-Арнолда, Алисона, Вајндалума, Ван Дајка, Фирмина и Салаха. Следи Манчестер сити са петорицом: Агуеро, Бернардо, Марез, Де Брујне и Стерлинг, док Барселона има четворицу, а то су: Меси, Де Јонг, Гризман и Тер Штеген.

ЊИХ НЕМА:

У односу на прошлу годину, на списку номинованих нема Харија Кејна, Нголоа Кантеа, Пола Погбе, Самјуела Умтитија, Рафаела Варана... Нема ни од звучнијих имена Нејмара, Луиса Суареза, Луке Модрића и многих других...

Извор: моззартспорт

Фото: БаллондОр/@францефоотбалл

Коментари / 0

Оставите коментар