ИТА: Незаборавно коло Серије А завршено ружно!

"Нула" Бреше и Фиорентине.  Фудбалери Бреше одиграли су меч без голова на свом стадиону против екипе Фиорентине у 8. колу италијанске Серије А.  Душан и Никола закаснили у Брешу! Рунду у којој је пред последњу утакмицу постигнут 31 погодак окончао је меч без погодака. Почетак каснио 15 минута.  Нажалост, меч Бреше и Фиорентине (0:0) ће се ипак памтити по једном детаљу. . .  Повреда обележила дуел на Ригамонтију.

Фудбал 22.10.2019 | 08:36
ИТА: Незаборавно коло Серије А завршено ружно!
Гости ће дефинитивно у Фиренцу путовати незадовољни, пошто су били бољи ривал током свих 90 минута, али нису успели да дођу до поготка.

Ово је трећи реми ове сезоне за чету Винћенца Монтеле, која сада заузима 9. позицију у шампионату са 12 освојених бодова.

Српски фудбалер Никола Миленковић, провео је на терену свих 90 минута, али пошто су фубдалери Бреше имали укупно три шута на гол "Виоле", он није имао превише посла.

Они ће у наредном колу играти против Лација, у недељу, док ће Бреша одмерити снаге са Ђеноом, дан раније.

Фудбалери Фиорентине каснили су због гужве у саобраћају, па је почетак дуела са Брешом, заказан за 20.45, померен за 15 минута.

Пролонгирање старта последњег меча осмог кола Серије А као да је пореметило играче обе екипе, па на крају није било голова:

Бреша - Фиорентина 0:0.

Ипак, није тако деловало на старту утакмице. И једни и други кренули су отворено, а већ у четвртом минуту затресла се мрежа гостију. Француз Флоријан Аје ефектно је завршио акцију коју је започео Сандро Тонали, али је на крају гол, ипак, поништен.

После реакције из ВАР собе, установљено је да је талентовани везиста Бреше, којег често пореде са Андреом Пирлом, у зачетку акције играо руком. У наставку је почела да пада киша, па се "расуло" и оно мало игре из првог дела.

Уласком Душана Влаховића на двадесетак минута пре краја, који се није наиграо ове сезоне у Серији А  - пре овог меча уписао само 92 минута на четири сусрета - гости су постали нешто конкретнији у фази напада, имао је Србин и један солидан покушај, али све се завршило на томе.

У последњим тренуцима сусрета, Гаетано Кастровили имао је шансу да донесе победу Фиорентини, али је лопта погодила Влаховића и завршила у гол-ауту.

Бреша и Фиорентина тако су први пут у 21. веку одиграле меч без погодака.

"Виола" је и даље у "златној средини", док се тим Марија Балотелија, који је одиграо друго полувреме, али без битнијег учинка, и даље налази у опасној зони.

Ни фудбала, ни голова. Али нажалост има један детаљ по којем ће се памтити меч између Бреше и Фиорентине завршен најнепопуларнијим резултатом 0:0.

Дуел на Ригамонтију којим је затворено осмо коло Серије А ће се памтити једино по тешкој повреди Данијелеа Десене на почетку другог полувремена. Некадашњи млади репрезентативац Италије је у тешким боловима изнет на носилима после старта чилеанског везисте Ерика Пулгара. Познат по агресивном и често несоортском понашању, пргави Чиеланац је жестоко стартовао на Десену са леђа и повредио му скочни зглоб.

По реакцији Десене је одмах било јасно да је у питању тешка повреда. У сузама је изнет са терена...

Да ствари буду горе, у питању је исти зглоб  који је Десена већ неколико пута повређивао током каријере и чак је имао тешку фрактуру због које морао на дугачку паузу. Сада га опет чека нешто слично... Просто невероватно колико овог момка прати лоша срећа. Као стандардни млади репрезентативац Италије и фудбалер Парме и Сампдорије је некада много обећавао, али су му повреде скоро уништиле каријеру. Играјући за Каљари против Бреше су му поломили ногу и противник се тада провукао само са жутим картоном. 

Невероватно је да је и Пулгар вечерас успео да се провуче само са жутим картоном и да га судија Калварезе није искључио. Чак није ни тражио ВАР консултацију. Заиста срамотно...

А фудбал? Ништа...

Бреши је пониптен гол у првом полувремену после ВАР интервенције јер је Сандро Тонали у зачетку акције играо руком пре него што је Аје постигао гол. У финишу је Фиорентина вршила притисак, али није успела да пробијем бедем домаћина. Никола Миленковић је одиграо цео меч за госте, Душан Влаховић је у 68. минуту заменио Федерика Кјезу и нашао се у чудној ситуацији на крају када га је саиграч Кастровили погодио лоптом у шанси.

Резултати 8. кола:

понедељак

Бреша - Фиорентина 0:0

недеља

Сасуоло - Интер 3:4 (1:3)
/Берарди 16, Ђуричић 74, Бога 82 - Мартинез 2, 71 пен, Лукаку 38, 45 пен/

Каљари - СПАЛ 2:0 (1:0)
/Наинголан 10, Фараго 67/

Сампдорија - Рома 0:0

Удинезе - Торино 1:0 (1:0)
/Окака 42/

Парма - Ђенова 5:1 (3:0)
/Куцка 38, Корнелијус 42, 45+1, 50, Кулушевски 79 – Пинамонти 52/

Милан - Леће 2:2 (1:0)
/Чалханоглу 20, Пјонтек 81 – Бабакар 62, Калдерони 90+2/

субота

Лацио - Аталанта 3:3 (0:3)
/Имобиле 69, 90+3 Кореа 70 - Муриел 23, 28, Гомез 37/

Наполи - Верона 2:0 (1:0)
/Милик 37, 67/

Јувентус - Болоња 2:1 (1:1)
/Роналдо 19, Пјанић 54 - Данило 26/

Табела: Јувентус 22, Интер 21, Аталанта 17, Наполи 16, Каљари 14, Рома 13, Лацио 12, Парма 12, Фиорентина 12, Удинезе 10, Торино 10, Милан 10, Болоња 9, Верона 9, Бреша (-1) 7, Леће 7, Сасуоло (-1) 6, СПАЛ 6, Ђенова 5, Сампдорија 4.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар