ПДП критикује рад СРНЕ, а уједно им плаћа људе

Партија демократског прогреса годинама критикује рад Српске новинске агенције, а истовремено њихов једини начелник општине, Зденко Сакан, узео је за савјетника управо члана Надзорног одбора СРНЕ Горана Ђурића и у томе у овој партији не виде ништа спорно.

Република Српска 21.10.2019 | 23:10
ПДП критикује рад СРНЕ, а уједно им плаћа људе
Савјетник за медије начелника Котор Вароша Горан Ђурић није члан Партије демократског прогреса. И да јесте, опет бисмо аргументовано критиковали сваки потез РТРС-а и новинске агенције СРНА који излазе из оквира професионалног.

Ово је истакла портпарол ПДП-а Ања Петровић након што је портал МојаБањалука.инфо објавио да је Ђурић, који је и члан Надзорног одбора СРНЕ, диплому средње школе стекао у 32. години.

Партија демократског прогреса годинама критикује и РТРС и СРНУ, а Ђурић је савјетник у кабинету Зденка Сакана функционера ПДП-а.



- ПДП је става да јавни сервиси, односно медији који се финансирају из буџета Републике Српске, треба да раде у складу са највишим професионалним стандардима и да се воде принципима истинитости, објективности и благовремености. На рад јавних медија не смије да утиче ниједан појединац, нити политичка организација - каже Петровићева.

Сакан ће објаснити Ђурићев ангажман

Додаје да на страначким органима још није расправљано о Ђурићевом ангажману у Сакановом кабинету. Конкретнији одговор, каже Петровићева, имаће након разговора са Саканом.

- Познато је да званичници имају дискреционо право да у кабинет бирају људе на основу своје процјене да им одређена особа може користити у раду или, у неким случајевима, на основу коалиционих договора.

Сада можемо претпоставити само да је савјетника за медије на ту позицију квалификовало то што се бавио новинарством, што је вјероватно и квалификација за члана Надзорног одбора Новинске агенције Републике Српске - сматра Петровић.

Подсјећамо да је Ђурић у 32. години матурирао у „Средњој струковној школи с правом јавности“ у Широком Бријегу. Ђурић је, као полазник, завршни испит полагао 2009. године.

На том испиту из практичног рада и струковног садржаја добио је тројку, а из хрватског језика добио је двојку. Ђурић је уједно и један од челних људи ДЕМОС-а у Котор Варошу и представник је Српске народне одбране у Канади.

Сакан: "Ђурић има перформансе"

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан каже за наш портал да Ђурић има све „перформансе“ да обавља посао савјетника.

- Немамо детаљне информације о томе. Провјерићемо о чему се ради и онда ћемо да видимо. У његовом досијеу стоји да може да ради овај посао - казао је Сакан.

(Мојабањалука.инфо)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Дарwилл

22.10.2019 03:45

Начелник једне осредње општине има "кабинет" како каже ова госпођа. А јесмо се погосподили па то није нормално. Па шта ради у том кабинету јада не био?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРУКА

22.10.2019 13:32

Ради иза ледја свима,ето ста ради. Сплеткари,лазе... то су му.перформанси. А новинарством се бавио у основној сколи вјероватно. Е јадни они које овакав полуписмени савјетује.

Name

Нацелнице

22.10.2019 14:58

Ако ти је савјетник ово пискарало ниси ни ти добар. Он једино лагати и блатити зна, доци цес и ти и твој кум поново на ред, брзе него сто се надас

Name

Горан Ђурић

22.10.2019 15:25

Човјек је морално ругло.

Name

хихиии

22.10.2019 16:04

какав ли је нацелник кад му је савјетник са основном сколом

Name

Брзи

22.10.2019 05:46

Јел и он финансирао школу свом савјетнику?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кане

22.10.2019 05:47

Провјерити све дипломе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПА

22.10.2019 06:00

И онда се питају засто народ неце да гласа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Мд

22.10.2019 06:31

Ја Краља, заврсио средњу сколу у 32 години.Могу мислити како се презнојавао док је рјесавао једначину са једном непознатом...и сад је он неки лик...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

22.10.2019 06:42

Како да се код вас деси савјетник са основном сколом? Прво поцистите своје редове, па тек онда даље. Сви дипломе на увид!

ОДГОВОРИТЕ