Оружана пљачка рањени заштитари код Осијека

Након велике пљачке у дубровачком аеродрому догодила се још једна оружана пљачка код Осијека.

Регион 21.10.2019 | 22:06
Оружана пљачка рањени заштитари код Осијека
Плачка се догодила око 15 часова на цести између мјеста Копривна и Храстин. Засад непознати починиоци су уз употребу ватреног оружја над двојицом заштитара који су управљали возилом заштитарске фирме починили разбојништво.

Двојица заштитара су у пљачки повријеђена, а засад није позната тежина повреда.

Како јавља Глас Славоније, разбојници су заштитаре дочекали у класичној сачекуши. Чекали су их у шуми и, када су наишли, почели су пуцати. Према неслужбеним информацијама, једном заштитару погођене су обје ноге, а други је рамао.

Имали су среће што им је помогла случајна пролазница и превезла их у Клинички болнички центар Осијек. Према доступним информацијама, нису у животној опасности.

Непознати починиоци су том приликом одузели засад неутврђену количину новца и удаљили се у непознатом смјеру. Били су маскирани.

На терену су све расположиве снаге ПУ осјечко-барањске, Специјална полиција, Интервентна полиција, Темељна полиција и Саобраћајна полиција. На улицама су дуге цијеви.

"Полицијски службеници предузимају све мјере и радње трагања за непознатим починиоцима те грађани немају разлога за забринутост.

Посебно желимо захвалити грађанима који су пружили помоћ и повријеђене заштитаре превезли у болницу. Повријеђени заштитари су ван животне опасности", поручили су из осјечко-барањске полиције.

Полицијски форензичари чак су и око километар од самог мјеста напада детаљно прегледавали трагове које су пронашли њихове колеге.

С обзиром на то да се ради о шуми између Шодоловаца и Храстина, може се претпоставити да су нападачи особе које ипак знају понешто о том крају. Може се претпоставити да се радило о пљачкашима који су добро познавали и руту заштитара и околни терен, на којем су заштитарско возило дочекали.

Током вечери се очекују резултати увиђаја, као и више података о томе колико је новца у заштитарском возилу било, преноси Индеx.хр.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

21.10.2019 20:58

ови мало то маскирају,док додикови сами себе опљачкају

ОДГОВОРИТЕ