"Хонда ми најмање одговара!"

Хорхе Лоренцо је некадашњи троструки светски шампион у МотоГП категорији и тренутно је возач екипе Репсол Хонда, чији је члан и актуелни првак Марк Маркес.

Остали спортови 23.10.2019 | 20:21
"Хонда ми најмање одговара!"
Иако је на трци за Велику награду Јапана Лоренцо завршио као 17. возач са око 40 секунди заостатка у односу на тимског колегу Маркеса који је победио.

Раније током викенда на стази "Твин Ринг Мотеги", Лоренцо је други слободни тренинг описао као најбољи откако је у паду у Асену доживео прелом пршљена, због чега је пропустио четири трке.

"Од Асена, ово ми је најбоља трка на Хонди. У другом делу трке сам почео да се играм са мотором, да боље кочим. Пронашли смо нешто што је учинило да се боје осећам на мотору, али је штета што је такав случај био при крају трке. У првих десет кругова сам за по секунду био спорији од Маркеса. Разлика је и даље велика, али циљ мора да нам буде да имам добар осећај од старта. Морамо да разумемо ствари пред следећу годину, да покушамо да направимо мотор који боље одговара мојим потребама и стилу. Постоји напредак, морамо поново да погледамо податке, али мислим да ћу исту шасију користити у Аустралији, па ћемо видети шта ће се десити у петак“, нагласио је Лоренцо.

Иако наглашава жељу да остане у Хонди до краја двогодишњег уговора, шпански мотоциклиста истиче да није сигуран да тим може да направи мотор који ће одговарати и њему и Маркесу.

"Ако до сада нисам успео да будем бољи, то није због недостатка напора. Хонда је мотор који најмање одговара мом стилу. Знам да радимо на томе да решимо проблем у кривинама, али не знам да ли је за Хонду могуће да направи мотор који одговара Маркес и други који одговара мени. Ако у будућности мотор буде бољи и комплетнији, то ће омогућити свим возачима да га возе добро, а то ће бити добро за све“, рекао је Лоренцо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар