Милан Томић понудио оставку!

Милан Томић, тренер кошаркаша Црвене звезде, понудио је оставку на место шефа стручног штаба, али је председник клуба Небојша Човић није прихватио.  Човић одбио Томићеву оставку: Причали смо, сарадња се наставља.  Шампион Јадранске лиге заказао конференцију за медије за уторак.

Кошарка 22.10.2019 | 09:35
Милан Томић понудио оставку!
Црвено-бели лоше су стартовали сезону, а последњи пораз доживели су у регионалној АБА лиги од Крке у Новом Месту.

Небојша Човић најавио је за уторак ванредну конференцију за медије, а за Вечерње новости је рекао да се сарадња са тренером Томићем наставља.

"Ситуација у клубу је стабилна. Разговарали смо са Томићем и сарадња се наставља. О осталим стварима сутра на конференцији за медије", рекао је Човић.

Кошаркаши Црвене звезде наредни меч играју против Барселоне у четвртак од 21.00.

Милан Томић понудио оставку, Небојша Човић је глатко одбио!

Бура након пораза од Крке у Новом Месту умало је довела до тога да Црвена звезда крене у потрагу за новим тренером. Тако би било да је први човек јадранског шампиона Небојша Човић прихватио Томићево отказно писмо. Међутим, сарадња се наставља...

"Ситуација у клубу је стабилна. Разговарали смо са Томићем и сарадња се наставља. О осталим стварима сутра на конференцији за медије", изјавио је Човић за Вечерње новости.

Могућност да би Милан Томић могао да напусти кормило Црвене звезде или макар понуди оставку постала је реалнија после јучерашње конференције на којој је говорио свега двадесетак секунди. Тада је Томић најавио да ће бити одређених промена, после чега је убрзо понудио своју оставку. Ипак, баш као и у случају Душана Алимпијевића пре две сезоне, Човић је стао у заштиту првог тренера црвено-белих и сарадња ће се наставити. Томић са Црвеном звездом има активан уговор до јуна 2021. године, а последњих седмица његово име доводило се у везу с Олимпијакосом. После одласка Дејвида Блата из Пиреја Томић је био први кандидат да се врати у клуб у којем је провео више од две и по деценије, али је бивши шампион Европе ипак изабрао да укаже поверење Блатовом првом помоћнику Кестутису Кемзури до краја сезоне, пошто је добио велику подршку играча. 

Како Вечерње новости пишу, нешто раније и Курир, на Малом Калемегдану је одржан састанак на којем су присуствовали Милан Томић, његов агент и Небојша Човић. После више од три сата разговора договорено је да се сарадња настави, иако је Томић желео да оконча сарадњу. У међувремену Црвена звезда је организовала конференцију за медије која ће бити одржана у клупским просторијама на Малом Калемегдану у уторак од 14 часова. На њој ће обраћање јавности имати Небојша Човић.

Црвена звезда је сезону почела лошије од очекиваног, са свега две победе из уводних седам утакмица у Евролиги, АБА Суперкупу и Јадранској лиги. Браниоца титуле у Јадранској и Суперлиги очекује већ у четвртак тежак меч против Барселоне у Евролиги. Сусрет с једним од најмоћнијих пројеката европске кошарке играће се од 21 час у дворани Александар Николић. 

Фото: МН Пресс

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар