Није утврђена ранг-листа за директора СИПЕ

Чланови Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ нису данас утврдили ранг-листу кандидата који су се пријавили на конкурс за избор новог директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа) јер је сједница прекинута.

Република Српска 21.10.2019 | 20:05
Није утврђена ранг-листа за директора СИПЕ
Очекује се обраћање замјеника предсједавајућег Независног одбора Парламентране скупштине БиХ Енеса Обралије.

Независни одбор обавио је разговор са свим кандидатима који су прошли конкурс - актуелним директором Сипе Перицом Станићем, директором Полиције Републике Српске Дарком Ћулумом, бившим директором Сипе Гораном Зупцем, те полицијским службеником из Требиња Жарком Лакетом.

Чланови Независног одбора у септембру су размотрили пријаве пристигле на конкурс за избор директора Сипе и утврдили да од пет пријављених кандидата четири испуњавају услове.

Одбачена је пријава полицајца из Бањалуке Његоша Јовановића.

Према процедури, Независни одбор доставља ранг-листу министру безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драгану Мектићу и он је доставља Савјету министара који именује новог директора Сипе.

Актуелни директор Сипе Перица Станић, којем мандат истиче 5. новембра, након разговора је изјавио, да је разговор са члановима Независног одбора прошао коректно и да су искусни људи који сједе у овом одбору.

"Уколико будем поново изабран за директора биће ми част, а ако не будем, неће бити никаква трагедија", кратко је рекао Станић.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ђорђе

21.10.2019 20:32

Нису могли закључити који је глупли, самим тиме и послушни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ттттт

21.10.2019 23:17

Овај Ћелица из Требиња бас навалио, било му слатко сирома бити директор па све конта да ће га неко поново изабрати. Е, Ћелице неће те изабрати, није нико луд у држави да тебе изабере, ем си починио доказано КД, ем си много непријатеља створио, а прави непријатељ не заборавља и никад неће заборавити Целави.