Неко је проклео Рому!

18 повреда, 17 здравих играча и само један централни везни за Менш и Милан! Нова лица у клупској амбуланти. . .

Фудбал 24.10.2019 | 18:08
Неко је проклео Рому!
Рома има само једну победу на претходних пет утакмица у свим такмичењима. Постигла је само три гола на тих пет утакмица. Криза игре и резултата је евидентна. Португалски стручњак Пауло Фонсека (на слици) је под притиском.

Али донекле има и оправдања.

Оно што се ове сезоне дешава Роми са повредама игрча, не дешава се ниједном другом клубу у Европи. Просто је невероватно какви све малери бију Вучицу од летос и колико играча је морало да испадне из строја због повреда.

Локални хроничари су израчунали: 18 повреда од почетка припрема 31. јула. Дакле, за нешто випше од три и по месеца.

Све је почело повредом мишића Хавијера Пастоееа. Потом се повредило и појачања Леонардо Спинацола. уследила је повреда Дијега Перотија који је паузирао скоро два месеца и вратио се на терен минулог викенда. Тек што се спремио за деби, повредио се и Давиде Запакоста. У питању је била повреда листа, а када се касније опоравио и спремио се за повратак на терен, пукли су му лигаменти колена. У међувремену су због повреда испадали: Ундер, Цетин, Буа, Смолинг, Спинацола (опет), Пелегрини једном па други пут, Мхитарјан, голман Лопез, Дијавара. Џеко је поломио вилицу, да би јуче у првом полувремену против Сампдорије морали да буду замењени Калинић и Кристанте. И чекају их озбиљне паузе.

Рома је сада дошла у ситуацију да има само 17 здравих првотимаца. Фонсека на располагању има двојицу голмана (Лопез и Миранте), четири бека (Флоренци, Спинацола, Сантон, Коларов), четворица штопера (Смолинг, Жезус, Фацио, Манћини), само једно централног или задње везног (Верету), двојицу офанзивних везних (Заниоло и Пасторе) и четвориуа нападача (Џеко, Клајверт, Пероти и Антонући).

То су играчи који конкуришу за меч против Борусије Менхенгладбах у четвртак, с тим што наредног викенда против Милана неће моћи да игра Клајверт који ће одрађивати суспензију због црвеног картона у прошлом колу.

Повређени играчи у Роми:

Џенгиз Ундер – повреда бутног мишића (до краја октобра)

Хенрик Мхитарјан – повреда тетиве адуктора (до краја октобра)

Мерт Четин – инфекција респираторног тракта (до краја откобра)

Амаду Дијавара – оперисао менискус колена (до почетка новембра)

Лоренцо Пелегрини – оперисао метатарзалну кост стопала (до краја новембра)

Никола Калинић – фркатура врха фибуле (до краја децембра)

Брајан Кристанте – повреда тетиве адуктора (до краја године)

Давиде Запакоста – покидао укрштене лигаменте (до следеће године)

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар