НБА 2019/20 (први дио): Дивљи, дивљи Запад!

Леброн, Јокић, Кари, Брада. . .  Пролетос је титула мимо очекивања завршила на Истоку (пардон, на Северу), али чини се да је Западна конференција добро опремљена да је врати већ наредног јуна.

Кошарка 22.10.2019 | 21:30
НБА 2019/20 (први дио): Дивљи, дивљи Запад!
У ноћи између уторка и среде по нашем времену, почиње нова сезона најјаче кошаркашке лиге на свету. НБА лига ове сезоне има велики број наших играча у својим редовима - неки су ту као стартери, неки као вечите резерве, а неки тек почињу да се доказују.

Почињемо представљање са Западном конференцијом, која је и овог лета довела звучнија имена у своје редове. Прошле сезоне је Торонто све изненадио освајањем титуле. Ове године мишљење је да се титула враћа на Запад.

Крећемо!

ДЕНВЕР НАГЕТС

Никола Јокић је од стране генералних менаџера пројектован као најбољи центар лиге ове сезоне. То довољно говори да ће Денвер Нагетси бити озбиљан конкурент у трци за титулу.

Зашто? Први разлог је што су старији годину дана. Сазревају као тим, али и индивидуално. Џамал Мареј је пропустио Светско првенство да би се спремао за надолазећу сезону. Очекује се доста од њега.

Гери Херис је спреман да чврсто зграби трећу палицу у тиму, јер су прве две резервисане за Јокића и Мареја. Мелоун је хвалио његов рад током лета више пута. Из Оклахоме је стигао Џереми Грент, као додатна опасност под обручима, који зна да игра прилично добро у оба правца, са акцентом на одбрани.

Под кошевима су остали искусни ветерна Пол Милсап, као и Пламли, што ће донети додатну сигурност рекету Нагетса. Мајкл Портер се опоравља и показао је у припремним утакмицама да није за бацање. Од њега можемо да очекујемо дозиране партије. Потпуно опорављен може бити велико појачање.

Ту је добар део прошлогодишње екипе. Тори Крејг, Малик Бизли, Вил Бартион, Хуан Ернангомез спремни су да покажу да неће бити пуки епизодисти. Баш то даје право навијачима, као и тренеру Мелоуну да верују да ове године могу да направе корак више.

МИНЕСОТА ТИМБЕРВУЛВС

Мистерија звана Минесота. Покушавали су свашта, али ништа није успевало. Стигао је одлични руки са Тексаса, Џерет Калвер, од кога управа и навијачи доста очекују.

Две главне звезда су и даље ту, али је отворено питање до када. Вигинс је већ био у трејд комбинацијама, док је Карл Ентони Таунс сигуран залог за будућност. Бар тако сви у Минесоти верују.

Може се рећи да су добро попунили бековске позиције где је доста шкрипало. Џеф Тиг је остао. Стигао је Шабаз Нејпир, које је показао да може доста у Портланду. Џош Окоџи је прошле године имао неколико блиставих партија, мада се није толико добро провео са Нигеријом у Кини.

Стигао је још један бивши Блејзер, Џејк Лајман. Уз њега је као појачање стигао Ноа Вонлех, који је показао као сигурна резерва од кога можете очекивати да обави скоро сваки задатак који му се повери, посебно одбрамбене. После много приче, члан Вулвса је остао Горђи Ђенг, одлични центар који није добијао довољно пажње, у односу на партије које је пружао.

Сви се надају да ће млада снага Тимбервулса имати довољно снаге да зада јак уједе ривалима у нади да ће се угурати у плејоф. Хемија тима је овде од пресудне важности, јер таленат засигурно имају и то на претек.

ОКЛАХОМА СИТИ ТАНДЕР

Мислили сте да је Минесота мистерија. Они су можда били, али је ове сезоне још већа мистерија екипа Тандера. Тумбањем током лета, у ову екипу су стигли и они који су то можда желели, као и они који то никако нису желели.

Дуго се чекало на дефинисање статуса Криса Пола који је стигао како би Расел Вестбрук, заштитно лице франшизе, отишао у Хјустон код старог саиграча, Џејмса Хардена. Пол је донео свој "масни" уговор и могуће проблеме. Проблем је гушење сјајног рукија, Шаја Гилџса Александера, који је већ много показао у припремним утакмицама.

Управо су он и васкрсли Данило Галинари стигли из Клиперса у које је отишао Пол Џорџ, на инсистирање Каваја Ленарда. Крилне позиције су постале најслабији део екипе Тандера, па се може очекивати трејд током сезоне како би се ојачао тај део екипе, јер се не можете поуздати у Мускалу и и Роберсона, који се враћа после тешке повреде.

На центру су, велики борац огромног срца, Стивен Адамс и сјајни одбрамбени играч, Нерленс Ноел, који би коначно могао постати нешто више од одбрамбено-скакачке машине.

Денис Шрудер ће се и даље борити за минуте, али је сада борба још жешћа када је Александер ту. Он је можда и прва опција за трејд који ће се вероватно десити. Фергусон и Диало су млади бекови који могу чинити део пакета, али је мање вероватно, јер се видело да тренер верује у њих. Шта ће се десити са њима, само они знају.

ПОРТЛАНД ТРЕЈЛБЛЕЈЗЕРС

Прошле сезоне у урадили оно што нико није веровао да могу. Тандем Лилард - МекКолум су одиграли плејоф изнад свог просека, јер су у протеклим сезонама често знали да се сакрију када дође до периода када је одлучује јеси ли или ниси права екипа.

Десио се "Даме тиме" против Тандера када је погодио преко Пола Џорџа. Тиме је практично ставио тачку на евентуални останак Џорџа у Оклахоми, иако је имао уговор у џепу. Затим су фантастично играли против Денвера, а сви знамо исход тог полуфинала. Али нису само они, ту се појавио Родни Худ, право ниоткуда, да решава неке битне ситуације на терену. Остаје на истом месту и ове сезоне.

Кент Бејзмор, квалитетан шутер, али не толико константан стигао је из Атланте која своју франшизу сада базира на вансеријским талентима које има. Тако је Бејзмор стигао до Портланда и некако изгледа да се уклапа у тим. Е сад, стигао је Марио Хезоња, коме је ово можда последња шанса да покаже да ли може да успе у НБА лиги или ће таворити до момента повратка у Европу. Сви знамо да је талентован, питање је само да свој таленат може да усмери ка екипи. Друго питање је за њега, а то је - Можеш ли средити главу момче?

Доста се очекује од Зека Колинса, који је показао да може доста, посебно у плејофу. Стари Гасол је ту за мало квалитетних минута. Стигао је Хасан Вајтсајд са тешким уговором и великим егом откада је у џеп почео да ставља стотине хиљада долара сваког месеца. Једина мотивација може да му буде грађење утврђења око позиције пет док се не врати Нуркић.

Опет све зависи од Лиларда и МекКолума. Да ли ће имати снаге да се супроставе још јачем Западу, заиста мислим да неће.

ЈУТА ЏЕЗ

Слободно може да се каже да су јачи него прошле сезоне. Нуклеус тима је остао, за изузећем Дерика Фејворса, који се спустио до Њу Орлеанса. Можда највеће појачање је продужетак уговора тренера, Кирка Снајдера.

Рубио је отишао у Сансе, али је зато стигао Мајк Конли. Једино што је важно је да остане здрав, јер је у прошлости доста кубурио са повредама. Свакако да је и више него достојна замена за Рубија, мислим чак и квалитетнији играч, са игром која има више димензија. Као подршку ће имати, Емануела Мудиаја, који је мало вратио у живот играма из прошле сезоне.

Донован Мичел је током лета показао да може да буде вођа екипе, иако Американци нису урадили оно по шта су дошли у Кину. Најџел Гос, бивши играч Партизана и Олимпијакоса, коначно је стигао у лигу, видећемо колико ће му минута дати тренер Снајдер.

Два добра потеза који су повукли у Јути су довођење, Бојана Богдановића и Џефа Грина. Бабо је показао колико је добар спот уп шутер прошле године када је Индијана остала без Оладипа. Ветеран је приказао неке сјајне партије и знао да убацује поене као у трансу. Његова вештина, шут и савети ће бити златна вреди Јути. Џеф Грин би требало да одигра своје стандардне роле у лаy лоw стилу. Довољно за десетак сигурних поена.

Руди Гобер је постао елитни дефанзивац. Притом је увео и мало више разноврсности у нападу, што ће посебно сада бити значајно. Има достојну замену у снажном Еду Дејвису. Јута је сигуран учесник плејофа, требаће зноја и труда за све преко тога.

ПАЦИФИК

Голден Стејт Вориорси

Шта рећи о сада бившим шампионима. Стигли су до финала, повреде су знатно утицале да титула не буде одбрањена, али су то околности које спорт носи.

Током лета су очекивано остали без Дурента који пропушта сезону. Ненадано, у тим Вориорса стигао је ДиАнђело Расел. Када су га сви већ видели у дресу Лејкерса, Расел је решио да потпише за Вориорсе. Видели сте, ако сте гледали припреме, да су Расел и Кари почели да праве нови "Спласх бротхерс" тандем. Кари је ушао изузетно спреман у припреме, решен да докаже да је ово његов тим и да их може водити до титуле.

Клеј Томпсон је продужио уговор, али ће паузирати сигурно до краја сезоне. На бековским позицијама су се зато појачали са провереним Алеком Бурксом. Голден Стејт је знао да пробуди играчима каријере, па су ношени тиме овде стигли, Глен Робинсон (син легенде Бакса, Глена "Биг Дог" Робинсома) и Маркиз Крис. Ако успеју у томе да пронађу себе, могу бити изузетна и јефтина појачања Вориорса.

Из Атланте је стигао изузетно захвалан играч, Омари Спелман, који може допринети скоку и игру у одбрани. Стандардно, уз 7-8 сигурних поена, без трошења лопти. Изненађујуће, међу Ратнике је стигао Вили Коли Стајн. Први центар Кингса одлучио је да срећу потражи у екипи која може бити равноправан конкурент у борби за титулу. Верује да је његов пут спасења у Сан Франциску.

Грин више нема Дурента. Нема на кога да се љути и бесни, мада је Коли Стајн идеалан кандидат за тако нешто. Кевон Луни је ту, спреман да одради своју улогу универзалца.Чувајте се Вориорса. Опасни су. Стив Кер је додатни гарант за све наведено.

ЛОС АНЂЕЛЕС КЛИПЕРС

Први фаворит за освајање титуле према кладионицама. Велики фактор ниске квоте на њих је присуство Каваја Ленарда. Видели смо колико је Торонто другачија екипа са њим и без њега. Уз то, стигао је Пол Џорџ, на коме је Ленард инсистирао и поставио као услов да потпише за Клиперсе, уместо за Лејкерсе.

Џорџ је стигао, али ће по свему судећи пропустити почетак сезоне. Ово није толики хендикеп за тим, јер имају довољно дугу клупу да у регуларном делу сезоне покрије изостанке Пола Џорџа. На бековима ће се Беверли и даље борити за сваку лопту, док ће се у исто време трудити да изнервира чуваре, али и остале на паркету. Шамет, млади бек, показао је колико је убојит у шуту још у Филаделфији, али му је Док Риверс нашао одлично место.

Из Мајамија је стигао МекГрудер, сигурни шутер. Таман када је кренуо да диже своје просеке, Мајами је остао без њега. Клиперси су добили јако квалитетног играча, што ће ова сезона показати. Ту је Лу Вилијамс, на кога не треба трошити речи. Онакву екипу Клиперса је прошле сезоне, као шести играч, водио до висина, какве су сви само замишљали, а можда не ни то.

Џамајкл Грин је још у Гризлијима показао да је играч кога би сваки тренер пожелео. Док Риверс обожава овакве играча, тако да је Грин сигуран у Доковој постави и свакој комбинацији. Ивица Зубац и Монтрезл Херел су на позицијама пет. Млади Зубац добија све више шанси које зналачки користи. Херел, који је у Хјустону показао своје квалитет, прошле године је само потврдио све што је сезонама показивао.

Када све то узмемо у обзир, они јесу први фаворити за титулу.

ЛОС АНЂЕЛЕС ЛЕЈКЕРС

Свака екипа која има здравог Леброна мора да буде у најужем кругу конкурената за титулу. Ако на то додате најбољег крилног центра, наравно, када је здрав, онда добијате другог фаворита за титулу. Ентони Дејвис није зимус стигао међу Језераше, али је стигао летос.

Кључ свега је здрав Дејвис. Ако погледате статистику повреда, као и тренутну повреду, тешко да постоји место које није повредио откада је стигао у лигу. Леброн и Дејвис су већ најбољи другари Тацо Туесдаy у кући Џејмсових не пролази без Дејвиса. То је јако битно за екипу. Кајл Кузма је преживео трејд. Остао је у Лејкерсима и то му је јасан сигнал колико рачунају на њега. Време је да направи корак напред и да своју игру начини зрелијом, јер је већ на високом нивоу.

Неким чудом је преживео Кентавијус Калдвел Поуп. Да ли ће икада показати део игара са колеџа и зашто неће, зна само он. Ејвери Бредли је стигао да оживи каријеру. Нада се новим златним данима које је живео у Бостону. Овог пута у дресу најљућег ривала. Поред њих, на беку је Квин Кук, који је имао страшно добре партије за Вориорсе прошле сезоне. Али то ништа не значи. Да ли се неко сећа Јана Кларка?

Рондо и Дени Грин су два ветерана од којих се очекује пре свега одбрана. Након тога, од Ронда се очекује стабилност у игри уз разигравање, пре свега Дејвиса. Од Грина, његове бомбе уз висок лук. Џеред Дадли је ту, па ако га неко примети, примети. Али ту је.

Да је ДеМаркус Казинс здрав, центарска линија би изгледала другачије. Напустио је Вориорсе, дошао да је ујединији поново са Дејвисом, али је нова повреда била јача. После су стигли разни проблеми приватне природе. Психа Казинса је тренутно упитна. Тако је, поред старог, доброг Џавала МекГија, стигао Двајт Хауард. Нова фризура, али стари дрес. Решен да поправи први утисак, изгледа потпуно спремно. Спрема њему никада није била проблем, глава јесте.

Ко ће имати јачу главу, ко јаче живце и да ли ће Дејвис бити јачи од повреда? Када то будемо знали, знаћемо и домети Лејкерса.

Финикс Санси

Кокошков је отишао. Није успео. Девин Букер, вечито ровит, иако вансеријски шутер није успео много тога са Сансима. Замерало се то што превише времена проводи у организацији игре. Сада се то мења. Санси су летос довели Рикија Рубија. Ако неко може да промени игру Санса и трансформише је, то је садашњи Рубио.

Са драфта су покупили Камерона Џонсона, изузетно крило Северне Каролине, који је само додатно ојачао пул младих талената које Финикс поседује. Кели Оубре је продужио свој останак међу Сансима и то је после Рубија, највеће појачање за Финикс. Кели је показао доста након доласка из Вашингтона који више никоме није занимљива дестинација, осим ако сте Бредли БИл и имате прилику за невероватан уговор.

Најискуснији у екипи је Арон Бејнс који ће бити други центар иза ДеАндре Ејтона. Од Ејтона се ове сезоне очекује заиста пуно. Први пик са драфта није показао свој нападачки репертоар у пуној сјају прошле сезоне. Играо је са доста осцилација, некако млако и резервисано. Сада има ко да га разиграва, па се тако очекују знатно боље партије. На томе Финикс заснива какву такву наду у боље сутра.

Шарић је ту, спреман да подсети на своје најбоље дане. Нема превелику конкуренцију, јер Френк Камински није спреман да буде јака конкуренција. Играч од кога се очекивало да постане стабилан играч ротације, није испунио ни део надања. Тајлер Џонсон је власник високог уговора који није оправдао својим играма, а заиста је велико питање хоће ли успети. Може да буде лако део неког већег трејда.

Финикс је и даље превише млада екипа. Без јаког лидера, а Рубио то није, тешко да ће прићи плејофу ове сезоне.

САКРАМЕНТО КИНГС

До пре пар недеља се веровало да су Кингси на правом путу да постану поново реална опасност на Западу. Онда је стигла изјава Бадија Хилда да је понуда управа срамотна и да заслужују много више новца.

Наравно, ова изјава је наишла на салву осуда. Тиме се намеће питање како ће ова сезона изгледати ако имате најбоље играча тима незадовољног? Тешко. Расплет би могао да се деси у наредним данима, јер је Бади већ запретио захтевом за трејдом. Дивац ће тешко то дозволити.

Нови тренер, Лук Волтон, суочен прво са својим личним проблемима, сада добија проблеме младих звезда који желе више новца. Није тешко закључити да ће већ следећи бити ДеАрон Фокс, који је експлодирао прошле сезоне и направио сијасет добрих партија, уз оборене рекорде много славнијих колега. Поучен Бадијем, сигурно да ће тражити више пара за себе.

Богдан Богдановић долази супер мотивисан после Светског првенства, иако се репрезентација није пласирала на једно од прва три места. Најбољи стрелац турнира очекује да ове сезоне добије већу улогу на терену, а самим тим и минутажу. Ако тога не буде, вероватно ће себи потражити нову средину. И овде је питање новог уговора и количине новца. Ипак се менаџери питају.

Херисон Барнс није ни сенка играча из Вориорса. Још у Даласу се изгубио и показао да не може биити носилац игре, чак ни у просечним тимовима. Велики знак питања стоји изнад његовог уговора који оптерећује салараy цап. Кори Џозеф се стигао из Индијане, где је квалитетно одиграо други део сезоне, те је стигао позив Кингса.

Тревор Ариза, као ветеран је ту да едукује младе играче и допринесе бољој одбрани. Бјелица је нестао у Кини, али у Сакрамену очекују да буде присутан на терену. Холмс, Хери Џајлс и Дедмон су задужени за чување рекета, све преко је плус. Јако упитна сезона, више вуче ка катастрофи.

ЈУГОЗАПАД

ДАЛАС МАВЕРИКС

У Даласу су већ спреми за поновни повратак у плејоф. Није да су наде без покрића. Лука Дончић је залудео НБА лигу, показао да није класични руки. Играо је као матор, показао да поседује посебан шмек који је красио само пар играча кроз историју.

Када на то додатне повратак Кристапса Порзигинса, који делује као да није био повређен, онда вам је јасно зашто се у Даласу надају плејофу. Добар део екипе је остао, практично цео тим. Центарску линију ојачали су доласком Бобана Марјановића. Боби је брзо заменио Тобија Луком. Јасно је да им није требало дуго да се савршено разумеју.

Искусни Бареа је ту и даље. Спрема да протресе одбране и допринесе својом брзом игром у транзицији. Брансон је показао да може прилично озбиљно да се рачуна на њега, па је су тако његови минута сигурни.

Кортни Ли и Сет Кари су спремни да испале понеку серију рафала на кош противника, што је сасвим довољно ако буде редовно. Тим Хардавеј сигурно има квалитет. Да ли је тај квалитет сразмеран висину његовог уговора? Није. Али Никси воле да се размећу, тако је то ок. Хардавеј би требао да донесе квалитетан шут са дистанце и полудистанце. Неких 15так поена у просеку би било сасвим довољна залиха.

Пауел напредује. Не толико брзо, али напредује. Управа Даласа и тренер Карлсли воле овакве играче. Брзе, скочне, увек на скоку, добре у одрани. А ко их не воли? Пауел би требало да ове сезоне буде константнији. То би га довело у ситуацију да се сам пита за своје минута, односно да их својом игром гарантује.

Плејоф са Луком и здравим Кристапсом је ове сезоне на дохват руке.

ХЈУСТОН РОКЕТС

Шта рећи о њима? Вечито ту негде, око финала. Харден је незванично причао да нема правог организатора. Пол је отишао, стигао је Вестбрук. Харден је сада срећнији, бар тако делује. Увео је нови потез, шут са једне ноге.

Легитимни МВП лиге сваке године приреди неко изненађење, видећемо шта ће то бити ове, осим шута са једне ноге. Вестбрук, чини се, зна да се контролише. Током припрема показао је да може да игра за тим. Показао је да му трип дабл није импретив. Да ли ће се то пренети на сезону, видећемо, али од тога добрим делом зависи успех.

Хјустон је изузетно квалитетан тим. Гордон је остао и спреман је да сипа тројке. Остали су главни играчи, сви су ту као некада, што би песма рекла. Као појачање под кошем стигао је Тајсон Чендлер, још један ветеран, поред Нене Иларија. Клинт Капела мора некад да одмара, а сада има достоје замене. Капела мора још више да унапреди своју игру. Тачка.

Сефолоша је стигао због одбране и одбрамбених специјала, док су Рајан Андерсон и Меклеморе стигли како би још ојачали, већ јаку офанзиву Хјустона. Риверс, Грин и Пи Џеј Такер решени су да цепају мрежице и даље.

Фаворити број три. Само због квалитета тима и наду у тандем Харден - Вестбрук. Хемија упитна када гледамо дугорочно.

МЕМФИС ГРИЗЛИС

Позитивна ствар око овог тима је та што ће вратити оригиналну гарнитуру дресове из времена Брајанта Ривса и Шарифа Абдура Рахима. Друга ствар је узимање Џа Моранта са драфта. Фантастични студент са Мареј Стејта пројектован је да буде вођа неких нових Гризлиса.

Стигао је, после само једне сезоне у Јути, фантастични шутер и атлета, Грејсон Ален, који није добио праву шансу код Џезера. Овде би сада могао да има значајне минуте. Краудер ће такође имати значајну минутажу, убеђен да његових "пет минута" тек долази. Игудала је ту, али је питање до када.

Гудурић ће играти руки сезону у лиги, за тим који ће се грчевито борити да не буде закуцан за дно. Ако је нешто ту добро, то је ствар да би Гудурић требао да има неких 15так минута по утакмици. Већ је почео да "ломи" зглобове током припрема. Само тако нека настави.

Дилон Брукс је неопходно да стабилизује своју игру и постане константан. Само тако ће франшиза убирати плодове његовог рада на терену. Џон Џексон долази из Санса, виђен као велики таленат, али никада доказан. Овде има много простора за доказивање. Други Џексон, Џарен, прошле године феноменалан у другом делу сезону. Очекује се надоградња ове сезоне.

Валанчијунас ће господарити испред обруча. Снажан, спретан, скочан. Модеран центар, без искакања и превише изолације. Мемфис ће бити пријатна екипа за гледати, али ништа више од тога.

Њу Орлеанс Пеликанси

Зајон Вилијамсон. Још од Леброна није била оваква помама за једним играчем. Мене лично много више подсећа на младог Блејка Грифина. Већ су кренуле повреде колена, наводно ништа озбиљна. Овде је питање свих питања, колико Зајон са онаквим телом може да издржи?

Пеликани су за Дејвиса извукли максимум. Добили су Лонза Бола, са тим и целу породицу на грбачи. Добили су Брендона Инграма, вечито спуштених капака (не алудирам ни на шта), Џоша Харта и пикове. Лонзо је показао да се итекако добро сналази међу Пеликанима. Конекција са Зајоном је јако добро радила. Харт ће радити свој посао, питање је да ли ће се Инграм снаћи и остварити у прилично натрпаној екипи.

Појачао их је Дерик Фејворс, што је огромно појачање, за овај млади тим. Џру Холидеј је остао, спреман да одиграо још једну феноменално сезону. Ако се то поново деси, Пеликани могу бити озбиљан кандидата за плејоф. Као додатни гарант, ту је преискусни Џеј Џеј Редик, мајстор шутирања из пуног трка, ван сваког баланса.

Џалил Окафор делује све боље и боље. Добија минута, здраво их користи и бива све кориснији. Млади Хејс може доста да научи од њега, иако је тек коју годину млађи. Окафор је прешао пут од врха до дна и назад, може доста да му пренесе.

Све зависи од Зајона. Надамо се најбољем и кад буде најгоре.

САН АНТОНИО СПАРС

Када се помену Спарси, прво се помене име и презиме, Грег Поповић. Када имате Грега, онда плејоф не изгледа тако далеко, па тако ни ове сезоне.

Опоравио се Дежонте Мареј, после озбиљне повреде. Био је један од најбољих током припремних утакмица и показао да је спреман за повратак. Поп много верује у овог момка, а поред њега се силом прилика показао и Вајт, тако да има два добра избора на месту плеја.

Пети Милс је већ добро знано лице франшизе. Долази са набијеним самопоуздањем после сјајних партија у Кини. Из сенке ће вребати прошлогодишњи руки Лони Вокер који би требало да добије више шанси према наводима новинара који прате Спарсе.

Два нова лица су Треј Лајлс који је приказао прилично солидне партије у Нагетсима, са скромном минутажом. ДеМаре Керол је стигао из Бруклина у нади да ће пробудити оног закопаног духа у себи још из периода Атланте. Морис је "испалио" Поповића што је вероватно на крају и добро, јер делује да ће овај тим имати добру атмосферу.

Ту су и даље Белинели и Руди Геј, као подршка главном тандему ДеМару ДеРозану и ЛаМаркусу Олдриџу који долази из јако квалитетне сезоне.

Јакоб Полтл ће бити замена Олдрижу на центру и управу су те високе позиције слаба карика овог тима, мада уз знање Поповића, та препрека би требала да буде санирана. Очекујем плејоф, али не више од прве рунде, осим ако ДеРозан напрасно постане звер у плејофу, коначно.

Прогноза пласмана на Западу, на коме ће бити заиста паклена конкуренција:

1. Денвер Нагетс
2. Лос Анђелес Клиперс
3. Голден Стејт Вориорс
4. Лос Анђелес Лејкерс
5. Хјустон Рокетс
6. Јута Џез
7. Далас Маверикс
8. Сан Антонио Спарс
9. Портланд Трејлблејзерс
10. Њу Орлеанс Пеликанс
11. Сакраменто Кингс
12. Финикс Санс
13. Минесота Тимбервулвс
14. Оклахома Сити Тандер
15. Мемфис Гризлис

Тржиште слободних агената, где има неких квалитетних имена је још отворено. Видећемо ко ће од тимова одлучити да се појача из тог пула играча.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар