Србија у најјачем саставу за финале Дејвис купа!

Ноле, води нас до титуле! "Не сумњам да имамо квалитет да изненадимо сваку репрезентацију", поручио је српски селектор Ненад Зимоњић.  Златна генерација последњи пут на окупу: Зимоњић саопштио списак за Дејвис куп. . .  Осим Ђоковића на финале у Мадриду (18-24. новембар) путују Лајовић, Крајиновић, Троицки и Типсаревић!

Тенис 22.10.2019 | 10:51
Србија у најјачем саставу за финале Дејвис купа!
Сада је и званично!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић предводиће национални тим Србије на финалном турниру Дејвис купа у Мадриду, саопштио је данас селектор Ненад Зимоњић.

За Србију ће на финалном турниру Дејвис купа, од 18. до 24. новембра, играти још и Душан Лајовић, Филип Крајиновић, Виктор Троицки и Јанко Типсаревић.

Селектор је овим списком очигледно хтео да пробуди тимски дух којим је освојена 2010. до дан-данас наша једина "салатара", пошто су, укључујући и њега ту сви протагонисти, изузев Илије Бозољца који, руку на срце и није имао важну улогу и тадашњег првог стратега, Богдана Обрадовића. Питање је да ли ће се тако нешто исплатити јер је очигледно жртвован наш највећи таленат, Миомир Кецмановић. Истина, он ће од 5. до 9. новембра имати обавезе у Милану на завршном турниру за најбоље тенисере света до 22 године, па су можда хтели и да га поштеде у ТСС-у након веома тешке, али и успешне сезоне у којој се усталио око 50. позиције на АТП листи. Наравно, на списку нема ни Ласла Ђереа, који би се ту сигурно нашао да није недавно имао великих здравствених проблема, те је потпуно испао из форме.

"Лепо је да ћемо се окупити у овом саставу, ја као селектор у овој улози, а оно што је загарантовано као и увек до сада су сјајна атмосфера и велико другарство међу свим играчима. Најважније је да се подигне форма што је могуће више до почетка такмичења, да играчи остану здрави, а не сумњам да имамо квалитет да изненадимо сваку репрезентацију", рекао је Зимоњић, преноси Тениски савез Србије.

У поход на нови трофеј, тенисери Србије крећу из Групе А где ће се за пласман у четвртфинале борити против репрезентација Француске и Јапана.

"Са Јапаном смо благи фаворити, а са Французима је потпуно отворен меч зато што су они у дублу квалитетнији. Дејвис куп је непредвидив, поготово овај нови формат такмичења где се играју два сингла и дубл, сваки меч је подједнако важан, игра се у два добијена сета и свако сваког може да изненади", рекао је Зимоњић.

ТИПСИН ОПРОШТАЈ

"Ово ће бити лепа успомена и опроштај на ту златну генерацију обзиром да Јанко више неће играти. Последњи турнир Типсаревићу ће бити у Мадриду, тако да у том саставу никада више нећемо моћи да будемо. Ипак, увек смо ми заједно и подржавамо једни друге, верујем да без обзира како ко буде напуштао репрезентацију и прекидао с каријером, да ће остати то другарство и максимална подршка свих", рекао је Зимоњић.

Он је навео да ће се Ђоковић националном тиму придружити кад се заврши мастерс у Лондону.

"Драго ми је да смо у овом саставу, жао ми је што је дошло до повреда неких од наших играча и касније здравствених проблема, здравље је најважније. Дејвис куп тим Србије има неоспоран квалитет, поред ових играча који ће бити у Мадриду ту су Ђере, Кецмановић, Милојевић, Петровић, Крстин, имамо доста играча који ће моћи да помогну својим присуством и играњем у репрезентацији", рекао је Зимоњић.

На финалном турниру учествују Аргентина, Аустралија, Белгија, Канада, Чиле, Колумбија, Хрватска, Француска, Немачка, Велика Британија, Италија, Јапан, Казахстан, Холандија, Русија, Србија, Шпанија и САД.

Репрезентације су подељене у шест група по три екипе. 

Победници сваке групе и две другопласиране екипе са најбољим процентом освојених сетова, гемова и поена пласираће се у нокаут фазу.

Група А - Француска, СРБИЈА, Јапан
Група Б - Хрватска, Шпанија, Русија
Група Ц - Аргентина, Немачка, Чиле
Група Д - Белгија, Аустралија, Колумбија
Група Е - В. Британија, Казахстан, Холандија
Група Ф - САД, Италија, Канада 

Један од најбољих Дејвис куп играча наше земље у историји, Јанко Типсаревић који је одиграо 59 мечева у националном дресу, а славио у 41 (34 у синглу и седам у дублу) и био непобеђен од априла 2004. до априла 2006. године, у Мадриду се опрашта од професионалне каријере и финални турнир у овом граду ће бити последња заједничка битка златног тима Србије из 2010. године. 

Победник Групе А у нокаут фази (четвртфиналу) играће против једне од две другопласиране екипе са најбољим процентом освојених сетова, гемова и поена. Победник овог четвртфинала у полуфиналу снаге ће одмерити са победником из сусрета победник Групе Д и победник Групе Ф. 

Финални турнир играју следеће селекције: Аргентина, Аустралија, Белгија, Канада, Чиле, Колумбија, Хрватска, Француска, Немачка, Велика Британија, Италија, Јапан, Казахстан, Холандија, Русија, Србија, Шпанија и САД. Свих 18 репрезентација подељене је у шест група по три екипе. Победници сваке групе и две другопласиране екипе са најбољим процентом освојених сетова, гемова и поена пласираће се у нокаут фазу.  

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар