Проблеми за Ковача, али и Лева!

Зиле завршио сезону, пропустиће и ЕУРО! Противник Звезде у Лиги шампиона, минхенски Бајерн остао без штопера Никласа Зилеа, који ће пропустити остатак сезоне, али и ЕУРО 2020. године!

Фудбал 23.10.2019 | 08:00
Проблеми за Ковача, али и Лева!
Бајерн из Минхена изгубио је у суботу бодове на гостовању Аугзбургу, али још горе од тога, изгубио је и штопера Никласа Зилеа.

Дефанзивац Бајерна већ у десетом минуту утакмице напустио је терен због повреде, а врло брзо обистиниле су се црне слутње и потврђено је да је покидао предње укрштене лигамене кољена. 

Зиле је тако доживио исту повреду као и 2014. када је носио дрес Хофенхајма, а након операције која је обављена у недјељу стигле су и нимало добре вијести.

Сезона за Зилеа је дефинитивно завршена и он неће моћи да помогне свом тиму на мечевима Бундеслиге, као ни мечевима Лиге шампиона против Олимпијакоса, Црвене звезде и Тотенхема.

Штопера Бајерна очекује дуга пауза, тако да на њега неће моћи да рачуна ни њемачки селектор Јоаким Лев.

“Он може да заборави ЕУРО. Сезона је за њега завршена”, потврдио је предсједник Бајерна Ули Хенес пред гостовање Бајерна Олимпијакосу.

КО УМЈЕСТО ЗИЛЕА?

Хенес је додао да Бајерн не не намјерава да доводи замјену Зилеу у зимском прелазном року, а то значи да ће тренер Бавараца Нико Ковач мораће да посегне за рјешењима унутар екипе коју има.

Након повреде Зилеа његово мјесто у суботу је заузео Лукас Ернандез, а то би могао бити случај и у сриједу у дуелу Лиге шампиона против Олимпијакоса.

Као алтернатива ту су поливалентни играчи попут Бенџамина Павара, Хавија Мартинеза и Жерома Боатенга.

Павар је досада одиграо све мечеве Бундеслиге ове сезоне, али само два пута почео је као штопер. Ковач га је пет пута користио као десног бека, како би Џошуа Кимих могао да игра у везном реду.

Боатенг ове сезоне није много играо, али је у прошлости често играо у средини одбране или десно, а једна од опција је и Хави Мартинез, дефанзивни задњи везни, који је код Пепа Гвардиоле по потреби играо и централног дефанзивца.

Не треба заборавити и тинејџера Ларса Лукаса Маија, младог 19 годишњег штопера који је продужио уговор са Бајерном сљедеће седмице.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар