Вучелић: Криви смо ми!

Председник Партизана позива екипу да гледа у своје двориште, директор Вазура каже да црно-бели губе енергију и наду гледајући Звездине утакмице.  Вучелић: Играчи губе наду кад виде пенале за Звезду. . . Није оправдање! "Неправде утичу на играче јер прате друштвене мреже и све што се дешава и то њима делује као организована неправда", казао је први човек Партизана и истакао да за пораз од Лучана не криви суђење.

Фудбал 21.10.2019 | 18:08
Вучелић: Криви смо ми!
Спектакл јесени само што није. Манчестер јунајтед куца на врата Хумске улице, међутим, еуфорије која је малтене могла да се осети у ваздуху после другог кола Лиге Европе кад је Партизан савладао Астану у Казахстану – нема?! Бар не у прижељкиваној мери, пошто је расположење међу Гробарима нагло спласнуло после два везана пораза.

Док је онај против Вождовца могао да се прогута, суботњи у Лучанима, на почетку новог мини-циклуса баш је тешко пао навијачима. Разумљиво, и руководиоцима који признају да 0:1 против скромне екипе Младости није смело да се деси.

„Резултат је лош и забрињавајући, али играчи су најодговорнији. Исто као што су само они заслужни када се победи. Много је фактора који су утицали на лош резултат. Рецимо, премор због наступа за репрезентацију, неки играчи су дошли дан или ноћ пре утакмице у Лучанима. Други разлози пораза су, наравно, слаба игра и лоша реализација. Ипак, титула никада није изгубљена, јер има још да се игра, а првенство ће дуго трајати“, појаснио је у разговору за Информер Милорад Вучелић, председник Партизана.

Та разлику од неких претходних случајева кад су кривце лоших резултата тражили у судијским одлукама, овога пута су у Хумској загледали у сопствени кадар.

„Кад се неким другим клубовима свирају непостојећи пенали, то може можда да утиче на психу играча Партизана, али кривац за пораз није. Кривца не смемо тражити ван својих редова, пораз је само наш проблем. Неправде утичу на играче јер прате друштвене мреже и све што се дешава и то њима делује као организована неправда. Али понављам, то није оправдање. Морамо да гледамо у своје двориште, поготово јер је против Младости суђење било коректно“, допунио је Вучелић.

Једино што није функционисало у суботу јесте реализација. Паризан је чак 20 пута шутира на гол, од тога девет у оквир, а укупно је, према рачуници Спортског журнала пуцао 68 пута ка вратима ривала на првенственим утакмицама на којима је остајао без победе: у Крушевцу (2:2), са ТСЦ-ом у Хумској (1:1), против Вождовца (1:2) и Младости (0:1). Укупно 29 удараца, а само четири поготка... Катастрофална реализација.

„Недопустиво је да изгубимо утакмицу против Лучана. Екипа мора да схвати да немамо право на кикс. Имамо можда најбољи тим у Србији, а онда момци изгубе на онакав начин. Не дају гол из 15 прилика, а приме из једног шута. Да ли је титула изгубљена зависи и од тога да ли ће се и убудуће свирати пенали ван шеснаестерца. Ако се буде гледао само фудбал, онда није изгубљена. Све то утиче на психу наших играча, јер, логично, пратимо резултате највећег ривала Звезде и када виде непостојеће пенале, губе енергију и наду, али то свакако није алиби и позабавићемо се собом“, најављујће Милош Вазура, генерални директор Парног ваљка.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар