Кошарац писао устав БиХ без Републике Српске

Бивши посланик СДС-а у Парламенту БиХ Александра Пандуревић тврди да је Сташа Кошарац посљедња особа која има право да друге оптужује за издају Републике Српске, јер је, како наводи, он писао Устав БиХ без Републике Српске.

Република Српска 21.10.2019 | 13:30
Кошарац писао устав БиХ без Републике Српске
Реагујући на изјаву шефа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ да су челници СДС-а и ПДП-а "због позиција подржали стварање унитарне БиХ", Пандуревићева за Инсајдер каже да је управо Кошарац тај који је писао Устав Републике БиХ према којем нема Републике Српске.

- Уставотворац Републике БиХ Сташа Кошарац посљедња је особа у Републици Српској, па и у СНСД-у која може некоме пребацивати да је за "унитарну БиХ", јер је управо он писао Устав РБиХ према којем нема Републике Српске и ентитетског гласања, али има један предсједник БиХ и Влада умјесто Савјета министара - каже Пандуревићева.

Она, између осталог, тврди да је данас "јасна жеља СНСД-а да се српски министри повуку из Савјета министара како би бошњачки и хрватски министри неометано послали АНП у Брисел и направили корак ка НАТО, а да СНСД не буде кривац у очима јавности у Републици Српској".

- Ова могућност је резултат накарадне и погубне политике СНСД-а из 2007. године, када су пријетили напуштањем Савјета министара, па је тадашњи високи представник Мирослав Лајчак наметнуо измјене и допуне Закона о Савјету министара које омогућавају његово функционисање и без министара из реда једног од народа. Поручујемо СНСД-у да наши министри то неће дозволити и неће својим повлачењем омогућити слање АНП-а. Залуд им је та игранка. Ако желе НАТО пут, а желе га јер текст усаглашавају унутар кабинета три члана Предсједништва БиХ, мораће то рећи народу у Републици Српској. Мораће рећи да настављају тамо гдје су стали у вријеме када су Небојша Радмановић и Никола Шпирић ужурбано гурали Републику Српску и БиХ у НАТО - поручује Пандуревићева у изјави Инсајдеру.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЈЕРЕМИЈА

21.10.2019 11:46

Сви на Балкану воле мјењати крвну слику ал сте ви срби недостизни, папака за извоз. Пандуревиц ти би се требала борити да странке добију манаде а не клосари попут оваквих

ОДГОВОРИТЕ
Name

дала па се покајала

21.10.2019 12:09

Клошарац је био против РС,али се "освјестио"као и његов шеф Бурле и већина секташа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

21.10.2019 13:58

Видиш тако ти је то кад вријеме учини своје. Он прво био издајник а сад кобајаги патриота, на супрот вама који сте кобајаги били патриоте а сад вас прозивају за издајнике. Е сад у овом врзином колу ја се питам која је разлика између вас? Чини ми се никаква. Ма убјеђен сам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

21.10.2019 14:30

Разлика је огромна. СДС је створио Републику Српску и то је државотворна странка,а СНСД је имагинација и друштво дезертера и љубитеља буџета. Разлика је то огромна.

Name

ре Е

21.10.2019 18:09

Свакако да сте у праву. Тачно сте све написали како треба и јесте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1010

21.10.2019 20:45

пјандура пијана