Позив Вучићу да присуствује паради у Москви

Министар одбране Србије Александар Вулин састао се у Пекингу са министром одбране Русије Сергејом Шојгуом, који је позвао предсједника Србије Александра Вучића и припаднике Војске Србије да наредне године у Москви учествују на паради поводом 75 година од побједе над фашизмом.

Србија 21.10.2019 | 09:12
Позив Вучићу да присуствује паради у Москви
Шојгу је честитао Вулину 75 година од ослобођења Београда, подсјећајући да су Русија и Србија поднијеле велике жртве у борби против фашизма у Другом свјетском рату и истакао да земље цијени, не по величини, већ по доприносу историји, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Вулин је, захваливши што је јубилеј ослобођења Београда обиљежен и у Москви, истакао да Србија у својој историји никада није изабрала погрешну страну, те да много веће земље могу да уче од ње.

Министри, који су се састали током Сјангшан форума, усагласили су се да је војно-војна и војнотехничка сарадња двије земље веома активна и биће развијана, указујући да су односи Србије и Русије на највишем нивоу захваљујући добрим и пријатељским односима предсједника Вучића и Владимира Путина.

Вулин је рекао да ће Србија и даље слиједити политику војне неутралности и да, док је Вучић на њеном челу, никада неће бити дио НАТО-а или било којег другог војног савеза.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Горан

21.10.2019 10:53

А , Жељко Комшић....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Горан

21.10.2019 14:05

Додик је Вуцицев привјесак. Тразице Вуциц да поведе и свог куцног љубимца.

Name

Хм

21.10.2019 14:06

А Рудоња???Није позван????

ОДГОВОРИТЕ