АБА: Приморска тукла и Будућност у Подгорици!

Ново изненађење – Јагодић-Куриџа утишао "Морачу"! Кошаркаши Приморске савладали су на гостовању Будућност са 83:80, у последњем мечу 3. кола АБА лиге.  ШОК у Подгорици: Приморска срушила још једног фаворита - Будућност! Словеначки шампион скинуо је још један вредан скалп ове јесени.  Ново изненађење! Шта се ово догађа у АБА лиги?!

Кошарка 20.10.2019 | 22:35
АБА: Приморска тукла и Будућност у Подгорици!
Словеначки шампион је након тријумфа над Партизаном, успео да скине скалп још једном фавориту за највиши пласман у регионалној лиги.

Најкориснији играч сусрета у "Морачи" био је Марко Јагодић-Куриџа са дабл-дабл учинком (22п+11ск).

Двоцифрени број поена имали су још и Стивен Холт (16п+6ск), Марјан Чакарун са 14, односно Ленс Херис са 11 поена.

Домаћи кошаркаши добили су само прву деонице, а велики проблем имали су са линије слободних бацања (24/36), али и у шуту за три поена (4/20).

Најбољи играч код Будућности био је Џастин Кобс са 19 поена и шест асистенција, међутим, амерички плејмејкер није успео да погоди шут за продужетак у последњим тренуцима утакмице.

Највише испаљених тројки имао је Никола Ивановић (1/7), а ништа бољи учинак није забележен ни код Суада Шеховића (2/7).

Ово је први пораз Подгоричана у АБА лиги ове сезоне, тако да су се на челу табеле осамосталили ФМП и Цедевита Олимпија.

У наредном колу, Будућност поново игра на свом терену и то против Крке, док ће Приморска дочекати другу црногорску екипу – Морнар.

Одлазак тренера Слободана "Пиксија" Суботића није размрдао вицешампиона Јадрана!

Недељу дана после велике победе против Црвене звезде у "Пиониру", првак Црне Горе пренео је лошу форму из Еврокупа и у регионално такмичење. И то у дуел против екипе која зна како да сруши већег од себе.

Будућност - Приморска 80:83 (24:19, 20:23, 20:22, 16:19)

Словеначки шампион је тако својој колекцији победа против фаворита додао и успех у Подгорици, након што је претходно савладао Црвену звезду на АБА Суперкупу, а Партизан прошлог викенда, у другом колу АБА лиге.

Предвођена српским центром Марком Јагодић-Куриџом (22 поена) и америчким беком Стивеном Холтом (16), екипа Јурице Големца поправила је свој "јадранскИ" скор на 2-1 и казнила пре свега лош учинак домаћина са линије пенала (24/36).

Равноправни дуел пред 2.350 посетилаца "Мораче" одлучен је у завршници, у којој је Приморска само на тренутак испустила предност, када је плејмејкер Никола Ивановић искористио једно од два слободна бацања, за 74:73 на почетку 37. минута.

Уследили су погођени пенали искусног крила Ленса Хериса (74:75), па шест узастопних поена Јагодић-Куриџе, којима је пола минута пре краја на семафору исписао резултат 78:81. Џастин Кобс, херој победе Будућности против Звезде, имао је одговор на то (80:81), али не и на искоришћена слободна бацања Жан Марк Шишка, 12 секунди пре краја (за 80:83).

Кобс је потом преузео одговорност, покушао да изједначи и уведе меч у продужетак, али је промашио. Приморска је тако победила и још једном показала да ове сезоне од ње можемо да очекујемо велике ствари.

Са друге стране, следећа недеља могла би пре свега да донесе име новог шефа струке Будућности, коју је у овој утакмици водио привремени тренер Петар Мијовић.

Присуствовали смо данас изненађењу у Новом Месту где је Крка добила Црвену звезду, а и у Подгорици је уследило нешто што није баш толико очекивано. Новајлија Приморска је успела да савлада уздрманог вицешампиона Будућност, па тако после победе над Партизаном сада има скор 2-1 у АБА лиги. Вечерас су Тигрови у Морачи играчи Јурице Големца славили су са 83:80. Ново изненађење у АБА лиги.

У прва три кола су играли против Звезде, Партизана и Будућности и имају скор 2-1. Да им је то неко рекао пред почетак сезоне вероватно не би поверовали у то. Али, момци играју поштену кошарку, физички снажну, са добром одбраном и сада им се добро враћа.

Приморска је на старту последње деонице повела поенима Чакаруна. Мало по мало тим из Словеније је преузимао иницијативу и дошао до пет разлике усред Подгорице. Све се решавало у последњем минуту у који су гости ушли са поеном предности после коша Куриџе. Потом је Куриџа дао још један кош, Приморска је његовим поенима повела три разлике, Шишко је погодио важна слободна бацања, и ту је био крај.

Код Будућности је најефикаснији био Џастин Кобс са 19 поена, а Данило Николић је додао 16. Код Приморске је Јагодић Куриџа дао 22, док је Стивен Холт убацио 16, а Чакарун 14.

Будућност је желела на овој утакмици да покаже реакцију због новог тренера, више ту није Слободан Суботић, Петар Мијовић је предводио екипу, а преко пута је стајала врло незгодна екипа Приморске са којом ове сезоне неће бити лако изаћи на крај.

Будућност је боље започела утакмицу и већ у првој деоници направила разлику од десет поена, међутим Приморска се брзо вратила и успевала током друге и треће четвртине да буде ту, да не допусти домаћем саставу да се одлепи и то је екипи Јурице Големца полазило за руком.

Како је време пролазило, тако је Будућност била у нервози што не успева да се одлепи, а Приморска се све више опуштала у игри и успевала је да дише за вратом Подгоричанима. Све је то довело до ситуације да Приморска има нерешен исход од 64:64 на уласку у последњу четвртину.

То је обећавало много неизвесности... А тамо је Приморска била присебнија и добрим скоком у нападу и процентом шута стигла је до велике победе. У прошлом колу победа против Партизана, сада против Будућности. 

РЕЗУЛТАТИ 3. КОЛА:

Крка - Црвена звезда 79:77
Будућност - Приморска 80:83

одиграно у недељу:

Морнар - Партизан 65:76
Игокеа - Цедевита Олимпија 90:95

одиграно у петак:

Цибона - ФМП 63:81
Мега - Задар 98:79

Табела: ФМП 3-0, Цедевита Олимпија 3-0, Приморска 2-1, Крка 2-1, Партизан 2-1, Будућност 2-1, Морнар 2-1, Звезда 1-2, Мега 1-2, Игокеа 0-3, Цибона 0-3, Задар 0-3.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар