БЛ: Крамарић ''скалпирао'' Шалке!

Крамарић погурао Хофенхајм до победе.  Фудбалери Хофенхајма остварили су победу у сусрету осмог кола Бундеслиге.  Треба више труда за прво мјесто: "Блиједи" Шалке поражен од Хофенхајма.  Након данашњег дана Шалке је могао да буде тај који ће девето коло да дочека на врху, али је на крају тим Давида Вагнера погнуте главе напустио терен у Синсхајму.  Какав њух за гол: Повратник Крамарић украсио скалп Шалкеа.  Хофенхајм уписао нову победу.

Фудбал 20.10.2019 | 21:03
БЛ: Крамарић ''скалпирао'' Шалке!
Они су као домаћини били бољи од екипе Шалкеа, 2:0, а оба поготка постигнута су у другом полувремену.

Шалке је дуго одолевао, тачније све до 72. минута када је хрватски интернационалац Андреј Крамарић био на правом месту, после одбитка, успео је лопту рутински да смести у мрежу гостију.

Пет минута пре краја гости из Гелзенкирхена су капитулирали и други пут.

После брзе контре и асистенције Хунбера Илас Бебу је успео да са десетак метара лопту пошаље иза леђа голмана Нубела за коначних 2:0.

До бодова је дошао и Келн и то као домаћин, протов Падерборна. Јарчеви су славили са убедљивих 3:0.

Била је то тек друга победа Келна ове сезоне, а серију голова отворио је Симон Тероде у осмом минуту.

У наставку, још два гола, прво је мрежу Падерборна затресао Шауб у 59, да би на коначних 3:0 поставио Себастијан Борнаув у 85. минуту.

Пробудио се Хофенхајм после прошлонедељног тријумфа над Бајерном и новом победом над Шалкеом од 2:0 дефинитивно истакао кандидатуру за пласман у Европу. Још једном је тренер домаћих Алфред Шројдер демонстирао да је врсни тактичар, у поптуности је надиграо Клоповог кума Дејвида Вагнера и уписао вредан тријумф.

Победу коју је украсио Андреј Крамарић. Хрватски нападач пропустио је уводних седам кола због повреде, а после операције и опоравка дочекао је прве минуте у новој сезони. Није се видео најбољи фудбалер Хофа све до 72. минута када је у свом стилу испратио акцију и шут Иљаса Бебуа и одбијену лопту сместио у мрежу Алекса Нубела за 1:0.

Био је то и први добар напад Хофенхајма на утакмици јер је до тог тренутка Шалке био бољи и доминантнији, али само у поседу лопте. Мало доброг фудбала приказали су ови тимови вечерас, а јалови Шалке дефинитивно је дотучен у 85. минуту после сјајне индивидуалне акције Иљаса Бебуа који је поставио коначан резултат.

Шалке је овим поразом пропустио шансу да заседне на чело табеле, а напоравио је и лошу увертиру пред влеики локални, рурски дерби са Борусијом из Дортмунда који се игра у следећем колу у Гелкзенкирхену.

Хофенхајм гостује Херти у Берлину, а лидер Борусија из Менхенгладбаха му је на пет бодова заостатка. Луда сезона Бундеслиге се наставља...

Фудбалерима Шалкеа указала се ове недјеље шанса да се, бар до сљедећег викенда, евентуалном побједом на гостовању Хофенхајму ''шепуре'' на лидерској позицији Бундеслиге...

Међутим, након меча на Рајн-Некар Арени у Синсхајму, тиму из Гелзенкирхена остаће горак укус у устима...

ХОФЕНХАЈМ – ШАЛКЕ 2:0 (0:0)
/Крамарић 72, Бебу 85/

Трећу овосезонску побједу тиму Алфреда Шројдера донијели су Хрват Андреј Крамарић и Тогоанац Ихлас Бебу, који су мрежу ривала погађали у 72. и 85. минуту, пославши Шалке тек на седмо мјесто у овом тренутку!

Тамнопути фудбалер, којег је холандски стратег послао на терен од старта другог полувремена умјесто Дениса Гајгера, кренуо је са своје половине у соло-продор, преварио два играча гостујућег састава, његов ударац успио је да укроти Александер Нубел, али не и онај који је упутио хрватски офанзивац након одбијене лопте.

Тринаест минута касније ствари су биле јасне: опет је Бебу кренуо у акцију и контранапад, опет је желио сам да заврши акцију – и овог пута је успио, Нубел је био немоћан и морао је по други пут да вади лопту из своје мреже!

Иначе, мало је рећи да су два ривала до вођства домаћина остала дужна прво својим навијачима, а онда и свима осталима широм планете који прате њемачку лигу.

Одређених шанси је, да не буде забуне, било, али колико су исте биле јалове, довољно говори податак да је – за 90 минута игре виђен само један ударац у оквир гола!

Десило се то у трећем минуту, када је Шалкеов Данијел Калиђури из слободног ударца погодио мјесто гдје се спајају пречка и статива.

Преузео је потом домаћи састав иницијативу, али је у три од четири ситуације лопта отишла преко гола, док је у посљедњем случају Алесандро Шопф траљаво шутирао из изгледне ситуације, пославши лопту поред лијеве стативе гостујућег гола.

Са друге стране, од тад, па до посљедњег судијског звиждука, Шалке је дјеловао потпуно безопасно по гол домаћег тима...

Раније током дана, у Келну се играо дерби дна табеле – састали су се истоимени домаћин, који је прије овог кола уз само четири бода заузимао претпосљедње мјесто, и Падерборн, једини тим са горим учинком (један бод од старта сезоне).

Након 90 минута, на семафору је био исписан резултат 3:0, чиме су ''јарчеви'' побјегли ван опасне зоне и позиционирали се на 15. степеник, док је новајлија остао на самом дну и већ сад може да се констатује да га чека мало је рећи трновит пут како би и сљедеће сезоне играо мечеве са најјачим њемачким клубовима.

Бундеслига, 8. коло

Недеља:

Келн - Падерборн 3:0 (1:0)
(Тероде 8, Шауб 59, Борнаув 85)

Хофенхајм - Шалке 2:0 (0:0)
(Крамарић 72. Бебу 85)

Субота:

Аугсбург - Бајерн 1:2 (1:1)
(Рихтер 1, Финбогасон 90+2 - Левандовски 14, Гнабри 49)

Дизелдорф - Мајнц 1:0 (0:0)
(Хенингс 82)

Лајпциг - Волфсбург 1:1 (0:0)
(Вернер 54 - Вегхорст 82)

Унион Берлин - Фрајбург 2:0 (1:0)
(Бултер 1, Ингвартсен 84)

Вердер - Херта 1:1 (1:0)
(Саргент 7 - Лукебакио 70)

Борусија (Д) - Борусија (М) 1:0 (0:0)
(Ројс 58)

Петак:

Ајнтрахт - Бајер 3:0 (2:0)
(Пасијенсија 4, 16, Дост 80)

ТАБЕЛА: Борусија М. 16, Волфсбург 16, Бајерн 15, Борусија Д. 15, РБ Лајпциг 15, Фрајбург 14, Шалке 14, Ајнтрахт 14, Бајер 14, Херта 11, Хофенхајм 11, Вердер 9, Фортуна 7, Унион Берлин 7, Келн 7, Аугзбург 6, Мајнц 6, Падерборн 1.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар