ИТА: Ураган Парма, вриједи гледати ову екипу!

Трилинг Жервињо – Кулушевски – Корнелијус уништио Ђенову! Данац ушао са клупе и постигао три гола.  Док једном не смркне, другом не сване - Корнелијус рафално по Ђенови! Сјајни Данац ушао с клупе и првим хет-триком у каријери, за осам минута, запечатио судбину Ђенове, врло вјероватно и њиховог тренера Аурелија Андреацолија.

Фудбал 20.10.2019 | 20:39
ИТА: Ураган Парма, вриједи гледати ову екипу!
Мирише на занимљиву сезону у Серији А. Делује да никад више голова није падало у италијанском првенству, а неки клубови се кандидују за потенцијална изненађења сезоне. Међу њима је изгледа и Парма. Некада моћни клуб са Тардинија, потом угашен и уништен, сада је опет узбудљива дружина за гледање.

Парма је данас до ногу потукла Ђенову са 5:1 и вероватно потписала отказ тренеру Аурелију Андреацолију.

Парми је ово била четврта победа у сезони, а трећа узастопна код куће. И убедљиво најефикаснија. Давали су раније по три гола Удинезеу и Торину, али ово данас је била рапсодија. Пет комада за сат времена.

Парму вреди гледати ове сезоне. Поготово због неколицине играча који играју напред.

О талентованом шведском тинејџеру Дејану Кулушевском сте већ читали и за многе је откровење сезоне у Серији А. Поред њега у шпицу игра неухватљиви Жервињо који подсећа на дане када је харао у дресу Лила. А у шпицу су одлични нападачи Роберто Инглезе и његова замена Андреас Коренлијус. Данас се Инглезе повредио на почетку меча, Корнелијус је добио шансу и искористио је. Данац је постигао три гола за мање од 10 минута и показао да Парма није погрешила што га је довела из Аталанте. Ово је била утакмица коју је чекао пошто је до сада углавном улазио са клупе.

Дуго је Парма ломила Грифоне и коначно их сломила у 38. минуту. Куцка је започео акцију, одиграо дупли пас са Кулушевским који га је одлично послужио, и Словак је затресао мрежу.

У 42. минуту је већ било 2:0. Корнелијус је сјаним ударцем главом дуплирао предност. Тотални нокаут за Ђенову је уследио у надокнади првог полувремена. После продора Кулушевског, Жервињо је асистирао, а Корнелијус закуцао волеј.

Тек што је почело друго полувреме, Корнелијус је забележио хет-трик. Опет је Кулушевски сјајно одложио лопту. На крају је млади Швеђанин постигао и гол за коначних 5:1 пошто је невероватном упорношћу дошао у  ситуацију да предрибла голмана Радуа. Две асистенције и гол за 19-огодишњака из Шведске. Укупно има пет асистенција и два гола од поечтка сезоне. 

Док једном не смркне, другом не сване, стара је народна пословица која се у потпуности може примијенити на вечерашњи дуел Парме и Ђенове, у којем су домаћи славили убједљиво 4:1 (3:0).

Наиме, Роберто Инглезе већ након 12 минута меча на "Енио Тардинију" морао је због повреде ван терена, а замијенио га је Андреас Корнелијус и био је то кључни моменат сусрета.

Упркос мноштву прилика фудбалера Парме, гости из Ђенове успјели су одољети 38 минута, а онда је услиједило 12 минута "мрака", у којима се мрежа Ђеновљана затресла чак четири пута.

Прво је Јурај Куцка пробио бедем гостију, и то на асистенцију ове сезоне сјајног Дејана Кулушевског, након чега је услиједио "рафал" Корнелијуса.

Сјајни Данац је у финишу првог полувремена постигао два, а онда почетком наставка и трећи погодак (још једном асистирао Швеђанин македонских коријена Кулушевски), чиме је комплетирао свој први хет-трик у каријери. И то за свега осам минута.

У посљедњих шест првенствених мечева, Ђенова је од могућих 18 бодова освојила само један (0:0 против Болоње).

Након минуса од четири гола, накратко се пробудио и тим Аурелија Андреацолија, који је због лоших резултата и претпосљедњег мјеста у Серији А веома близу отказа, те је врло вјероватно да му је вечерашњи сусрет био посљедњи на клупи Ђенове.

Још један резервиста, Андреа Пинамонти, који је на полувремену замијенио Горана Пандева, након чега је капитенску траку преузео Иван Радовановић, уписао се у стријелце, смањивши заостатак на 4:1.

Ипак, ту није био крај. Феноменалну партију, послије двије асистенције, голом за коначних 5:1 крунисао је Кулушевски, и то након катастрофалне реакције одбране индиспонираних гостију

Парма је након ове "петарде" на солидном осмом мјесту, док нестварно звучи податак да посљедња два мјеста у Серији А "држе" клубови из Ђенове...

СЕРИЈА А - 8. КОЛО:

Сасуоло - Интер 3:4 (1:3)
/Берарди 16, Ђуричић 74, Бога 82 - Мартинез 2, 71 пен , Лукаку 38, 45 пен/

Каљари - СПАЛ 2:0 (1:0)
/Наинголан 10, Фараго 67/

Сампдорија - Рома 0:0

Удинезе - Торино 1:0 (1:0)
/Окака 42/

Парма - Ђенова 5:1 (3:0)
/Куцка 38, Корнелијус 42, 45+1, 50, Кулушевски 79/

Милан - Леће (20.45)

Одиграно у суботу:

Лацио - Аталанта 3:3 (0:3)
/Имобиле 69, 90+3 Кореа 70 - Муриел 23, 28, Гомез 37/

Наполи - Хелас Верона 2:0 (1:0)
/Милик 37, 67/

Јувентус - Болоња 2:1 (1:1)
/Роналдо 19, Пјанић 54 - Данило 26/

У понедјељак:

Бреша - Фиорентина (20.45)

ТАБЕЛА: Јувентус 22, Интер 21, Аталанта 17, Наполи 16, Каљари 14, Рома 13, Лацио 12, Парма 12, Фиорентина (-1) 11, Торино 10, Удинезе 10, Милан (-1) 9, Болоња 9, Верона 9, Сасуоло (-1) 6, Бреша (-2) 6, СПАЛ 6, Леће (-1) 6, Ђенова 5, Сампдорија 4.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар