ШПА: Може Виљареал и у гостима, ту је Екамби!

Жута подморница стигла до три бода у Каталонији - 0:1 (0:1).  Масип спустио рампу Атлетику на Катедрали! Голман Ваљадолида заслужан за бод свог тима.

Фудбал 20.10.2019 | 19:51
ШПА: Може Виљареал и у гостима, ту је Екамби!
Виљареал је ове сезоне тим који најбоље игре пружа на свом Мадригалу, али је показао данас да може да одигра квалитетно и у гостима. Гостовао је Еспањолу и славио с 0:1 (0:1) чиме се докопао три веома битна бода.

Најзаслужнији за гол Жуте подморнице у 17. минуту био је десни бек Пења. Прво је примио лопту на десној страни, после дуплог паса је ушао у шеснаестерац и тако одлично допринео голу који је касније са њухом сјајног нападача намирисао Карл Токо Екамби.

Мало после поготка Виљареала Серђи Дардер је шутирао с полудистанце поред леве стативе. Била је то одлична шанса за брзо изједначење. Још бољу прилику је имао Џонатан Каљери када је испратио центаршут у близини пенала, шутирао је главом и погодио пречку.

Еспањол се није предавао ни у наставку утакмице, Матијас Варгас се нашао у прилици, примио је лопту у шеснаестерцу, али му је голман Виљареала одбранио ударац.

Покушала је и Жута подморница да дође до још једног гола. У 55. минуту је Екамби покушао, али је његов ударац био непрецизан, па је лопта отишла изнад гола.

Ипак, до краја меча није било промене резултата. Виљареал је отишао кући са целим пленом.

Масип спустио рампу Атлетику на Катедрали. Голман Ваљадолида заслужан за бод свог тима.

Занимљив дуел одгирали су на Сан Мамесу Атлетик Билбао и Ваљадолид, а гости су срећно стигли на крају до вредног бода. Најзаслужнији је дефинитивно голман Ђорди Масип који је бранио изванредно, али и домаћи дефанзивац Ињиго Мартинез који је постигао смешан аутогол за изједначење у другом полувремену.

Билбао је на време повео преко Ињакија Вилијамса који је после сјајног бега у 33. минуту заобишао гостујућег голмана и обрадовао чувену Катедралу. Била је то једна од ретких конкретних акција у првом полувремену које ћемо осим по голу памтити и по покушају Турчина Унала на другој страни који је домаћи голман Симон мајсторски зауставио на почетку. 

Стрпљиво је играо Ваљадолид на овом гостовању, а тренутак радости дочекао је у 71. минуту. После центаршута са стране Мартинез је неспретно реаговао и матирао свог голмана за 1:1. Покушао је Атлетик до краја да дође до победе, али се на том путу испречио Масип. Као мачка се бацио гостујући голман приликом сјајног шута Икера Муниаина и спречио тријумф домаћина у 88. минуту.

ПРИМЕРА - 9. коло

Петак

Гранада - Осасуна  1:0 (1:0)
/Дуарте 38/

Субота

Еибар - Барселона 0:3 (0:1)
/Гризман 13, Меси 58, Суарез 66/

Атлетико Мадрид – Валенсија 1:1 (1:0)
/Дијего Коста 36 пен – Парехо 82/

Хетафе - Леганес 2:0 (0:0)
/Анхел 64, 84/

Мајорка - Реал Мадрид 1:0 (1:0)
/Лаго Жуниор 7/

Недеља

Алавес – Селта 2:0 (0:0)
/Магаљан 50, Лукас Перез 82/

Реал – Сосиједад 3:1 (2:1)
/Хави Гарсија 22аг, Вилијан Жозе 36, Порту 58 – Морон 12/

Еспањол - Виљареал 0:1 (0:1)
/Екамби 17/

Билбао - Ваљадолид 1:1 (1:0)
/Вилијамс 33 - Мартинез 71. аутогол/

21.00: Севиља - Леванте 



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар