Шаповалов пресрећан, Крајиновић се нада титули некад!

Шаповалов: Велики корак за мене! Филип: Надам се титули једног дана! Српски тенисер Филип Крајиновић није успео у трећем финалу у каријери да дође до АТП титуле.

Тенис 21.10.2019 | 10:13
Шаповалов пресрећан, Крајиновић се нада титули некад!
Од њега је у мечу за титулу на турниру у Стокхолму био бољи Канађанин Денис Шаповалов којем је ово био првенац у каријери, али из првог покушаја у финалима.

Шаповалов је после 84 минута игре славио са 6:4, 6:4, рекло би се да су одличивале нијансе и знатно бољи сервис Канађанина који је имао 16 ас сервиса наспрам једног од стране Крајиновића.

На церемонији доделе трофеја Крајиновић је честитао противнику на успеху.

"Честитам, био си бољи од мене данас. Све најбоље тени и твом тиму у наставку каријере", обратио се Филип Канађанину, а потом наставио.

"Ово је било моје треће финале, нажалост, нисам успео. Надам се да ћу и ја једног дана освојити турнир и подићи победнички пехар. Хвала свима у мом тиму, не само за ову недељу, већ због свега учињеног до сада. Овде у Стокхолму била је одлична атмосфера, мислим да је ово један од најбољих турнира на свету", рекао је Филип.

Није пропустио прилику ни да се захвали српским навијачима на подршци.

"Хвала вам што сте дошли да ме гледате", обратио се Филип навијачима на српском.

"Надам се да ћемо се видети и наредне године", поручио је за крај.

С друге стране, нови шампион турнира био је презадовољан збпог победе.

"Дао сам све од себе.. Нисам навикао на ове говоре, плашим се да ћу заборавити да поменем неког", насмејао се Денис.

"Био је ово сјајан меч. Честитке Филипу, био је одличан, не само данас већ током целе недеље. Осећали смо се као код куће. Ово је велики кирак за мене. Мучио сам се до полуфинала, али на крају је све било у реду", рекао је Денис.

Захвалио се и публици.

"Били сте заиста сјајни. Обожавам овај град, ово је велико искуство за мене. Када видим горе на табли сва имена претходних шампиона, осећам се заиста привилегованим што сам у том друштву", закључио је Шаповалов.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар