Руни поразом завршио каријеру у САД!

Легендарни фудбалер Вејн Руни, поразом свог ДЦ Јунајтеда од Торонта 5:1, завршио је своју играчку каријеру у америчкој МЛС лиги.  Вејн Руни одиграо последњи меч у Америци: Време је за повратак кући! Енглез ће ускоро почети нову епизоду. И на терену и ван њега. . .

Фудбал 21.10.2019 | 09:54
Руни поразом завршио каријеру у САД!
Капитену тима ово је била последња утакмица у Сједињеним Америчким Државама, а 33-годишњи нападач за 18 месеци играња за ДЦ Јунајтед постигао је 23 гола уз 15 асистенција.

Ове сезоне био је најбољи стрелац екипе са 11 голова, а некадашњи капитен Енглеске и Манчестер Јунајтеда враћа се на Оствро, где ће од јануара следеће године бити ангажован у друголигашу Дерби Каунтију као играч-менаџер.

Вејн Руни (33) се опрашта од Америке.

Легендарни енглески фудбалер и један од највећих острвских играча у историји одиграо је у недељу последњи меч за Ди-Си јунајтед из Вашингтона и доживео пораз у плеј-офу тамошње лиге.

Рунијева екипа наишла је на Торонто, који је у продужетку дао чак четири гола и тријумфовао укупним резултатом 5:1, за пласман у следећу рунду.

Са друге стране, Јунајтед се опростио од такмичарске године, али и од Рунија, јер се чувени капитен Манчестер јунајтеда и енглеске репрезентације враћа у домовину, где ће бити тренер-играч Дерби Каунтија.

Руни је у Америци одиграо 53 утакмица за Ди-Си и иако није "подигао" тамошњи фудбал као што је својевремено урадио Дејвид Бекам, ипак је имао своје сјајне тренутке.

Један од њих био је и гол ударцем са сопствене половине.

Руни је играо у Америци од 2018, а у Чемпионшип ће стићи у јануару, јер је потписао уговор са Дербијем на 18 месеци. Испрва ће више бити играч, али ће помагати и менаџеру Филипу Кокуу, некадашњем репрезентативцу Холандије.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар