Стокхолм: Крајиновић изгубио финале од Шаповалова!

Крајиновић пропустио шансу, Шаповалову титула у Стокхолму! Српски тенисер Филип Крајиновић није успео да освоји прву титулу у каријери.  Трећа није била срећа за Филипа: И даље чека свој први трофеј! Нажалост, српски тенисер није успео. . .

Кошарка 20.10.2019 | 18:27
Стокхолм: Крајиновић изгубио финале од Шаповалова!
Од њега је у финалу турнира Серије 250 у Стокхолму био бољи Канађанин Денис Шаповалов у два сета, 6:4, 6:4, а меч је трајао укупно 84 минута.

Шаповалов је у меч ушао као четврти носилац турнира, а на путу до прве титуле у каријери није испустио ниједан сет ове недеље.

Филип је претходно губио у два финала на АТП Туру – 2017. од Џека Сока у финалу Мастерса у Паризу, док је ове године поражен од Матеа Беретинија у финалу Будимпеште. Сада је том низу придодао и Стокхолм.

Ово је био први међусобни окршај Србина и Канађанина.

Очекивало се да ће Крајиновић имати тежак посао против Шаповалова, који је током целе недеље играо заиста добар тенис. Испоставило се да је Денисов сервис био нерешива енигма, о чему сведочи податак да је Филип у мечу имао свега једну брејк прилику и то средином другог сета.

Није је искористио и то се на крају испоставило као кључно, јер је Канађанин успео да у сваком сету направи по брејк што му је било довољно за успех.

У почетном сету, Канађанин је брејк направио у трећем гему, а потом је при сваком Филиповом сервису имао шансе да направи нови. Није у томе успео, али му је и тај брејк био довољан да освоји почетни сет, 6:4.

У другом сету, Филип је добро кренуо, повео са 2:1, да би потом у наредном гему стигао до једине брејк лопте у мечу, али није успео да је искористи.

Шаповалов је појачао ритам у финишу сета, притиснуо је Крајиновића и коначно у деветом гему успео је да направи кључни брек после чега је одсервирао за тријумф.

Канађанин је осим 250 поена добио и наградни чек у износу од 109.590 евра.

Што се тиче Крајиновића, очекује га скок са 60. на 46. место АТП листе, док је Шаповалов напредовао за седам места и са 34. скочиће на 27. позицију.

Филип Крајиновић ће отићи из Шведске као члан друштва од 50 најбољих играча на свету, али не и као победник турнира у Стокхолму.

Српски тенисер је изгубио и у свом трећем финалу у каријери, јер је у дуелу за трофеј ипак победио Канађанин Денис Шаповалов, резултатом 6:4, 6:4.

У дуелу који је који је трајао сат и 25 минута, испоставило се да су перспективном Канађанину за тријумф били потребни по један брејк у оба сета. У првом га је изборио у трећем гему (за вођство 2:1), а у другом тек у финишу, за вођство 5:4.

Испоставило се да је тај испуштен гем "сломио" нашег тенисера, који у наредном, последњем у сусрету, није смогао снаге ни за поен, па је 34. играч АТП листе ипак тријумфовао и освојио свој први трофеј у каријери.

Подсетимо да је Крајиновић прво финале играо пре тачно две године, када је изгубио дуел против Џона Сока на Мастерсу у Паризу.

Други меч за титулу одиграо је ове године, у априлу, када је у Будимпешти такође играо за титулу Серије 250 и изгубио на шљаци од Италијана Матеа Беретинија.

Нека четврта буде срећа!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар