Превирања у ФС РС: Од туче до судског епилога

Проблеми и неслагања у Фудбалском савезу Републике Српске трају већ годинама. Ескалирали су када је у септембру ове године дошло до туче у конференцијским просторијама савеза. Новак Дамјановић је након вербалних увреда и тврдњи да ће досадашње руководство избацити из савеза, физички насрнуо на генералног секретара савеза Горана Ћејића.

Република Српска 20.10.2019 | 17:40
Превирања у ФС РС: Од туче до судског епилога
Из МУП-а Српске тада су саопштили да су против Новака Дамјановића, због сумње да је извршио кривична дјела „угрожавање сигурности" и „тјелесна повреда" поднијели извјештај Бањалучком окружном јавном тужилаштву. У Фудбалском савезу су рекли да ће Дамјановић бити кривично гоњен и искључен из Савеза. Генерални секретар каже да још увијек чекају епилог догађаја.

"У међувремену се десило то да је поднијета дисциплинска пријава против Дамјановића. Вођен је првостепени дисциплински поступак и комисија је донијела неправоснажну одлуку о искључењу из фудбалске организације. У случају Дамјановић реаговала је полиција и то је ствар полицијских органа односно тужилаштва и правосуђа како ће поступити према Дамјановићу", рекао је Горан Ћејић, генерални секретар ФС РС.

Занимљиво је да након напада на генералног секретара Савеза Горана Ћејића, полиција је покренула истрагу против Јелене Губић због неовлашћеног снимања у службеним просторијама фудбалског савеза. Она је телефоном снимила вербалне увреде и физички напад Новака Дамјановића на генералног секретара.



Као захвалницу за савјесно обављање грађанске дужности, Губићева је осумњичена да је својим телефоном снимила присутне без њихове дозволе, а онда тај снимак доставила средствима јавног информисања.

"Код институција које би требале да штите људе, за кратак период сам прешла пут од свједока до осумњиченог. Да ли је то нормално. Моја намјера није била лоша. Ја снимак нисам дала медијима. Речено нам је у полицији да ће то послужити као доказ", рекла је Јелена Губић, ФС РС.  

На основу снимка, случај је расвијетљен и Дамјановић приведен. На терет му се ставља да је починио кривична дјела угрожавање сигурности и наношење тјелесних повреда на штету Горана Ћејића.

Губићева је у поступку била свједок све док снимак туче није објављен на интернет порталима 28.септембра. Од тада је постала осумњичено лице.

Поставља се питање шта заправо представља неовлашћено снимање и како ће се било који грађанин одлучити на пријављивање кривичног дјела коме је био свједок или га снимио мобилним телефоном.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Зоом

20.10.2019 16:14

Цело Новак набацио 20 кг сала па се кофрци у службеним просторијама на званицном састанку јер је Врло јасно да га тамо не смије нико дирнути, па ко пјевац се залијеће а ови га оно држе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

20.10.2019 16:21

И полиција повезана с мафиијом, ах зна се и због кога и чега. Нечег још дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сако

20.10.2019 16:23

Полиција покренула истрагу против зене која је снимала... а ста сте ви оцекивали, да полиција уради нестон нормално и логицно, то је немогуца мисија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

20.10.2019 16:29

Миле ковацевиц це вас развслити. Јаци је од Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бандицева багра.

20.10.2019 18:43

Ово је дрзава у коју су се увукле незналице илопови па мисле да могу све радинти. За вас је затвор Фоча.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јустик

20.10.2019 19:32

Да ли ће се Јеленин снимак моћи користити као доказ у поступку против Дамјановића.?? У било којем поступку, кривичном, прекршајном, дисциплинском. Пошто је против ње покренут кривично поступак за незаконито снимање, онда и тај снимак има да се третира као незаконито прибављен доказ. Па се улази у један апсурд - сви су видјели шта је и како било, а суд мора да се понаша као да филма нема, као да нико ништа није видио, Дамјановић чист као суза. Јер, изјаве свједока су несигурне, недсљедне, на стакленим ногама, нешто као врбов колац у огради.

ОДГОВОРИТЕ