ИТА: Интер послије три године сломио Сасуоло - 4:3!

Ђуричић погодио први пут од фебруара! Лаутаро и Лукаку по два комада. . .  "Десант“ на Сасуоло – Лаутаро и Лукаку погађали уз подршку из ваздуха! Навијач Интера падобраном упао на терен и на кратко прекинуо "журку“ Лаутара Мартинеза и Ромелуа Лукакуа на стадиону Мапеи. Ђуричић вратио неизвјесност, али било је касно. . .

Фудбал 20.10.2019 | 16:38
ИТА: Интер послије три године сломио Сасуоло - 4:3!
Интер је преболео пораз у дербију од Јувентуса и на на гостовању на коме је претходна два пута поражен успео да слави победу - 4:3. Сасуоло је дефинитивно у кризи, ово му је трећи везани пораз и многи му предвиђају пад у провалију после срмти газде. Момци из Ређо Емилије губили су 1:4, чинило се да им прети катастрофа, али уласком нашег Филипа Ђуричића домаћи су потпуно живнули. Српски интернационалац постигао је погодак само осам минута по уласку у игру, смањио на 2:4, да би други резервиста Џереми Бога поставио коначних 3:4. 

Резултатски меч је у последњих десетак минута био драматичан, но Интер се релативно лако одбранио и освојио три важна бода. Неразури су тако прекинули серију врло лоших резултата против Сасуола. На победу је чекао више од три године, а на три од четири последња сусрета ни гол није успео да постигне. Интерови јунаци данас су били нападачи Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинез, стрелци по два поготка...

Гости су на идеалан начин отворили меч. Лаутаро Мартинез сјајним ударцем са око 15 метара савладао је Консиљија после само два минута игре. Сасуоло је узвратио релативно брзо и то поготком Доменика Берардија, осведоченог навијача Интера. Мора се признати, Хандановић није био баш на нивоу у тој ситуацији...

Неразури су додали гас у финишу првог полувремена и погоцима Ромелуа Лукакуа стекли лепу предност. На пас Де Фраја Белгијанац је затресао мрежу за 2:1, готово уневши чувара у петерац сјајним грађењем. После тога све је била рутина. Други гол Лукаку је дао са беле тачке, пошто је претходно непрописно заустављен Лаутаро Мартинез. 

Интер је и четврти погодак постигао са пенала (Лаутаро), а онда је уследило буђење Сасуола. Међутим било је касно. Филип Ђуричић размрдао је домаће, погодио за 2:4 у 74. минуту, да би Бога у 82. натерао госте да се максимално уозбиље. 

Најбољу шансу за 4:4 пропустио је Доменико Берарди...

Послије два неуспјешна покушаја прошле и претпрошле сезоне Интер је коначно освојио Мапеи.

"Нероазури“ су у на тренутке рутинском,а  на тренутке драматичном мечу славио 4:3 и добио„рат“ против екипе Сасуола коју су побиједили само једном у посљедњих девет мечева, уз уписаних седам пораза.

Фудбалери Интера решетали су мрежу Андрее Консиљија док им је стизала подршка из ваздуха, али су ипак стрепили до самог краја, након голова Филипа Ђуричића и Жеремија Боге.

Навијач Интера падобраном је упао на терен и на кратко прекинуо „журку“  двоструких стријелаца, Лаутара Мартинеза и Ромелуа Лукакуа на стадиону Мапеи.

Велики број присталица Интера који је стигао у Сасуоло овацијама је поздравио незваног госта, који је стигао када је било најбоље – између другог и трећег поготка Интера.

"Парти“ на њиховој трибини је, међутим, почео већ у другом минуту утакмице, када је Лаутаро Мартинез затресао мрежу домаћих.

Талентованом Аргентинцу требало је неко вријеме да се уклопи, али је у посљедње вријеме у доброј форми, о чему говоре и три гола на посљедње три утакмице у дресу Интера.

Доменико Берарди изједначио је у 16. минуту својим шестим поготком у сезони и још једном се препоручио клубу за којег навија, али и којем редовно забија голове.

"Потребно је да радим више“, изјавио је једном приликом Берарди послије гласина да би могао да пређе у Интер и радио све што је потребно да се то деси.

Пет голова забио је Интеру до сада надајући се да ће обући дрес који су носили његови идоли, Роналдо и Милито, али мораће још да сачека, јер су прве звијезде Интера сада Лаутаро и Лукаку!

Први је начео мрежу Сасуола, а други вратио вођство Интеру послије изједначења Берардија.

Лукаку се у 35. минуту одлично заградио у шеснаестерцу и окренуо поред физички много слабијег Пелуза, а потом послао лопту у мрежу за 2:1.

Услиједио је кратак прекид утакмице, али „нероазури“ нису чекали друго полувријеме да ријеше питање побједника.

Лаутаро Мартинез у 45. минуту изборио је једанаестерац који је у погодак претворио Лукаку.

Након што је у другом полувремену сасвим оправдано досуђен још један једанаестерац за Интер, видјело се да у екипи Антонија Контеа, а посебно тандему Лаутаро – Лукаку владао добра атмосфера.

Очекивало се да га изведе Лукаку и тако упише хет-трик, али је то учинио Аргентинац и преварио Консиљија за великих 4:1.

Роберто Де Церби у међувремену је у игру послао Филипа Ђуричића и Жеремија Богу, а испоставило седа је то био одличан потез.

Српски интернационалац у 71. минуту смањио је на 4:2, да би Бога голом у 82. минуту унио потпуну панику у екипу Интера, којем није преостало ништа друго осим да се брани.

Конте је у финишу бацио све на одбрану, можда мало и претјерао, јер је осим Мартинеза извео  и Лукакуа који је могао да сачува лопту.

Коцкање му се исплатило и Интер је ипак стигао до седме побједе у сезони.

СЕРИЈА А - 8. КОЛО:

Сасуоло - Интер 3:4 (1:3)
/Берарди 16, Ђуричић 74, Бога 82 – Мартинез 2, 71 пенал, Лукаку 38, 45 пенал/

Каљари - СПАЛ 15.00
Сасуоло - Рома
Удинезе - Торино
Парма - Ђенова (18.00)
Милан - Леће (20.45)

Одиграно у суботу:

Лацио - Аталанта 3:3 (0:3)
/Имобиле 69, 90+3 Кореа 70 - Муриел 23, 28, Гомез 37/

Наполи - Хелас Верона 2:0 (1:0)
/Милик 37, 67/

Јувентус - Болоња 2:1 (1:1)
/Роналдо 19, Пјанић 54 - Данило 26/

У понедјељак:

Бреша - Фиорентина (20.45)

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 22, Интер (+1) 21, Аталанта (+1)17, Наполи (+1) 16, Рома 12, Лацио (+1) 12, Каљари 11, Фиорентина 11, Торино 10, Парма 9, Милан 9, Болоња (+1) 9, Верона 9, Удинезе 7, Сасуоло 6, Бреша (-1) 6, СПАЛ 6, Леће 6, Ђенова 5, Сампдорија 3.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар