СЛС: Шта нас чека до краја јесени?

10 кола, а Звезду и Партизан дели 7 бодова! У наредних 56 дана највеће српске клубове очекује чак по 15 утакмица, од тога 10 само у Суперлиги. Погледајте распоред Црвене звезде и Партизана до краја јесени и реците нам ко је ближи титули јесењег првака!

Фудбал 22.10.2019 | 23:00
СЛС: Шта нас чека до краја јесени?
Улазимо у узбудљиву завршницу првог дела домаћег првенства!

Клубови ће морати да се навикавају на жесток темпо до краја јесени пошто је календаром Суперлиге предвиђено да ће бити одиграно још девет рунди до паузе, "уписана" је и осмина финала Купа Србије, док ће бити потребно наћи и простор да се угурају "одложене" утакмице.

У питању су мечеви између Црвене звезде и Чукаричког, односно Радника и Партизана, из 6. кола, који су померени због обавеза "вечитих" у квалификацијама за Лигу шампиона и Лигу Европе.

За сада је непознато када ће се поменуте утакмице одиграти пошто је током ФИФА репрезентативне паузе у новембру предвиђено да Црвена звезда и Партизан играју одложене мечеве Купа Србије, док је према правилима такмичења Суперлиге неопходно да СВЕ утакмице из првог дела буду одигране током 2019. године.

Све у свему, Црвену звезду и Партизан тако очекује сигурних 10 утакмица Суперлиге, по једна у Купу Србије, као и још по четири у Европи.

То значи да ће у идућих 56 дана одиграти по 15 утакмица, што значи да ће напори за играче бити изузетни, што би могло да се одрази и на резултате у домаћем првенству, ако узмемо у обзир да је "презимљавање" у УЕФА такмичењима приоритет, тако да ће њихови ростери бити озбиљно тестирани...

Тренутна разлика између Звезде и Партизана је седам бодова, после кикса црно-белих у Лучанима (1:0), њиховог другог од победе у 161. "вечитом" дербију.

Головима Суме и Тошића, за тријумф у Хумској, Партизан је Звезди пришао на само један бод разлике, али од тада су у првенству забележили два пораза. Прво су поражени од Вождовца пред репрезентативну паузу (2:1), а потом и у првом сусрету после ње од Младости.

За разлику од њих, Црвена звезда је победила све мечеве од дербија и тако увећала своју предност на табели, па од Чукаричког и Војводине (која има меч више), има 4 бода "вишка".

Између је ТСЦ са 24, док Партизан са утакмицом мање има 23.

ТАБЕЛА: Црвена звезда (-1) 30, Војводина 26, Чукарички (-1) 26, ТСЦ Бачка Топола 24, Партизан (-1) 23, Раднички Ниш 22, Вождовац 22, Младост 15, Пролетер 15, Спартак 15, Јавор 12, Напредак 11, Радник (-1) 11, Инђија 7, Рад 7, Мачва 3.

Поглед на распоред "вечитих" говори да ће Црвена звезда вероватно имати нешто тежи задатак. Календаром је предвиђено да ће од преосталих десет утакмица само четири одиграти на свом терену и то против ТСЦ-а, Вождовца, Чукаричког и Спартак.

У последњем колу јесени им предстоји још један меч са Чукаричким, на Бановом брду, док ће ићи и на гостовања Раднику, Пролетеру, Јавору, Радничком и Младости.

Када је у питању Партизан - ни њима неће бити једноставно.

Чешће ће бити на свом терену пошто им следе мечеви са Спартаком, Војводином, Инђијом, Јавором (три у низу), Напретком и Радником, док их против Сурдуличана очекује и меч у гостима, у питању је поменута одложена утакмица, за коју још није изабран термин.

Партизан ће гостовати још и Чукаричком, Мачви и Раду.

Након тога ће уследити пауза у првенству све до фебруара, а потом још девет кола тзв. прелиминарне фазе Супелиге, након чега се табела дели на плеј-оф и плеј-аут. Овога пута једина измена је што неће бити и поделе бодова као претходне четири сезоне.

РАСПОРЕД ЗВЕЗДЕ У СУПЕРЛИГИ

26. октобар - Радник (Г)
30. октобар - ТСЦ (Д)
3. новембар - Пролетер (Г)
9. новембар - Јавор (Г)
23. новембар - Раднички (Г)
30. новембар - Вождовац (Д)
4. децембар - Младост (Г)
8. децембар - Спартак (Д)
14. децембар - Чукарички (Г)
непознат термин - Чукарички (Д)*

*Заостала утакмица 6. кола

РАСПОРЕД ПАРТИЗАНА У СУПЕРЛИГИ

26. октобар - Спартак (Д)
30. октобар - Чукарички (Г)
3. новембар - Војводина (Д)
9. новембар - Инђија (Д)
23. новембар - Јавор (Д)
30. новембар - Мачва (Г)
4. децембар - Напредак (Д)
8. децембар - Рад (Г)
14. децембар - Радник (Д)
непознат термин - Радник (Г)*

*Заостала утакмица 6. кола

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар