Рајковић погодио клуб и лигу: Највише пута сачувана мрежа!

Када сте испред Јана Облака, то довољно говори да сте на одличном путу. . .

Фудбал 20.10.2019 | 23:35
Рајковић погодио клуб и лигу: Највише пута сачувана мрежа!
Предраг Рајковић је у форми живота!

Питали су се сви навијачи због чега је толико дуго остао у Израелу, наступајући за Макаби у не тако јаком првенству, али испоставило се да је у правом тренутку направио корак напред, сакупљајући искуство за веће изазове у каријери.

Рајковић је после четири сјајне сезоне у Макабију, с којим је играо и Лигу шампиона, одлучио да овог лета пређе у француски Ремс, а за сада се испоставља да је то био идеалан избор.

Клуб са севера Француске довео је "златног орлића" са Новог Зеланда у трансферу вредном око 5 милиона евра, победивши притом Монако који је такође био заинтересован за услуге српског голмана, али се у последњи час повукао из преговора.

Ако узмемо у обзир како иде Ремсу, а како Монаку - Рајковић је добро изабрао.

У првих десет кола нове сезоне, у којима је на терену провео сваки минут, Рајковић је на чак СЕДАМ мечева успео да сачува властиту мрежу, док је на само три утакмице савладан. У поразима од Бреста и Нанта (по 1:0), односно Дижона који му је једини дао два гола (2:1).

СРБИЈА

Некадашњи фудбалер Јагодине и Црвене звезде за први тим "орлова" дебитовао је код Синише Михајловића, давне 2013. године, а од тада је сакупио тек 12 наступа. На последњем, против Парагваја у Крушевцу, сачувао је мрежу (1:0).

Вредна истицања је свакако победа против Пари сен Жермена (2:0) када је Рајковић одолео покушајима шампиона Француске, док су на другој страни терена добро реаговали његови саиграчи.

Колико је импресиван податак о седам мечева без примљеног гола најбоље говори и то да је најбољи у "лигама петице" и то испред невероватног Јана Облака, једног од најбољих голмана света, који је са Атлетико Мадридом то успео на шест мечева, додуше уз утакмицу мање.

Шест "сачуваних мрежа" има и талентовани француски чувар мреже Албан Лафонт (Нант), на пет је Руи Силва (Гранада), док су на четири Самир Ханданович (Интер), Унаи Симон (Билбао), Кејлор Навас (ПСЖ) и Алфред Гоми (Дижон).

Ремс је иначе некадашњи финалиста Купа шампиона, победио их је Реал Мадрид, а кроз своју историју најпознатији су били по нападачима, пошто су за њих играли чувени Рејмон Копа и Жист Фонтен, међутим ова сезона ће се већ памтити по голману...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар